Analiza stării economico-financiare la Salprest Rampă SRL

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 4
MOTIVATIA, METODOLOGIA 5
CAP I PREZENTARE S.C. SALPREST SRL SA CLUJ-NAPOCA 6
CAP II ANALIZA DE ANSAMBLU A POZITIEI FINANCIARE 8
2.1 Analiza evolutiei pozitiei financiare 8
2.1.1. Analiza evolutiei activului 8
2.1.2. Analiza evolutiei datoriilor si capitalurilor proprii 11
2.2 Analiza structurii pozitiei financiare 14
2.2.1 Analiza structurii activelor 14
2.2.2 Analiza structurii datoriilor si capitalurilor proprii 16
CAP III ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR 18
3.1 Analiza indicatorilor de activitate (viteza de rotatie) 18
3.2 Analiza lichiditatii 19
3.3 Analiza solvabilitatii 21
CAP IV ANALIZA PERFORMANTELOR FINANCIARE 24
4.1 Analiza pe nivele a performantei financiare ( de exploatare, financiara, globala) 24
4.2 Analiza performantelor financiare pe baza ratelor de rentabilitate 29
CAP V. ANALIZA RISCULUI DE FALIMENT 34
CONCLUZII SI PROPUNERI 37
BIBLIOGRAFIE 39
ANEXE 40


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Analiza economico-financiara este o necesitate stringenta, iar prin metodele si tehnicile utilizate duce la stabilirea unui diagnostic privind activitatea firmei si pe baza acesteia se pot elabora programe si strategii care duc la imbunatatirea activitatii societati in viitor.
Analiza economica si financiara, prin modelele si procedeele sale, constituie un element indispensabil activitatii manageriale a societatilor comerciale, intrucat ofera solutii practice in vederea prevenirii si inlaturarii factorilor cu actiune distructiva si crearea pe aceasta baza a conditiilor manifestarii neingradite a factorilor cu influenta pozitiva.Ea se inscrie ca si obiect de studio in urmarirea sistemelor echilibrelor economice, financiare, patrimoniale, de trezorerie, cauzele modificarii lor, efectele si masurile necesare pentru reechilibrarea lor in scopul asigurarii unei eficiente economice maxime.
Prezenta lucrare este structurata pe cinci, dupa cum urmeza :
Primul capitol contine prezentarea societatii SC Salprest Rampa SA, care va face obiectul de studiu al intregii lucrari de licenta. Al doilea si al treilea capitol prezinta modelele de analiza financiara complexe care ilustreaza, print-o abordare globala, situatia financiara a agentului economic sub doua aspecte : sunt prezentate modelele de analiza statica si dinamica a bilantului contabil si e aratat modul in care s-a realizat si consecintele in planul lichiditatii, solvabilitatii si capacitatii de plata. 
Ce de-al patrulea si cel de-al cincilea capitol sunt rezervate pentru analiza performantelor si estimarea riscurilor financiare ale societatii, pentru acestea din urma fiind utilizate modele de estimare Alman si Conan Holder.
Sursele informationale utilizate pentru realizarea studiului de caz sunt : situatia financiara pe baza bilantului contabil, contul de profit si pierdere, precum si alte informatii culese de la personalul firmei. Analiza s-a efectuat pe cinci ani : 2014-2016.
MOTIVATIA, METODOLOGIA 
In contextul economiei de piata care se afla in permanenta miscare si transformare ca rezultat al actiunilor factorilor economici, sociali, politici, analiza economico-financiara este un proces complex de cunoastere a starii economico-financiare a unui agent economic. Necesitatea anlizei reiese din sporirea eficientei intregii activitati a societatii comerciale, care este obiectivul central al acestei analize.
Am ales aceasta tema, din considerente de ordin teoretic, cat si practic, avand in vedere importanta analizei economico-financiare asupra viitorului economic al societatii comerciale, axandu-ma pe obiectivele principale ale analizei, descrierea si formarea unei opinii in ceea ce priveste entitatea Salprest Rampa SA.
Motivatia alegerii temei consta in cunoasterea esentei fenomenelor si proceselor ce se deruleaza la nivel microeconomic, cu influenta asupra entitatilor. Cercetand informatiile se poate ajunge la o imagine fidela si reala asupra situatiei financiare, de asemenea se pot implementa programe de generare de beneficii viitoare. Toate acestea au o importanta subliniata de posibilitatea previzionarii riscului la care se supune societatea pentru formarea de strategii de acaparare a lui, astfel incat societatea sa-si poata indeplini scopul.
Bazele teoretice ale investigatiei mele sunt lucrari ale unor economisti, profesori universitari, contabili, legistatia si materiale de specialitate pe baza carora am recurs la cuantificarea rezultatelor.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza starii economico-financiare la Salprest Rampa SRL.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1) Achim, M.V., Borlea, S.N. (2014), Analiza financiara actualizata cu prevederile IFRS, Presa Universitara Clujeana, Cluj-Napoca
2) Albu, N., Albu, C. (2003), Instrumente de management al performantei, vol. II Control de gestiune, Editura Economica, Bucuresti
3) Albu, N., Albu, C. (2005), , Solutii practice de eficientizare a activitatilor si de crestere a performantei organizationale, Editura Economica, Bucuresti
4) Avasilicai, S., Managementul performantei, Suport de curs
5) Batrancea, M., Batrancea L.M., (2006), Standing financiar-bancar, Risoprint, Cluj-Napoca
6) Batrancea, I., Batrancea, L.M., Moscviciov, A. (2012), Analiza financiara a intreprinderilor romanesti, Editura Risoprint, Cluj-Napoca
7) Boldeanu, D.M. (2008), Sistem informatic pentru analiza performantelor economico-financiare la nivel macroeconomic, Teza de doctorat, ASE Bucuresti.
8) Gruian, C.M., (2010), Ce intelegem prin performanta companiei?, Analele Universitatii Constantin Brancusi din Targu-Jiu, Seria Economie, Nr. 4, 243-255
9) Jianu, J. (2007), Evaluarea, prezentarea si analiza performantei intreprinderii. O abordare din prisma Standardelor Internationale de Raportare Financiara, Editura CECCAR
10) Helfert E.A., (2006), Tehnici de analiza financiara, ghid pentru crearea valorii, editia 11, BMT Publishing House, Bucuresti
11) Mironiuc, M., Pop, F., (2013), Analiza economica si financiara, Editura Risoprint, Cluj Napoca
12) Niculescu, M., (2005), Diagnostic global strategic, vol. II, Diagnostic financiar, Editura Economica, Bucuresti


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!