Analiza Tehnologiei și Organizării Traficului

Extras din licență Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Transportul auto este una din cele mai importante ramuri în Republica Moldova, care are la bază rezolvarea problemelor necesităţii în trafic de marfă şi pasageri şi asigură relaţiile economice şi de producere între diferite ramuri a economiei, influenţează considerabil la rezolvarea forţelor de producţie şi tehnologia producţiei conform formării valorii indicilor. Rolul lui este foarte important în dezvoltarea societăţii, în domeniul social, economic şi cultural, în realizarea legăturilor economice şi culturale cu străinătatea.
Printre tipurile de transport, ce întră în concordanţă cu procesul de trafic, transportul auto ocupă locul de frunte. Lui îi revine până la 90 % din volumul total de transportări şi 30 % din traficul total.
În condiţiile economiei de piaţă rolul transportului considerabil sporeşte.
La momentul actual faţă de transportul auto stau următoarele probleme de bază:
- scăderea sine costului transportări şi lărgirea serviciilor propuse cu scopul sporirii clientelei deservite;
- micşorarea staţionării neproductive, parcursul tranzit, traficul ne raţional;
- desăvârşirea organizării, tehnologiei, dirijării prin dispecerat a traficului de marfă şi pasageri;
- îmbunătăţirea structurii şi reînnoirea calitativă a parcului de automobile şi de asemenea baza tehnico-productivǎ a ÎTA;
- sporirea eficacităţii folosirii materialului rulant;
- asigurarea economiei combustibilului şi a altor materiale de exploatare.
Reparaţia – este un complex de operaţii pentru restabilirea stării bune ori a capacităţii de lucru a detaliilor şi restabilirea resurselor părţilor componente până la următoare reparaţie. 
Astăzi e imposibil să ne închipuim viaţa noastră fără autovehicule. Dar totodată ele ne aduc şi multe probleme. Una din ele este menţinerea corectă şi la timp a stării lui tehnice. Se ştie bine că motor veşnic nu există, fiindcă în orice mecanism sunt detalii care se uzează, dar dacă este uzarea apare şi defecte. La început apar defecte mici, dar pe măsura utilizării autovehiculului defectele se complică. Pentru a ţine autovehiculul în stare tehnică bună el trebuie reparat permanent.
Reparaţia calitativă şi la timp este o condiţie foarte importantă şi de bază pentru menţinerea tehnicii de luptă în stare gata şi ea asigură:
• existenţa subunităţilor de reparaţie completate bine cu efectiv şi starea gata pentru îndeplinirea sarcinilor pentru repararea automobilelor;
• organizarea corectă a producerii, respectarea condiţiilor tehnice la repraţia autovehiculelor şi controlul permanent la îndeplinire a lor;
• nivelul înalt al pregătirii de câmp şi producere a specialiştilor şi ridicarea calificării lor;
• indicarea la timp a locului defectării automobilului şi transportarea rapidă către aceste automobile a mijloacelor de reparaţie;
• perfecţionarea continuă a procesului tehnologic de reparaţie;
• formarea rezervelor şi asigurarea la timp a unităţilor de reparaţie, cu materiale auto şi tehnice;
• cooperarea sigură între unităţile de reparaţie şi evacuare şi organele de aprovizionare cu utilaj auto şi tehnic.
1.1.Caracteristica generală a întreprinderii
Istoria Combinatului Auto Nr.4 se începe din anul 1945 sub denumirea „SPEŢTORG” şi număra 18 automobile şi 22 de cai.
În anul 1952 „SPEŢTORG” îşi schimbă denumirea în „AVTOREMORG” şi numără 87 automobile.
În anul 1958 „AVTOREMORG” intră în componenţa Ministerului de Transport cu denumirea „ATB-21” care numără 320 de automobile.
În anul 1972 „ATB-21” intră în componenţa PO „CHIŞINEVTRANS” cu denumirea „FILIALA Nr.2” cu componenţa mobilă în cantitate de 322 automobile.
Din anul 1990 până în prezent „Combinatul Auto Nr.4” care număra în 1990 1000 automobile.
Practic tot comerţul capitalei şi parţial în republică era deservit de „Combinatul Auto Nr. 4” .
Sistematic CA-4 devenea învingător în competiţiile iniţiate în cadrul Ministerului.
În 1992 colectivul CA-4 din Chişinău a fost apreciat de Ministerul Transporturilor al Republicii Moldova în persoana Ministrului interimar N. Aleimov cu „Semn Memorabil” pentru lucrul fără accidente.
În 1994 colectivul CA-4 din Chişinău conform totalurilor anului 1994 a fost apreciat de către Ministerul Transporturilor al Republicii Moldova în persoana Ministrului Vasile Iovv cu „Semn Memorabil” pentru lucru fără accidente.
În 1995 „Combinatul Auto Nr.4” a împlinit 50 de ani de la fondare şi cu această ocazie a avut loc o mare sărbătoare. Tot în 1995 CA-4 îşi schimbă forma juridico - organizatorică, deci din acel moment devine societate pe acţiuni.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Tehnologiei si Organizarii Traficului.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!