Analiza Statistica dintre Oferta si Cererea Turistica din Delta Dunarii in Perioada 2000-2007

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA OFERTEI TURISTICE DIN DELTA DUNARII 4
1.1. Potentialul natural si antropic 4
1.2. Prezentarea obiectivelor turistice din zona 9
1.2.1. Rezervatii si Monumente ale Naturii 9
1.2.2. Vestigii Istorice 10
1.2.3. Edificii Religioase 11
1.2.4. Edificii Culturale 12
1.2.5. Obiective arheologice 13
1.2.6. Festivaluri si sarbatori 13
1.3. Unitati de cazare 14
1.4. Trasee turistice 14
1.4.1. Trasee turistice pe uscat (drumetii): 15
1.4.2. Trasee turistice pe cai navigabile: 16
CAPITOLUL 2. SISTEMUL DE INDICATORI STATISTICI AI ACTIVITATII STATISTICE 18
2.1. Sistemul informational statistic in domeniul turismului 18
2.2. Indicatori statistici ce reflecta activitatea turistica 20
2.2.1. Indicatorii cererii turistice 21
2.2.2. Indicatorii ofertei turistice 25
2.2.3. Indicatorii relatiei cerere - oferta 29
CAPITOLUL 3. IMPORTANTA TURISMULUI DIN DELTA DUNARII PENTRU ECONOMIA ROMANIEI 31
3.1. Importanta economica a resurselor naturale 31
3.1.1. Productia si principalele utilizari ale resurselor naturale in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii 31
3.1.2. Principalele activitati economice cu impact semnificativ asupra ecosistemului Delta Dunarii 33
3.2. Solutii de dezvoltare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii 37
3.2.1. Administrarea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii 38
3.2.2. Reconstructie ecologica in R.B.D.D 40
CAPITOLUL 4. ANALIZA STATISTICA A OFERTEI SI CERERII IN TURISMUL DIN DELTA DUNARII IN PERIOADA 2000 - 2007 43
4.1 Analiza statistica in dinamica a ofertei turistice la nivelul Deltei Dunarii in perioada 
2000-2007 43
4.1.2. Dinamica in marimi absolute a unitatilor de cazare turistica in perioada 2000-2007 49
4.1.3. Dinamica in marimi relative a unitatilor de cazare turistica in perioada 2000-2006 51
4.2 Analiza statistica in dinamica a cererii turistice la nivelul Deltei Dunarii in perioada 2000-2007 56
4.2.1. Dinamica sosirilor si innoptarilor in unitatile de primire turistica 58
4.2.2. Durata medie a sejurului turistic si indicele de utilizare a capacitatii in functiune 59
CONCLUZII 60
ANEXE 63
BIBLIOGRAFIE 68


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Aceasta lucrare isi propune sa analizeze activitatea turistica, ca parte integranta a sistemului economico-social national, care poate fi cuantificata si analizata folosind intreaga metodologie statistica, dar particularizata in functie de conditiile si trasaturile specifice sectorului turistic.
Proiectul de fata reprezinta o incercare de a surprinde cat mai pe larg activitatea turistica din Delta Dunarii. Probabil va intrebati de ce am ales pentru realizarea acestui proiect aceasta regiune, si nu alta destinatie mai cunoscuta sau mai exotica. 
Am ales Delta Dunarii deoarece este un obiectiv turistic natural foarte important al tarii noastre, un tinut "virgin", prea putin cunoscut, dar care are atat de multe de oferit. Datorita multitudinii si diversitatii speciilor de flora si fauna, Delta Dunarii este un adevarat "muzeu" in aer liber.
Putini sunt cei care stiu ca prin diversitatea sa biologica Delta Dunarii insumeaza nu mai putin de 32 ecosisteme diferite, 1668 specii de plante ( de la paduri de stejari la nuferi), 3864 specii de fauna salbatica din care 160 pesti ( dintre care cei mai faimosi sunt sturionii, chefalii si scrumbiile ) si 325 pasari ( printre cele mai cunoscute fiind vulturul plesuv, pelicanul, lebada cantatoare, cocorul, cormoranul, egreta). Este singura delta din lume declarata in intregime rezervatie a biosferei. Prin importanta sa ca zona piscicola, cinegetica si turistica, precum si prin varietatea unica in Europa a faunei ornitologice, Delta Dunarii a fost inclusa (in 1990) de UNESCO in circuitul rezervatiilor mondiale ale biosferei. Conform Conventiei RAMSAR Delta Dunarii este una din cele mai intinse zone umede din lume, in special ca habitat al pasarilor de apa. Delta Dunarii a fost inclusa in reteaua internationala a rezervatiilor biosferei, in cadrul programului "Omul si Biosfera" - MAB UNESCO. De asemenea a fost inclusa in Lista Patrimoniului Universal Cultural si Natural UNESCO.
