Analiza statistico economica la o societate comerciala

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL 1. PLANUL DE MANAGEMENT
1.1 Societatea comerciala 3-4
1.2 Obiectul de activitate  4-5
1.3 Obiectivele firmei  5-7
1.4 Capital. Cifra de afaceri. Profit 7-9
1.4.1 Capital  7-8
1.4.2 Cifra de afaceri  8-9
1.4.3 Profit  9
CAPITOLUL 2. INDICATORI DE PERFORMANTA
2.1 Indicatori de eficienta 10-23
2.1.1 Analiza cantitativa a fortei de munca 10-12
2.1.2 Analiza utilizarii timpului de lucru 12-15
2.1.3 Analiza nivelului si dinamicii productivitatii muncii 16-19
2.1.4 Analiza profitului pe salariu 19-23
2.2. Indicatori de eficienta a capitalului 23-25
2.3 Alti indicatori economici 25-28
2.3.1 Rentabilitatea  25-26
2.3.2 Lichiditatea 26-27
2.3.3 Indicatori de activiate 28
CAPITOLUL 3. STUDIU DE CAZ LA SOCIETATEA NALBEX S.R.L
3.2 Date generale despre firma  29-30
3.2. Evolutia cifrei de afaceri 31-33
3.3 Calculul si analiza indicatorilor 33-41
CONCLUZII 42
BIBLIOGRAFIE 42-434


Extras din licenta Cum descarc?

Statistica este stiinta care studiaza fenomenele din societate din punct de vedere cantitativ, cu scopul obtinerii unor informatii relevante in urma colectarii si interpretarii datelor disponibile.
Economia este o stiinta sociala, ce se ocupa cu studiul producerii si desfacerii, comertului si consumului de bunuri si servicii. Se imparte in doua domenii principale, si anume: microeconomia care se refera la comportamentul agentilor economici, o parte din acest domeniu este tratat in lucrare, si macroeconomia care cerceteaza comportamentul economiei in general.
Lucrarea de fata, prin continutul sau, se adreseaza tuturor celor interesati de studiul analizei statistico-economica a unei societati comerciale. Ea se constituie intr-un tot unitar, insa, este structurata in doua parti.
Prima parte trateaza notiunile teoretice absolut necesare intelegerii analizei statistico-economice unei societatii comerciale,care se divide in doua capitole. In primul capitol sunt definite principalele elemente esentiale pentru formarea si functionarea unei societatii comerciale, iar in al doilea capitol sunt prezentati indicatorii de performanta.
Partea a doua, cu un pronuntat caracter aplicativ, vizeaza punerea in practica a notiunilor teoretice anterior tratate, prin calcularea indicatorilor de eficienta economica si analizarea fiecarui rezultat obtinut.
Problemele abordate in prezenta lucrare pot constitui un suport de baza in cunoaserea si aprofundarea aspectelor teoretice si practice ale analizei statistico-economica a unei societati comerciale, fara a avea pretentia ca aspectele prezentate epuizeaza intregul registru tematic posibil de tratat.
 
