Analiza SWOT SC Sevenstar SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

CAP 1. STRATEGIA SI POLITICA ORGANIZATIEI 
5
1.1. Managementul in Romania 5
1.2. Conceptele de strategie si de politica 6
1.2.1. Tipologia strategiilor 8
1.3. Optiuni strategice majore 11
1.3.1. Specializarea si cooperarea in productie 11
1.3.2. Diversificarea productiei firmelor si informatizarea activitatilor 12
1.3.3. Retehnologizarea intreprinderilor 13
1.4. Elementele metodologice de elaborare a strategiilor si politicilor firmei 15
1.4.1. Premise ale elaborarii strategiilor 15
1.4.2. Etapele procesului strategic 17
CAP 2. 
ORGANIZAREA IN CONTEXT STRATEGIC 
19
2.1. Succesiunea strategiei-structura 19
2.1.1. Conceptele de strategie, management strategic si politica a organizatiei 20
2.1.2. Componentele strategiei 22
2.2. Armonizarea strategiei si structurii 24
2.2.1. Organizarea structurala 26
2.2.2. Organizarea formala si informala 28
2.3. Strategii ale responsabilitatii sociale 29
CAP 3. 
CONTINUTUL SI SFERA DE CUPRINDERE A MANAGEMENTULUI STRATEGIC 
31
3.1. Domeniul strategic 31
3.1.1. Definirea strategiei manageriale 31
3.1.2. Procesul managementului strategic 36
3.2. Planificarea strategica la micile afaceri 38
3.2.1. Importanta planificarii strategiei la micile afaceri 38
3.2.2. Procesul de planificare strategica in micile afaceri 38
3.3. Analiza SWOT: instrument al planificarii strategiei in dezvoltarea organizatiei 
41
3.3.1. Elementele analizei SWOT 41
3.3.2. Metodologia analizei SWOT 45
CAP 4. 
TEORII ALE MANAGEMENTULUI STRATEGIEI SI MODELE ALE
ACESTUIA 
48
CAP 5. STUDIU DE CAZ LA SC SEVENSTAR SRL SOMCUTA MARE. ANALIZA SWOT 
55
5.1. Scurt istoric despre S.C. SEVENSTAR S.R.L 55
5.2. Analiza SWOT la S.C. SEVENSTAR S.R.L 60
5.3. Concluzii si propuneri 63
BIBLIOGRAFIE 64


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
STRATEGIA SI POLITICA ORGANIZATIEI
1.1. MANAGEMENTUL IN ROMANIA
Inceputurile culturii manageriale in Romania, se regasesc in ultimele decenii ale secolului al XIX-lea, sub doua forme:
1. Preluarea si prelucrarea conceptiilor clasicilor economiei si managementului.
2. Elaborarea unor lucrari si studii originale.
Istoria economiei nationale ne evidentieaza faptul ca, inainte chiar de aparitia carturarilor [D. P. Martian (1829-1865), B. P. Hasdeu (1838-1907), Gh. Baritiu. (1812-1893), S. Aurelian (1833-1909), A. D. Xenopol (1847-1920)], au existat incercari destul de reusite si originale de comportament managerial. Drept exemplu, lucrarea lui Emanoil Ion Nechifor, ,,Pravila Comerciala" aparuta in 1837. In ea sunt tratate numeroase reguli de etica si conduita manageriala, cu referire concreta la unitatile comerciale. Analizata in raport cu cerintele epocii aparitiei, se poate concluziona ca lucrarea lui Nechifor I., cunoscuta ca ,,Pravila lui Nechifor", poate fi apreciata ca un manual de management preclasic.
