Aplicarea Metodei Kanban pentru Cresterea Performantei unui Proces de Productie

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE. 2
CAP I : Concepte teoretice privind utilizarea metodei kanban in cadrul unui sistem de productie 
1.1. Descrierea metodei kanban. 4
1.2. Principii si reguli de functionare ale metodei kanban. 8
1.3. Principalele tipuri de kanban-uri. 9
1.4. Determinarea numarului de carduri kanban. 13
1.5. Dimensionarea buclei Kanban. 16
1.6. Avantajele si dezavantajele metodei kanban. 18
1.7. Etapele de implementare ale metodei kanban. 19
1.8. Indicatorii de performanta ai unui sistem de productie. 19
CAP II: Prezentarea societatii S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L. 
2.1. Scurt istoric S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L. . 23
2.2. Modul de organizare al sistemelor de productie. 24
2.2.1. Produsele realizate. 24
2.2.2. Procesul tehnologic de realizare al produsului ,,ansamblu flansa centura siguranta". 30
2.3. Definirea indicatorilor de performanta calculati in cadrul S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L. . 38
CAP III: Implementarea metodei kanban in cadrul S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L. 
3.1. Necesitatea implementarii metodei Kanban in cadrul S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L. . 44
3.2. Gestionarea procesului de productie al reperului "ansamblu flansa centura siguranta" cu ajutorul metodei Kanban. Mod de functionare. 45
3.3. Determinarea numarului de card-uri kanban necesare. 50
3.4. Dimensionare buclei Kanban. 51
3.5. Influenta metodei kanban asupra indicatorilor de performanta ai nivelului de productie . 53
Cap IV Concluzii finale. 59
BIBLIOGRAFIE. 60


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de fata isi propune sa prezinte studiul privind implementarea metodei Kanban pentru cresterea performantei unui proces de productie in cadrul firmei SC GIC NOSAG METAL SRL.
Aceasta lucrare pleaca de la conceptul de ,,Kanban" ce contribuie la succesul organizatilor care desfasoara acest gen de activitati.
In sistemul de productie traditional, produsele sunt impinse catre productie la niveluri determinate de planificari si previzionari de multe ori inexacte. Aceste niveluri depasesc de multe ori cererea, avand ca rezultat obtinerea unor cantitati inutile de stocuri finite.
In centrul strategiei Lean Manufacturing sta productia Pull in care produsul este tras pe parcursul procesului de productie in ritmul impus de cererea clientului. In acest tip de productie produsele finite se realizeaza printr-o serie de stocuri tampon tactice, care confera control asupra stocului de productie neterminata. 
Metoda Kanban reprezinta un sistem continuu de alimentare cu componente a posturilor de lucru astfel incat muncitorii sa aibe ceea ce le trebuie, unde trebuie si cand trebuie.
Stagiul s-a desfasurat in cadrul companiei S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L., ce are ca domeniu realizarea de piese ambutisate si subansamble sudate. Indrumatorul de practica a fost doamna Florea Mihaela, aceasta detinand postul de ,,Inginer".
Lucrarea este structurata pe trei capitole, fiecare avand rolul sau si conducand spre scopul implicit al acesteia: prezentarea metodei Kanban si aplicarea acesteia in cadrul companiei S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L. si formularea unor recomandari pentru imbunatatirea activitatilor desfasurate de organizatie.
Pentru inceput, in capitolul 1 sunt prezentate: conceptul teoretic al metodei Kanban in cadrul unui sistem de productie si indicatorii de performanta ai unui sistem de productie.
Kanban este un concept legat de o productie nivelata si sistemul just-in-time (JIT). Potrivit Taiichi Ohno, omul creditat cu dezvoltarea JIT, Kanban este un mijloc prin care JIT este realizat. Kanban-ul este un sistem de semnalizare pentru a declansa o actiune. Dupa cum sugereaza si numele, Kanban foloseste istoric carduri pentru a semnala nevoia unui element.
