Analiza Turismului în Argentina

Cuprins licență

Introducere 4
Capitolul 1. PREZENTAREA ELEMENTEOR TEORETICE PRIVIND ARGENTINA
6
1.1. Poziţia, caracteristicile geografice 6
1.2. Situaţia demografică 8
1.3. Situaţia economică a ţării 9
1.4. Patrimoniul cultural al ţării 12
1.5. Statul şi forma de guvernământ, organizarea administrativ teritoriala 13
Capitolul 2. PREZENTAREA METODOLOGIEI DE LUCRU 15
2.1. Sistemul de indicatori in turism 15
2.2. Metode de lucru 16
Capitolul 3. STUDIU DE CAZ PRIVIND IMPORTANTEI TURISMULUI SI A TURISMULUI RURAL IN ARGENTINA 18
3.1. Principalele zone turistice ale ţării 18
3.2. Organizarea sectorului turistic 24
3.3. Analiza evolutiei indicatorilor statistici ai turismului 25
3.4. Principalele forme de turism practicat în Argentina 32
3.5. Analiza SWOT in turismul Argentinei 33
3.6. Analiza turismului rural 34
3.6.1. Principalele zone rurale cu importanţă în turismul din Argentina 34
3.6.2. Organizaţii de turism rural 36
3.6.3. Studiu comparativ privind turismul rural în Córdoba si Entre Rios 39
Capitolul 4. Concluzii 45
Bibliografie 47


Extras din licență

INTRODUCERE
Scopul acestei teme constă în acumularea unor noi cunoştiinte, competente şi familarizarea asupra obiectului de studiu.
Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importantă precum cea desfăşurată în alte sectoare-chei din economia mondială (industrie, agricultură, comerţ). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umană, cade sub incidenţa studiului interdisciplinar, antrenând deopotrivă economişti , geografi, psihologi şi sociologi. Evaluarea corectă a componentelor sale, analiza posibilităţilor de valorificare eficientă a acestora presupune elaborarea unui sistem naţional şi categorial adecvat care să permită conturarea unei strategii coerente a dezvoltării activităţii turistice. 
Atracţia turistică este motivul fundamental si imboldul iniţial al deplasării către o anumită destinaţie turistică. O zonă sau un teritoriu prezintă interes în măsura in care dispune de elemente de atracţie a căror amenajare poate determina o activitate de turism. Din această perspectivă, potenţialul turistic al unui teritoriu poate fi diferit la modul general, prin ansamblul elementelor ce se constituie ca atracţii turistice şi care se prezintă unei amenajări pentru vizitarea si primirea călătorilor. 
Pe plan internaţional turismul a devenit o afacere de miliarde de dolari, cu multe economii naţionale care depind de el. În ţările dezvoltate creşte anual mai rapid decât creşterile medii ale economiei. In unele tari, aportul la PIB al veniturilor din turism ajunge la (sau chiar depăşeşte) 30%.
La data de 27 septembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Turismului. Această dată are o semnificaţie împortantă, deoarece începând cu ziua de 27 Septembrie 1970 a fost adoptat statulul Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT). Denumită oficial UNWTO, OMT-ul este agenţia Naţiunilor Unite care îşi propune promovarea turismului responsabil, durabil şi universal accesibil. Astfel, an de an, OMT accentuează importanţa turismului ca factor esenţial în dezvoltarea şi prosperitatea economică şi socială. Totodată, turismul este deosebit de important şi din perspectiva relaţiilor interculturale internaţionale.
“Încurajez pe toţi cei care lucrează în sectorul turismului să se unească campaniei noastre de Ziua Mondială a Turismului şi să continue să caute soluţii inovatoare pentru a garanta că turismul să contribuie la accesul durabil în întreaga lume” – Taleb Rifai, Secretar General OMT.
Argentina este o tară care merită cu adevarat calificarea de "ţaram al extremelor". Acest teritoriu vast ocupă o bună parte a Americii de Sud si se bucură de o mare diversitate geografică. De la piscurile acoperite de zapadă si ghetarii din Anzi, pană la campiile prafuite ale Patagoniei. Argentina uimeste de fiecare dată. Fie ca explorati pădurea tropicală Missiones, călăriti printre munţii roşii Salta sau cutreieraţi lacurile albastre si padurile veşnic verzi din Districtul Lacurilor, această tară este un tăram de minunaţii si aventuri nesfarşite. Argentinienii sunt calzi si primitori, oameni care au trecut peste perioada de dictatură militară si dovedesc un spirit tenace si o dragoste de viată molipsitoare. Această pasiune transpare in preocuparea pentru fotbal, mâncare şi petreceri.
Întinderea Argentinei îţi taie răsuflarea. Ocupând aproape jumatate din teritoriul Americii de Sud, a doua ţară ca dimensiune din America de Sud, după Brazilia. Argentina este un loc sclipitor care depăşeşte orice aşteptare. Fie că vă imaginaţi băieţi desculţi jucând fotbal pe plajă sau întinderi aburii de pădure tropicală când veţi ajunge acolo, realitatea vă va oferi mult mai mult.
Imensă ca dimensiune şi experienţă, acest gigant din America Latină este o încântare şi un spectacol natural cu oraşe vibrante, plaje aurii şi ritm de viaţă ameţitor.
Lucrarea de faţă îşi propune o incursiune ce are ca scop familiarizarea cititorului cu cele mai faimoase atracţii oferite de această tară minunata – Argentina, precum şi prezentarea unei percepţii a turismului, ceea ce a făcut din acest tărâm a sasea preferinţă a lumii pentru a fi vizitată, dupa SUA, Franta, Spania, Italia si Brazilia.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Turismului in Argentina.docx

Imagini din acest licență

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!