Antiaglomeranti de Tip Sapunuri de Calciu

Cuprins licenta Cum descarc?

apitolul I : GRASIMI 
1. Introducere 3
2. Productia de acizi grasi 4
2.1. Acizii grasi omega 3 6
2.2. Productia acizilor grasi tip omega 3 9
2.3 Procesul de extractie al uleiului de peste 10
2.4 Extractia supercritica 15 3. Extractia uleiului prin metode enzimatice 18
3.1. Rafinarea uleiului de peste 19
3.2. Concentratia de omega-3 din uleiul de peste 19
3.3. Fractionarea supercritica 20
3.4. Hidroliza enzimatica 20
4. Reactiile de esterificare enzimatica si reactia de transesterificare 20 5. Alte surse de acizi grasi omega-3 21
5.1 Stabilitatea acizilor grasi omega-3 21 
6. Depunerea grasimilor, compozitia acizilor grasi 22
7. Compozitia acizilor grasi (lipidele neutre) si fosfolipide 23 
8. Efectele continutului de grasime in compozitia acizilor grasi 25
9. Efectele alimentatiei in compozitia acizilor grasi 29
Capitolul II: SAPUNURI
1. Scurt istoric 33
2. Prepararea sapunurilor 35 
2.1. Fabricarea sapunurilor de toaleta 36
2.2. Sapunurile altor metale 37
2.3. Naftenatul de cobalt 37
3. Proprietati fizice si chimice 37
3.1 Clasificarea sapunurilor 38
4. Efectele sapunurilor de calciu si cresterea performantelor acestora 39
Capitolul III: EXPERIMENTARI DE LABORATOR PRIVIND OBTINEREA SAPUNURILOR DE CALCIU
1. Date generale 41
2. Program experimental 41
2.1 Materii prime 41
2.2 Aparatura de laborator 44
2.3.Mod de lucru 45 
2.4.Date experimentale 45 
3.1. Metode de analiza 46
3.1. Determinarea indicelui de saponificare 46 
3.2. Metoda de extractie a sapunului 48 
Capitolul IV. CONCLUZII 50
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul I: GRASIMI
1.Introducere
Peste 60% din creierul uman este alcatuit din grasimi. Nu din categoria celor pe care le gasim in produsele ultraprocesate din comert, hidrogenate si saturate. Este vorba de acizi grasi esentiali, grasimi care joaca un rol important in protejarea neuronilor in tecile de mielina. Grasimile esentiale Omega 3 sunt implicate in protejarea neuronilor, imbunatatirea circulatiei sanguine, prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si reducerea inflamatilor. Exista doua tipuri principale de grasimi: saturate si monosaturate. Grasimile ce sunt monosaturate sunt "bune", in timp ce grasimile saturate sunt daunatoare. Aceste etichetari sunt prea simpliste pentru a explica rolul grasimii in dieta, dar este o modalitate eficienta de a explica sportivilor, ca, grasimile monosaturate sunt "bune", de vreme ce acest grup poate avea efecte benefice asupra fizicurilor musculoase. Cercetarile arata ca grasimile monosaturate nu ingrasa la fel de mult precum grasimile saturate. Ele impiedica cresterile bruste si ridicate de insulina, cand cantitati mari de carbohidrati sunt consumati. Totusi, numarul de calorii dintr-un gram de grasime monosaturata este de mai mult de doua ori mai mare decat cel continut de un gram de carbohidrati (9 calorii fata de 4). In cadrul industriei alimentare sectorul uleiurilor vegetale si al produselor pe baza de uleiuri si grasimi ocupa un loc important prin faptul ca furnizeaza populatiei produse de prima necesitate (uleiuri comestibile, margarine, maioneze, grasimi) iar industriei de sapun, lacuri si vopsele, materii prime ca acizi grasi de rafinare, uleiuri si grasimi tehnice. Procesarea materiilor prime grase este oarecum diferita in functie de felul acestora. La semintele si germenii oleaginosi, in functie de continutul lor in ulei, extractia uleiului se poate face numai prin presare (la rece sau la cald) sau numai prin extractie cu solventi.
Materii prime si auxiliare utilizate:
Materiile prime oleaginoase sunt reprezentate de sursele vegetale al caror continut in ulei sau grasimi este suficient de mare pentru a face eficienta procesarea industriala. Plantele si arborii ale caror seminte respectiv fructe reprezinta materii prime propriu-zise la obtinerea uleiurilor si grasimilor vegetale poarta atributul de oleaginoase. In afara de materiile prime principale se utilizeaza si alte surse vegetale de uleiuri si grasimi, plantele textilo-oleaginoase, subproduse oleaginoase.
Pestele este un aliment bogat in substante nutritive, proteine, aminoacizi, grasimi, vitamine, saruri minerale, fosfor, iod, vitamine din grupul B, vitamine lipsolubile A si D, din acest motiv fiind hrana ideala pentru toate varstele. Una dintre principalele calitati ale carnii de peste este continutul redus de grasimi saturate, fiind foarte bogata in acizi grasi polinesaturati si diferiti acizi grasi polinesaturati de origine animala. Un consum regulat de peste confera un anumit grad de protectie cardiovasculara, previne ateroscleroza, aparitia tensiuni arteriale, aritmiile cardiace si diminueaza riscul de producere a accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, datorita mineralelor pe care le contine, consolideaza sistemul osos si nervos, iar fluorul din componenta lui previne cariile dentare. 
2. Productia de acizi grasi
Descoperirile recente privind producerea de acizi grasi omega-3 concentrati au fost revizuite punandu-se accent pe articolele stiintifice publicate din anul 2000. La inceput se expune o descriere a rolului acizilor grasi esentali in organism si influenta acizilor grasi omega-3 3 in domeniul sanatatii umane. O seama de articole care au fost publicate in anii anteriori referitoare la productia de acizi grasi omega-3 sunt trecute in revista. Publicatiile ce au aparut in ultimii 8 ani, au fost revizuite in doua grupari, una care implica productia de omega-3 din peste, si alta care implica retinerea din surse alternative. Pestele fiind principala sursa de acizi grasi omega-3, procesele de extractie a uleiului de peste au fost luate in considerare in primul rand apoi sunt prezentate procesele de rafinare a uleiului si in cele din urma concentratia de omega-3 din acesta. Opiniile referitoare la capacitatea acizilor grasi polinesaturati de a lupta impotriva hidrolizei si oxidarii si procedurile de evitare sunt de asemenea prezentate la sfarsitul acestei reexaminari. 
Importanta industriala : acizii grasi omega-3 polinesaturati sunt folositi la scara larga in industria alimentara pentru a obtine produse imbogatite cu omega-3. Majoritatea concentratelor comerciale din zilele noastre sunt derivatii etil-esteri din omega-3. Oricum, cercetarile continua pentru a se obtine intr-un mod mai natural si mai digerabil trigliceridele concentrate. Va prezentam aici o revizuire a celor mai recente progrese in ceea ce priveste productia de omega-3 concentrat din materiile prime ce o contin, de unde ar trebui sa fie extrase la concentratia stabilizata. Printre ele, un numar mare de tehnologii aplicate la scara industriala, sunt inca studiate, in curs de investigare sunt revizuite. Una din tehnologiile cu mari asteptari este tehnologia supercritica a fluidelor, si isi gaseste un loc relevant in trecerea in revista prezentata aici. Industriile deschise spre inovare necesita sinteza rapida a posibilitatilor pentru productie, si, in acest sens aceasta revizuire este asteptata cu un real interes.


Fisiere in arhiva (1):

  • Antiaglomeranti de Tip Sapunuri de Calciu.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!