"Intrata pe pamanturile tarii noastre ca printr-un monumental arc de triumf, prin Defileul Cazanelor, Dunarea o paraseste prin uriasul, somptuosul, mirificul evantai al deltei" (Geo Bogza). Este un capat de lume original, unic in felul sau: cel mai tanar pamant al Europei vecin unora dintre cei mai batrani munti ai planetei (Macin, masiv hercinic, cca 400.000.000 de ani) - petec de ape si pamant vesnic in lupta, mereu altfel, paienjenis de canaluri, grinduri, garle, paduri cu aspect tropical, dune fluvio-marine intr-o ampla, permanenta metamorfoza."
In lucrarea de fata se va incerca sa se sublinieze importanta turismului din Delta Dunarii pentru economia Romaniei si de asemenea se vor prezenta atuurile Deltei si factorii care influenteaza turismul acestei zone.
Oferta turistica este formata din ansamblul atractiilor turistice care pot motiva vizitarea lor. Practic, oferta turistica a unei tari (zone, statiuni) cuprinde totalitatea elementelor care pot fi puse in valoare la un moment dat pentru stimularea cererii turistice.
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA OFERTEI TURISTICE DIN
DELTA DUNARII
Oferta turistica este formata din ansamblul atractiilor turistice care pot motiva vizitarea lor. Practic, oferta turistica a unei tari (zone, statiuni) cuprinde totalitatea elementelor care pot fi puse in valoare la un moment dat pentru stimularea cererii turistice.
Prin analogie cu clasificarea resurselor turistice, oferta turistica se imparte in primara, care cuprinde totalitatea valorilor (resurselor) naturale si secundara, incluzand ansamblul resurselor create de mana omului (valori istorice, arhitecturale, culturale, folclorice etc.). 
Ansamblul ofertei primare si secundare constituie oferta turistica potentiala a unui teritoriu, care va deveni oferta reala (efectiva) numai in masura in care va intruni o serie de caracteristici pentru stimularea consumului turistic, respectiv atunci cand se vor dezvolta conditiile necesare de primirea turistilor si de petrecere a sejurului lor in ambianta caracteristica a resurselor primare si secundare, ca rezultat al dezvoltarii bazei materiale a turismului si a infrastructurii sale tehnice. 
Oferta primara nu are valoare intrinseca: ea se distinge de oferta turistica secundara (produsa de mana omului) prin faptul ca resursele naturale nu pot fi reproduse artificial, ele fiind create de natura, atat in spatiu, cat si in timp. 
Oferta turistica primara si secundara constituie deci "materia prima" pentru industria turismului, care se va modela in diferite produse turistice numai printr-un consum efectiv de munca vie, inglobata in prestatiile de servicii turistice specifice pentru fiecare produs turistic.
1.1. Potentialul natural si antropic
Delta Dunarii, un paradis natural se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de 2.860 km de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania. 
Configuratia geografica pastreaza caracteristicile deltelor, Delta Dunarii fiind o regiune plana (o campie aluvionara in formare) cu o inclinare mica de la est la vest (0.0006%). Suprafata totala a Deltei Dunarii este de 4152 km2, din care 3446 km2 (82%) se gaseste pe teritoriul Romaniei.
Figura 1.1. Harta Deltei Dunarii
Sursa : http://images.google.ro/images
Coordonatele geografice ale spatiului deltaic sunt intre 44?47'25" (varful grindului Perisor) si 45?37'30" (malul lacului Sasic - Ucraina), latidudine nordica si intre 28?44'25" (Ceatalul Chiliei) si 29?46'00" (extremitatea estica a deltei secundare a bratului Chilia - Ucraina) longitudine estica. Ca marime este a doua in Europa dupa delta fluviului Volga, si a 23 a din lume.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Statistica dintre Oferta si Cererea Turistica din Delta Dunarii in Perioada 2000-2007.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!