CAPITOLUL 1 PLANUL DE MANAGEMENT
,,Managementul este functia organizationala care asigura desfasurarea eficienta a activitatilor si care urmareste obtinerea nivelului maxim de rezultate prin folosirea optima a resurselor. Resursele pe care un manager le are la dispozitie sunt: timpul, talentul, resursele financiare si resursele umane."(Badescu, Taucean 2001) 
1.1 SOCIETATEA COMERCIALA
Societatea comerciala reprezinta o asociatie de oameni de afaceri alcatuita pe baza unor investitii de capital, urmarindu-se obtinerea unor beneficii comune.
In cadrul unitatilor patrimoniale societatea comerciala reprezinta sfera de actiune in limitele careia contabilitatea ia forme complete de supraveghere si control a resurselor, cheltuielilor si rezultatelor. La acest nivel organizatoric se realizeaza in forma cea mai deplina activitatea de productie, de prestatii de servicii, a marfurilor, a titlurilor de credit si a instrumentelor de plata, precum si alte operatii accesorii activitatii de comert.
Dupa obiectul activitatii lor, societatiile comerciale pot fi: de productie de bunuri, de circulatie a marfurilor, de constructii- montaj si exploatari miniere de tot felul, de comert, de prestari de servicii in domeniul financiar-bancar, de prestari de servicii in transporturi si asigurari, de prestari de servicii diverse ( controlul marfurilor, spectacole de cinematograf, teatru)
Societatile comerciale pot fi : 
1.Societate in nume colectiv (SNC) reprezinta o societatea constituita prin asocierea, pe baza deplinei increderi a doua sau mai multor persoane, care pun in comun anumite bunuri, pentru a desfasura o activitate comerciala, in scopul impartirii profitului rezultat si in care asociatii raspund nelimitat si solidar pentru obligatiile societatii.
2.Societate in comandita simpa (SCS) este cea in care asociatii sunt de doua feluri: comanditati,care raspund solidar si nelimitat, administrand direct societatea, si comanditari,care raspund numai cu aportul propriu si care nu au dreptul sa se amestece in administrarea societatii. Capitalul social este divizat in parti sociale care nu pot fi cedate de comanditari fara acordul unamin al acestora 
3.Societate in comandita pe actiuni (SCA) are aceleasi caracteristici cu cea in comandita simpla, cu deosebire ca partile comanditarilor sunt separate in actiuni ca titluri de valoare negociabile.
4.Societatea pe actiuni (SA) societate constituita prin asocierea mai multor persoane, care contribuie la formarea capitalului social prin anumite cote de participare reprezentate prin titluri, numite actiuni, pentru desfasurarea unei activitati comerciale, in scopul impartirii profitului, si care raspund pentru obligatiile sociale numai in limita aporturilor lor.
5.Societatea cu raspundere limitata (SRL) este aceea ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii, in numar limitat, raspund numai cu cota lor sociala. Partile sociale ale asociatilor sunt, in principiu, netransmisibile altor persoane si nici reprezentate prin titluri de valoare negociabile, asa cum sunt actiunile.
Constituirea efectiva a societatii comerciale are loc numai daca intregul capital social a fost subscris si fiecare asociat sau actionar a varsat in numerar sau a depus in natura dupa caz , cota de aport stabilita prin Legea societatilor comerciale nr.31/1990, Contractul de societate si Statutul societatii."Capitalul subscris este aportul pe care asociatii sau actionarii,in calitatea lor de proprietari, s-au angajat sa-l puna la dispozitia societatii comerciale. Capitalul nevarsat este partea din capitalul subscris care nu a fost inca fizic pusa la dispozitia societatii de catre asociati sau actionari." (Ristea, Dumitru 2015)


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza statistico economica la o societate comerciala.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Badescu A., Taucean I. (2001), Bazele managementului si marketingului, Editura Eurobit, Timisoara
2. Bucur I. (2002), Microeconomie, Editura Univeritatii Ploiesti, Ploiesti 
3. Coman F. (2007), Contabilitatea financiara a societatii comerciale, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti
4. Crecana C.D. (2012), Rentabilitatea entitatilor economice, Editura Economica, Bucuresti
5. Gaber C. (2005), Statistica economica, Editura Universitatii Ploiesti, Ploiesti
6. Iacovoiu V.B. (2015), Analiza economico - financiara, Editura Pro Universitaria, Bucuresti 7. Isfanescu A., Robu V., Hristea A.M., Vasilescu C. (2002), Editura ASE, Bucuresti 8. Lazar M., Lazar C. (2012), Analiza statistico - economica, Editura Economica, Bucuresti 9. Niculescu M. (2003), Diagnostic economic, Editura Economica, Bucuresti 10. Ristea M., Dumitru C.G. (2005), Contabilitate financiara, Editura Universitara, Bucuresti 11. Robu V., Anghel I., Serban E.C. (2014), Analiza economico - financiara a firmei, Editura Economica, Bucuresti 12.Stancu I. (2011), Analiza economico - financiara - instrument al managementului intreprinderilor, (editia a doua), Editura Economica, Bucuresti 13. Troie L., Roman M., Hurduzeu M., Zaharia O. (2001), Analiza statistica a activitatii economice si a gestiunii financiare a intreprinderii, Editura ASE, Bucuresti
14. Zaharia O., Roman M., Danciu A. (2013), Analiza statistico - economica a intrepreprinderii, Editura ASE, Bucuresti
15. Legea 31/1990 privind societatile comerciale,republicata 2004
16. www.wikipedia.ro 17. http://www.scritub.com/economie/ANALIZA-RESURSELOR-UMANE31475.php [accesat: 15.11.2016] 18. http://www.rasfoiesc.com/business/management/ANALIZA-GESTIUNII-RESURSELOR-U46.php [accesat: 02.03.2017]19. http://www.goldring.ro/care-sunt-indicatorii-fundamentali.html [accesat: 09.11.2016]20. http://www.scritub.com/economie/Analiza-ratelor-de-rentabilita2031331817.php [accesat 08.05.2017]


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!