Arterita Cronica Obliteranta

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 2
Capitolul I. Arterita cronica obliteranta 4
1. Clasificare 4
1.1. Ateroscleroza Obliteranta a extremitatiilor 4
1. 2. Trombangeita Obliteranta 4
1. 3. Arteropatii Mixte Obliterative 4
1. 4. Angiopatia Diabetica 5
1. 5. Arteritele rickettsiene 5
2. Etiologia arteropatiilor obliterante cronice 5
3. Factori de risc 6
4. Patogeneza obliterarilor arteriale 8
5. Stadiile evolutive in A.O.C 9
6. Diagnosticul in A.O.C 10
7. Tratamentul 13
7.1. Tratament medical 13
7.2. Tratament medicamentuos 15
7.3. Tratament Chirurgical 16
7.4. Tratament balneofiziokinetoterapeutic 17
7.4.1. Hidrotermoterapie 17
7.4.2. Electroterapie 18
7.4.3. Kinetoterapia 20
7.4.4. Balneoclimatoterapia 23
Capitolul II. Studii de caz 26
Capitolul III. Metodologia studiului. Lotul studiat 45
Concluzii 54
Bibliografie 55


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Lucrarea de fata reprezinta un studiu concis despre manifestarile si caracteristicile Arteriopatiei obliterante, una dintre frecventele boli a populatiei in varsta. Prezentul material este rezultatul unor cercetari realizate in biblioteci, dar si ,,pe teren", respectiv in spitalelul de recuperare cardiovasculara Dr.Benedek Geza din orasul Covasna. Observatiile la fata locului au fost detaliat prezentate prin cateva ,,studii de caz" concrete, ca argumente convingatoare sustinerii aspectelor teoretice descrise.
Se porneste de la premiza ca prin urmarea unui tratament balneofiziokinetoterapiutic se poate aduce ameliorarea sau stoparea evolutiei bolii.
Arteriopatiile obliterante au drept caracteristica fiziopatologica reducerea sau suprimarea fluxului arterial, urmata de ischemie tisulara.
Arteriopatiile obliterante cronice (A.O.C.) reprezinta o parte foarte importanta a patologiei vasculare, caracterizat prin impactul socio-medical, prin gravitatea si prognosticul acestor boli, prin multiple aspecte etiopatogenice si chimice, dar si prin numeroasele contradictii, incertitudini si necunoscute din domeniu. Controversele se reflecta in terminologia care nu este inca definitiva. In principiu termenul mult utilizat de arterita este incorect deoarece presupune prezenta inflamatiei, care in realitate nu este obligatorie. Se considera adecvat termenul de arteriopatie obliteranta cronica (A.O.C.) deoarece elementul constant, esential, este obliterarea arterelor care se poate dezvolta pe un vas cu leziuni de tip inflamator, degenerativ, traumatic sau cu peretele indemn. 
Arterele ce pot fi afectate in arteriopatia obliteranta cronica (A.O.C.) a membrelor inferioare sunt:
- aorta terminala
- arterele iliace
- arterele femurale
- arterele poplitee
- trunchiurile arteriale gambiere
In arteriopatia obliteranta cronica (A.O.C.) a membrelor inferioare, ingustarile sau ocluziile pot fi localizate la oricare dintre arterele sus mentionate. Arteriopatiile obliterante cronice (A.O.C.) in localizarea la membrele inferioare, sunt prezente la 1% din populatia de 40-50 ani si la 5% la cei de 60-65 ani. In plus afectarea membrelor inferioare agraveaza prognosticul pacientilor poliarteriali, in primul rand al coronarienilor si a celor cu patologie vasculara cerebrala. La 20-30%din bolnavii cu arteriopatie obliteranta cronica a membrelor inferioare boala se agraveaza spontan si necesita sanctiuni terapeutice invazive. Se descriu arteriopatii obliterante cronice si la nivelul membrelor superioare, la nivelul arterelor carotide sau la nivel visceral, etiologia si etiopatogenia fiind comuna, ele agravandu-se adesea reciproc.
Arterita obliteranta are un debut silentios, fara nici o durere. Pe masura ce evolueaza apar dureri la eforturi si ulterior chiar in starea de repaus. Intensitatea durerilor si disconfortul produs variaza in functie de grupa de muschi unde este localizata obstructia arteriala. In stadii avansate se remarca si tulburari senzitive si motorii: amorteala si furnicaturi in zona membrului afectat, senzatie de raceala, modificarea coloraturii pielii, paralizie si disparitia pulsului.
Procesul ischemic si tulburarile trofice favorizeaza aparitia ulceratiilor, a infectiilor si a gangrenei. In asemenea situatii exista riscul de amputare a membrului afectat pentru a salva viata bolnavului.
Capitolul I. Arterita cronica obliteranta
1. Clasificare
Obliterarile arteriale sunt boli ale arterelor mari, medii si mici si se caracterizeza prin modificari anatomice ale peretului arterial si ale echilibrului fluidocoagulant a sangelui.
Arteropatiile organice periferice cuprind:
- Arteropatii degenerative
- Artetopatii inflamatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Arterita Cronica Obliteranta.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!