In conceptia economistilor romani din secolul XIX problemele manageriale erau abordate in stransa corelatie cu problematica cercetarii si dezvoltarii unei puternice industrii si a verigii sale de baza-intreprinderea industriala. Astfel, D. P. Hasdeu, considera ca pentru Romania, manufactura reprezenta o ,,chestiune de viata sau de moarte". La randul sau, Mihail Kogalniceanu insista cu staruinta ,,sa facem odata ca si in tara aceasta sa se nasca o industrie, fara de care agricultura noastra nu este de ajuns". Pledand in aceeasi directie dar intr-o maniera si mai categorica, P. S. Aurelian, inca in 1872, afirma: ,,sa punem umarul la schimbarea starii economice a tarii si la aceasta nu se ajunge altfel, decat prin crearea si incurajarea industriei".
Economist, sociolog si om politic, Virgil Madgearu (1887-1940), abordeaza unele componente manageriale in cadrul teoriei sale economice, a specificului dezvoltarii tarilor agrare. Din numeroase puncte de vedere, trateaza managementul intreprinderii si alti economisti: I. Evian, se refera la riscul in management, Gr. Mladenatz analizeaza legatura dintre managementul factorilor economici si vointa unitara a managementului, V. Tarta trateaza probleme ale planificarii, rentabilitatii, autonomiei patrimoniale, etc.
Paul Negulescu a prefigurat bazele managementului administratiei publice, insistand in mod deosebit pe depolitizarea acestuia si pe asigurarea ordinii, armoniei si echilibrului in administratia de stat, atat in domeniul managementului resurselor umane, cat si in acela al resurselor materiale si al managementului inovativ. Un alt merit al lui Paul Negulescu, consta in aceea ca, abordarea managementului, trateaza atat aspectul intelectual cat si cel volitional al participantilor la acest proces. 
Dupa 1966, sub presiunea necesitatilor practicii si in contextul unei anumite deschideri de scurta durata a Romaniei spre Occident, se desprind mai multe actiuni pe planul practicii, cercetarii stiintifice si invatamantului, in domeniul conducerii si organizarii. Ele au culminat cu publicarea ,,Enciclopediei conducerii", lucrare de mare anvergura, publicata in Editura Stiintifica, in anul 1982.
Anul 1990 a marcat si in acest domeniu, inceputul unor schimbari radicale. In anii care au trecut, invatamantul si cercetarea stintifica de management s-au eliberat de maltformatiile si limitele perioadei comuniste. Cea mai mare parte a conceptelor si instrumentelor de management la nivel de forma, au fost reconsiderate prin prisma factorilor si conditiilor economiei de piata. Se fac eforturi de asimilare a ultimelor noutati in management si de adaptare a lor in conditiile actuale de tranzitie spre o economie de piata.
Transformarea intreprinderilor de stat in societati comerciale si regii autonome, nu a fost insotita de shimbari fundamentale in managementul lor. Mentalitatea personalului de conducere si de executie s-a schimbat lent si nu cu profunzimea necesara. Efortul de acumulare a elementelor de management, a fost prezent la un nivel apreciabil in majoritatea firmelor, mai ales la nivelul managementului executiv. Lipsa de ,,autoritate a proprietarului" si ,,autoritate a managerului", au reprezentat cauzele principale care au generat progrese lente in practica manageriala din fostele intreprinderi de stat.
Procesul de privatizare, accelerat incepand din 1997, al societatilor comerciale cu capital de stat, a generat o schimbare radicala si in managementul firmelor romanesti. Noii proprietari, care au achizitionat cu sume importante de bani actiunile din anul 2000, Autoritatea pentru Privatizarea Activelor si Participantilor Statului APAPS, au un interes puternic de a redresa activitatea societatilor comerciale respective, in vederea obtinerii de profit si a recuperarii investitiilor de capital facute.
Ceva mai buna este situatia manageriala a firmelor mici si mijlocii private, infiintate de intreprinzatorii particulari. Motivatia puternica a acestora pentru active si profit, se reflecta pozitiv in managementul lor. Cu toate acestea modul de folosire a elementelor manageriale moderne in cadrul acestora, este inca redus.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza SWOT SC Sevenstar SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!