Aprecierea Circulatiei Turistice in Europa

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3 
CAPITOLUL I. CARACTERISTICA GENERALA A TURISMULUI IN EUROPA. PARTICULARITATILE ORGANIZARII SI DESFASURARII SPATIALE ALE ACESTUIA 7
I.1 Identificarea si analiza principalelor tipuri de turism din tarile europene 7
I.2 Caracteristica principalelor tari-destinatii turistice din Europa 17
I.3 Examinarea principalelor regiuni turistice ale Europei ca surse generatoare de fluxuri turistice 20
CAPITOLUL II. STATISTICI SI CLASIFICARI IN TURISMUL EUROPEAN 23
II.1 Studiul incasarilor si cheltuielilor din turismul international 23
II.2 Cercetarea pietelor turistice cu destinatia Europa 26
II.3 Analiza comparativa a fluxurilor turistice dintre Europa ca principal bazin traditional si alte bazine turistice 28
CAPITOLUL III. CONSIDERATII GENERALE PRIVIND CIRCULATIA TUISTICA IN REPUBLICA MOLDOVA 32
III.1 Evolutia circulatiei turistice interne in Republica Moldova 32
III.2 Strategia de dezvoltare a turismului international : receptor si emitator din Republica Moldova 34
III.3 Analiza si cercetarea itinerariilor turistice din Republica Moldova 35
CONCLUZII SI RECOMANDARI 44
BIBLIOGRAFIE 45


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei de cercetare este conditionata de necesitatea studierii fluxurilor turistice in Europa, din cauza ca in timpul de fata se inregistreaza tot mai multe deplasari ale turistilor in aceasta parte a lumii. Europa ramine a fi regiunea turistica de frunte datorita in primul rind al nivelului inalt de dezvoltare social-economica a majoritatii tarilor, veniturilor populatiei si structura ei sociala ce fac posibila odihna in afara tarilor. Europa reprezinta regiunea turistica cu cea mai puternica integrare si peste 87% din calatoriile in Europa provin tot din tarile europene. Principalele destinatii se afla in sudul si vestul Europei, in timp ce Europa de Est detine cea mai dinamica evolutie a calatoriilor.
Obiectul de studiu al lucrarii cuprinde studierea circulatiei turistice din Europa si Moldova,caracterizarea principalelor tipuri de turism si destinatii turistice. Cercetarea se bazeaza pe studiul fluxurilor turistice si pe regiunile turistice ca surse principale generatoare de fluxuri. 
Scopul acestei lucrari este de a cerceta si de a analiza circulatia turistica in Europa si Moldova prin intermediul examinarii principalelor tari-destinatii turistice,tipuri de turism in Europa, prin studierea fluxurilor turistice, a regiunilor turistice in care se formeaza relatii strinse cu deplasari esentiale ale turistilor formind niste fluxuri bine orientate, a itinerariilor,a incasarilor si cheltuielilor din turism. 
Din scopul lucrarii rezulta urmatoarele obiective:
- de a caracteriza principalele tari-destinatii turistice din Europa;
- de a studia incasarile si cheltuielile din turism;
- de a analiza fluxurile turistice din Europa;
- de a identifica si a analiza principalele tipuri de turism din Europa;
- de a cerceta piata turismului intern in Republica Moldova;
- de a identifica strategia de dezvoltare a turismului international din Republica Moldova;
Nivelul de cercetare stiintifica. Tema abordata in teza, in general a fost analizata in monografiile mai multor autori si savanti atit autohtoni cit si straini, din cauza cercetarii spatiului European, cel al Moldovei si altor regiuni turistice a lumii.Astfel merita a fi mentionate lucrarile autorilor:Iulian Berbecaru, Igor Sirodoev, Vellas Fr., Minciu R., ???????? ?.?., ???????? ?.?. , Dr.Anthony M.Eaton.Acesti autori au un rol important in studierea circulatiei turistice atit in spatiul European cit si pe teritoriul Moldovei.
In ceea ce priveste cercetarea circulatiei turistice in Moldova, putem evidentia lucrarile:Turismul in Republica Moldova, Strategia promotionala in turism, Turismul.Tendinte si previziuni. In aceste lucrari este cercetat turismul intern, international incepind cu secolul XIX si studiat mai aprofundat incepind cu mijlocul secolului XX. Aici se analizeaza incasarile si cheltuielile din turism cit si alte date statistice si clasificari. 
O studiere mai larga a circulatiei turistice din Europa o putem gasi in monografiile: Economia si politica turismului international, Economia Turismului, ?????????? ?????? ? ????????????? ?????????? ?????????????? ?????? ? ????? ??????? ? ???, Cercetarea motivationala in turismul international, Economie et politique du tourisme international. Lucrarile date se bazeaza indeosebi pe perioada secolului XX-XXI,fiind cercetate tipurile de turism in Europa, fluxurile turistice si analiza acestora si a altor regiuni turistice. Astfel, toate aceste monografii au stat la baza studierii si cercetarii temei date.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aprecierea Circulatiei Turistice in Europa.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!