Productivitatea unei inteprinderi depinde si de modul in care aceasta utilizeaza anumiti ,,indicatori" sau ,,indicatori de performanta".
In cel de-al doilea capitol s-a realizat o descriere a companiei S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L, ce cuprinde un scurt istoric a acesteia, produsele pe care aceasta le realizeaza si s-au definit indicatorii de performanta ce se calculeaza in cadrul societatii.
S.C. GIC NOSAG METAL S.R.L. reprezinta un grup de companii dedicate in totalitate afacerilor cu autoturisme, avand o cifra de afaceri ce provine mai mult de 95% din aceasta industrie.
GIC NOSAG METAL este creata ca o societate care inglobeaza ,,stiinta de a face" in domeniul prelucrarilor si asamblarilor metalice, a doua grupuri industriale (Nosag Garcia - Franta si GIC - Romania).
Indicatorii de performanta din cadrul companiei GIC NOSAG METAL care sunt influentati de aplicarea metodei Kanban sunt taxa de randament sintetic si eficienta personalului, deoarece dupa aplicarea metodei Kanban acesti indicatori au crescut considerabil. 
Capitolul a-l treilea cuprinde implementarea metodei Kanban asupra reperului ,,ansamblu flansa centura siguranta" si si impactul ce l-a avut asupra randamentului intreprinderii si a eficientei operatorilor.
In cele din urma Concluziile si recomandarile urmaresc sa evidentieze principalele avantaje ce le-a avut implementarea metodei Kanban asupra reperului ,,ansamblu flansa centura siguranta" si totodata arunca o privire asupra viitorului si asupra metodei ce a avut efecte asupra performantei companiei.
CAPITOLUL I
Concepte teoretice privind utilizarea metodei Kanban 
in cadrul unui sistem de productie
1.1. Descrierea metodei Kanban
Kanban-un reprezinta un sistem continuu de alimentare cu componente a posturilor de lucru, astfel incat mucitorii sa aibe ceea ce le trebuie, unde le trebuie si cand le trebuie.
Cuvantul "Kan" in romana inseamna "eticheta", iar cuvantul "ban" inseamna "singur" = ,,unic". Deci Kanban se refera la "o singura eticheta". [Bungau, f.a]
Metoda Kanban este un instrument de lucru ce pune in aplicare sistemul ,,Just in time"si transmite informatii atat in cadrul unei companii cat si intre companie si alte firme cu care coopereaza.
Kanban - ul este un sistem de semnalizare pentru a desemna o actiune. Dupa cum sugereaza si numele, Kanban-ul foloseste carduri pentru a semnala nevoia unui element. [Ohno, Taiichi (June 1988)]
Necesitatea de a mentine o rata ridicata de imbunatatiri a condus Toyota sa elaboreze sistemul Kanban. Kanban a devenit un instrument eficient pentru a sprijini functionarea unui sistem productie. In plus, s-a dovedit a fi o modalitate excelenta pentru promovarea imbunatatirii, deoarece reducerea numarului de Kanban in circulatie a subliniat zonele cu probleme.
Termenul de Kanban isi are originile inca din secolul al 17-lea, el descriind o bucata de lemn sau de metal reprezentand adesea o marca comerciala sau sigiliu. [Shingo, Shigeo (1989)].
Un factor important al succesului de planificare a productiei bazate pe sistemul "impins" este calitatea de previziune a cererii clientului pe o perioada indelungata de timp. Kanban-ul ,prin contrast, abordeaza sistemul ,,tras" cererea fiind considerata ca o parte din ceea ce clientul retrage. Astfel productia este determinata in functie de cerintele clientului. In contextul in care timpul de aprovizionare este de lunga durata, iar cererea este dificila de prognozat, cea mai buna metoda este de a raspunde rapid la cererea observata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicarea Metodei Kanban pentru Cresterea Performantei unui Proces de Productie.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!