Analiza Turismului in Argentina

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul 1. PREZENTAREA ELEMENTEOR TEORETICE PRIVIND ARGENTINA
6
1.1. Pozitia, caracteristicile geografice 6
1.2. Situatia demografica 8
1.3. Situatia economica a tarii 9
1.4. Patrimoniul cultural al tarii 12
1.5. Statul si forma de guvernamant, organizarea administrativ teritoriala 13
Capitolul 2. PREZENTAREA METODOLOGIEI DE LUCRU 15
2.1. Sistemul de indicatori in turism 15
2.2. Metode de lucru 16
Capitolul 3. STUDIU DE CAZ PRIVIND IMPORTANTEI TURISMULUI SI A TURISMULUI RURAL IN ARGENTINA 18
3.1. Principalele zone turistice ale tarii 18
3.2. Organizarea sectorului turistic 24
3.3. Analiza evolutiei indicatorilor statistici ai turismului 25
3.4. Principalele forme de turism practicat in Argentina 32
3.5. Analiza SWOT in turismul Argentinei 33
3.6. Analiza turismului rural 34
3.6.1. Principalele zone rurale cu importanta in turismul din Argentina 34
3.6.2. Organizatii de turism rural 36
3.6.3. Studiu comparativ privind turismul rural in Cordoba si Entre Rios 39
Capitolul 4. Concluzii 45
Bibliografie 47


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Scopul acestei teme consta in acumularea unor noi cunostiinte, competente si familarizarea asupra obiectului de studiu.
Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenand deopotriva economisti , geografi, psihologi si sociologi. Evaluarea corecta a componentelor sale, analiza posibilitatilor de valorificare eficienta a acestora presupune elaborarea unui sistem national si categorial adecvat care sa permita conturarea unei strategii coerente a dezvoltarii activitatii turistice. 
Atractia turistica este motivul fundamental si imboldul initial al deplasarii catre o anumita destinatie turistica. O zona sau un teritoriu prezinta interes in masura in care dispune de elemente de atractie a caror amenajare poate determina o activitate de turism. Din aceasta perspectiva, potentialul turistic al unui teritoriu poate fi diferit la modul general, prin ansamblul elementelor ce se constituie ca atractii turistice si care se prezinta unei amenajari pentru vizitarea si primirea calatorilor. 
Pe plan international turismul a devenit o afacere de miliarde de dolari, cu multe economii nationale care depind de el. In tarile dezvoltate creste anual mai rapid decat cresterile medii ale economiei. In unele tari, aportul la PIB al veniturilor din turism ajunge la (sau chiar depaseste) 30%.
La data de 27 septembrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Turismului. Aceasta data are o semnificatie importanta, deoarece incepand cu ziua de 27 Septembrie 1970 a fost adoptat statulul Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT). Denumita oficial UNWTO, OMT-ul este agentia Natiunilor Unite care isi propune promovarea turismului responsabil, durabil si universal accesibil. Astfel, an de an, OMT accentueaza importanta turismului ca factor esential in dezvoltarea si prosperitatea economica si sociala. Totodata, turismul este deosebit de important si din perspectiva relatiilor interculturale internationale.
"Incurajez pe toti cei care lucreaza in sectorul turismului sa se uneasca campaniei noastre de Ziua Mondiala a Turismului si sa continue sa caute solutii inovatoare pentru a garanta ca turismul sa contribuie la accesul durabil in intreaga lume" - Taleb Rifai, Secretar General OMT.
Argentina este o tara care merita cu adevarat calificarea de "taram al extremelor". Acest teritoriu vast ocupa o buna parte a Americii de Sud si se bucura de o mare diversitate geografica. De la piscurile acoperite de zapada si ghetarii din Anzi, pana la campiile prafuite ale Patagoniei. Argentina uimeste de fiecare data. Fie ca explorati padurea tropicala Missiones, calariti printre muntii rosii Salta sau cutreierati lacurile albastre si padurile vesnic verzi din Districtul Lacurilor, aceasta tara este un taram de minunatii si aventuri nesfarsite. Argentinienii sunt calzi si primitori, oameni care au trecut peste perioada de dictatura militara si dovedesc un spirit tenace si o dragoste de viata molipsitoare. Aceasta pasiune transpare in preocuparea pentru fotbal, mancare si petreceri.
Intinderea Argentinei iti taie rasuflarea. Ocupand aproape jumatate din teritoriul Americii de Sud, a doua tara ca dimensiune din America de Sud, dupa Brazilia. Argentina este un loc sclipitor care depaseste orice asteptare. Fie ca va imaginati baieti desculti jucand fotbal pe plaja sau intinderi aburii de padure tropicala cand veti ajunge acolo, realitatea va va oferi mult mai mult.
Imensa ca dimensiune si experienta, acest gigant din America Latina este o incantare si un spectacol natural cu orase vibrante, plaje aurii si ritm de viata ametitor.
Lucrarea de fata isi propune o incursiune ce are ca scop familiarizarea cititorului cu cele mai faimoase atractii oferite de aceasta tara minunata - Argentina, precum si prezentarea unei perceptii a turismului, ceea ce a facut din acest taram a sasea preferinta a lumii pentru a fi vizitata, dupa SUA, Franta, Spania, Italia si Brazilia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Turismului in Argentina.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!