Antrenamentul Sportiv in Gimnastica Artistica

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
1.1. Importanta, actualitatea temei
Secolul al XX-lea aduce cristalizarea ramurilor moderne ale gimnasticii mai ales cea de baza si sportiva, ce-si au izvorul in sistemele de gimnastica raspandite in intreaga lume.
Este stiut faptul ca pentru cresterea unui gimnast este nevoie de o perioada de 6-8 ani de pregatire asidua iar obtinerea rezultatelor de valoare in gimnastica necesita pe langa material uman dotat cu talent si calitati psiho-motrice deosebite si un volum mare de munca, perseverenta, tenacitate, seriozitate si specialisti cu grad inalt de calificare. 
Sariturile constituie prima proba a poliatlonului gimnasticii artistice feminine. Ea este cea mai scurta, mai rapida, mai atletica, desi cea mai tributara calitatilor motrice stabile de care dispune gimnastica.
In general sariturile de concurs sunt din punct de vedere tehnic mai putin complexe, necesitand un volum de invatare mai redus apropiindu-se din acest punct de vedere de o saritura din atletism si necesita existenta si perfectionarea calitatilor motrice specifice (viteza, detenta, indemanarea, orientarea in spatiu) si psihice (hotarare, curaj, precizie, atentie, incredere in posibilitatile proprii) la parametrii maximali.
Din punct de vedere tehnic, atat fazele sariturilor, cat si numarul, varietatea si complexitatea actiunilor componente ale sariturilor, in cadrul concursului, nu sunt foarte mari si in general nici de o dificultate extrema.
1.2. Motivarea alegerii temei
O data cu marirea varstei minime permise pentru participarea gimnastilor la competitiile internationale (C.E, C.M, J.O) si a schimbarii aparatului de sarit - cu masa de sarit, trebuie sa se imbunatateasca si perioada de pregatire initiala la cele patru aparate de concurs, accentuandu-se asupra imbunatatirii si diversificarii miscarilor de baza.
Prin urmare, sariturile cu sprijin vor intra in atentia specialistilor din domeniu, deoarece este un aparat dificil pentru gimnaste, avand in vedere varsta mica a acestora si pregatirea slaba a musculaturii bratelor, a spatelui si picioarelor.
Acum avem posibilitatea de a realiza cu gimnastele o pregatire de baza bine pusa la punct, documentata tehnic, pentru a putea realiza mai tarziu pe toata perioada de pregatire, noile sarituri combinate si bineinteles cerinte conform regulamentului care trebuiesc executate la un nivel foarte ridicat mai ales la competitiile internationale de mare anvergura.
Pregatirea initiala la sarituri cu sprijin este deosebit de importanta pe intregul proces de instruire la acest aparat, deoarece in continutul ei sunt cuprinse atat mijloace de pregatire fizica generala, pregatire fizica specifica cat si de pregatire tehnica.
Unul din factorii hotaratori in alegerea temei l-a constituit schimbarea aparatului de sarit ,,masa de sarit" atat la fete cat si la baieti, curiozitatea pregatirii tehnice initiale la aparatul nou si nu in ultimul rand discutiile cu profesorii de la catedra de gimnastica a Facultatii de educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice di Bucuresti..
Toti acesti factori m-au determinat sa abordez problema privind ,,dezvoltarea fortei explozive la nivelul membrelor inferioare necesare bataii pe trambulina la sarituri cu sprijin la nivelul gimnastelor incepatoare de 6-8 ani". 
CAPITOLUL II
FUNDAMENTAREA TEORETICA A TEMEI
2.1. Continutul antrenamentului sportiv in gimnastica artistica
Continutul antrenamentului sportiv insumeaza acele elemente de structura care, pe baza unor legi si reguli functionale si metodologice, determina performanta sportiva. 
Factorii (componentele) procesului de pregatire in gimnastica artistica sunt:
-pregatirea fizica
-pregatirea tehnica
-pregatirea artistica
-pregatirea psihologica
-pregatirea tactica
-pregatirea teoretica.
Dragnea, A (1996) in Teoria antrenamentului sportiv enumera printre componente si pregatirea biologica pentru concurs.
Alti autori (Bompa T., 2001) considera ca factorii pregatirii sportive (componentele antrenamentului) constituie o piramida si desi ei sunt strans legati intre ei, exista posibilitatea de a-i dezvolta pe fiecare, la baza piramidei fiind pregatirea fizica.
Toti acesti factori se afla intr-o stransa interdependenta, iar tratarea lor o facem diferentiat din punct de vedere teoretic, didactic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Antrenamentului Sportiv in Gimnastica Artistica.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!