Aplicatii Wi-Fi in Retele de Date

Extras din licenta Cum descarc?

1. Modelul ISO/OSI
(Open System Interconnection, OSI; International Standards Organization, ISO)
Elaborarea standardelor pentru retele a devenit necesara datorita diversificarii echipamentelor si serviciilor, care a condus la aparitia de retele eterogene din punctul de vedere al tipurilor de echipamente folosite. In plus, multitudinea de medii fizice de comunicatie a contribuit la decizia de a defini reguli precise pentru interconectarea sistemelor. ISO a elaborat un model arhitectural de referinta pentru interconectarea calculatoarelor, cunoscut sub denumirea de modelul arhitectural ISO-OSI (OPEN SYSTEM INTERCONNECTION). Modelul ISO-OSI imparte arhitectura retelei in sapte nivele, construite unul deasupra altuia, adaugand functionalitate serviciilor oferite de nivelul inferior. Modelul nu precizeaza cum se construiesc nivelele, dar insista asupra serviciilor oferite de fiecare si specifica modul de comunicare intre nivele prin intermediul interfetelor. Fiecare producator poate construi nivelele asa cum doreste, insa fiecare nivel trebuie sa furnizeze un anumit set de servicii. Proiectarea arhitecturii pe nivele determina extinderea sau imbunatatirea facila a sistemului. De exemplu, schimbarea mediului de comunicatie nu determina decat modificarea nivelului fizic, lasind intacte celelalte nivele.
Modelul descris contine 7 nivele. Fiecare nivel raspunde de un anumit cerc de sarcini, indeplinindu-le cu ajutorul unor algoritmi speciali - standarde. Sarcina principala - este de a atinge scopuri globale, de aceea nivelele modelului sunt legate intre ele. In acest fel indeplinind o parte din sarcini, fiecare nivel transmite datele gata nivelului urmator. In urma trecerii unui asemenea sir informatia se prelucreaza deplin, si se pot utiliza. 
In dependenta de destinatia nivelelor au primit urmatoarele denumiri: fizic, de canal, de retea, de transport, de sedinta, de prezentare, de aplicatie.
Deosebirile de baza dintre retelele cu fir (Ethernet 802.3) si fara fir (IEEE 802.11) sunt reprezentate doar in 2 nivele de jos - fizic si de canal. Restul nivelelor functioneaza absolut identic, fara careva deosebiri.
1.1. Nivelul fizic
Nivelul fizic - este primul, cel mai de jos nivel. Practic, el reprezinta prin sine partea de aparat (aparatura) a retelei si descrie metoda de transmitere a datelor, utilizand pentru aceasta oricare canal, care este la ''indemana" - cu fir sau fara. In dependenta de canalul ales pentru transmiterea datelor se utilizeaza echipamentele de retea corespunzatoare. Parametrii de transmitere a datelor trebuiesc reglati in dependenta de particularitatile canalului: banda de trecere, protectia la zgomot, nivelul semnalului, codarea, viteza de transmitere a datelor in mijloacele fizice s.a.
De fapt, toata lucrarea descrisa o indeplinesc echipamentele de retea: harta de retea, podul, marsrutizatorul s.a.
Nivelul fizic - unul din nivelele, care deosebeste reteaua wireless de cea prin cablu. Deosebirile de baza dintre aceste retele se incheie in canalul de transmitere a datelor. Pentru retele cu fir sunt unde radio de o frecventa stabilita, iar pentru cele wireless - oricare linie fizica, spre exemplu coaxiala, sau cablu optic.
Are rolul de a transmite datele de la un calculator la altul prin intermediul unui mediu de comunicatie. Datele sunt vazute la acest nivel ca un sir de biti. Problemele tipice sunt de natura electrica: nivelele de tensiune corespunzatoare unui bit 1 sau 0, durata impulsurilor de tensiune, cum se initiaza si cum se opreste transmiterea semnalelor electrice, asigurarea pastrarii formei semnalului propagat. Mediul de comunicatie nu face parte din nivelul fizic.
Fig. 1 Nivelele modelului ISO/OSI.
1.2. Nivelul de canal
Sarcina principala a nivelului de canal - de a se asigura ca canalul este gata pentru transmiterea datelor si nimic nu va ameninta siguranta acestei operatii si integritatea pachetelor transmise. In mod ideal, protocoalele nivelului de canal si echipamentul de retea trebuie sa verifice, daca canalul este liber pentru transmiterea informatiei, daca nu sunt coliziuni in procesul de transmitere etc.


Fisiere in arhiva (2):

  • Aplicatii Wi-Fi in retele de date Titlu.doc
  • Aplicatii Wi-Fi in Retele de Date.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!