Asigurarea Bunurilor in Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul I -Asigurari de bunuri
1.1. Coordonate generale privind asigurarile de bunuri
1.2.Cadrul legal al asigurarilor de bunuri din Romania
1.3.Contractul de asigurare de bunuri
1.4.Asigurarea cladirilor, a altor constructii si a continutului acestora pentru 
cazurile produse de incendiu si alte calamitati
1.4.1. Asigurarea cladirilor, a altor constructii si a continutului lor pentru
cazurile de pagube produse de incendiu si de alte calamitati
1.4.2. Asigurarea cladirilor, a altor constructii si a continutului lor pe baza
politei de incendiu
1.5.Asigurarea masinilor, utilajelor si instalatiilor pentru cauze de avarii
accidentale
1.6. Asigurarea bunurilor sau valorilor pentru cazurile de furt prin efractie sau prin acte de talharie
1.6.1. Asigurarea de furt si talharie pentru locuinte si birouri
1.6.2. Asigurarea de furt si talharie pentru riscuri comerciale si industriale
1.6.3. Asigurarea de furt si talharie limitata la numite bunuri si valori
Capitolul II -S.C. Asigurarea Romaneasca S.A. Asirom-aspecte economice ,financiare si juridice
2.1.Scurt istoric
2.2.Obiectul de activitate si strategie
Capitolul III -Forme de asigurare si modul de despagubire a contractelor de aigurare practicate de Asigurarea Romaneasca Asirom
3.1.Asigurarea facultativa a cladirilor , a altor constructii si a continutului(mijloace fixe si
mijloace circulante)
3.1.1. Obiectivul asigurarii
3.1.2.Riscurile asigurate
3.1.3.Prima de asigurare
3.1.4.Suma asigurata
3.1.5.Fransiza
3.1.6.Bonusul
3.1.7.Paguba
3.1.8.Despagubirea
3.1.9.Constatarea pagubelor,stabilirea si plata despagubirilor
3.1.10.Culpa in producerea pagubei
Capitolul IV -Studiu de caz
4.1.Studiu de caz privind asigurarea facultativa a cladirilor si
a altor constructii si a altor constructii si a continutului,pentru pagube produse de incendii 
si calamitati.
Capitolul V -Piata asigurarilor in Romania
5.1.Evolutia pietei asigurarilor
Capitolul V? -Concluzii
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Traim zi de zi, procurandu-ne bunuri si servicii sau suntem angrenati in cadrul societatilor, a organizatiilor care furnizeaza aceste lucruri. Asa cum afirma Mintzerg, traim "intr-o lume de organizatii", unde ne nastem, invatam, ne castigam existenta. Organizatiile au un rol important in viata noastra zilnica si reprezinta o parte din existenta noastra cotidiana.
Existenta individuala si socio-umana se greveaza pe necesitati si trebuinte, a caror satisfacere justifica si orienteaza activitatea omului.
Unele trebuinte pot fi satisfacute imediat sau intr-un orizont de timp apropiat, altele sunt posibile intr-o anumita eventualitate sub aspectul incertitudinii si al nesigurantei.
Studiile statistice evidentiaza regularitatea si realitatea producerii anumitor evenimente generate de factori naturali sau de insasi activitatea omului, pagubele produse putand fi evaluate macar cu aproximatie. Incertitudinea consta in faptul ca nu pot fi identificate subiectele (persoane fizice sau juridice) asupra carora planeaza pericolele respective, intensitatea si momentul producerii evenimentului.
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost preocupati sa previna si sa suporte in comun pagubele generate de producerea unor evenimente incerte nedorite (calamitati naturale si accidente). Omul a simtit nevoia de protectie datorita numeroaselor pericole la care este expus. Aceste potentiale pericole au aparut, datorita dezvoltarii tehnicii si tehnologiei, stiintei, activitatii omului precum si dezlantuirii fortelor naturii.
Printre factorii perturbatori si dezechilibranti ai procesului reproductiei sociale se numara calamitatile naturale, accidentele, precum si anumite evenimente ce survin in viata omului . 
Necunoscadu-se nici momentul ivirii si nici intensitatea actiunii acestora, ele pot provoca distrugerea totala sau partiala a unor bunuri, intreruperea productiei si/sau transportului, pierderi de vieti omenesti pierderea capacitatii de munca a unor persoane.
In scopul prevenirii prejudiciilor provocate de asemenea fenomene (evenimente) viitoare si nesigure al limitarii efectelor lor in cazul in care s-au produs si al reluarii neintarziate a activitatii economice vremelnic intrerupte, se folosesc pe scara larga solutiile oferite de institutiile de asigurari. 
In tarile dezvoltate asigurarile au devenit o importanta ramura a economiei nationale pentru ca, prin valoarea adaugata creata, societatile de asigurare, de intermediere sau de prestari de servicii inedite participa la sporirea produsului intern brut, ofera locuri de munca, participa la oferta de capital de imprumut pe piata financiara si prin sumele acordate asiguratilor contribuie la refacerea bunurilor distruse sau avariate.
Rolul pe care il are activitatea de asigurare in economia unei tari rezulta din functiile pe care trebuiue sa le indeplineasca asigurarea.
In principal, acestea sunt urmatoarele:
Functia de baza a asigurarii este aceea de a acoperii pagubele produse asiguratilor de calamitati sau accidente (asigurarile de bunuri si de raspundere) si de a achita asiguratilor anumite sume, in cazul in care ar interveni unele evenimente in viata lor (asigurarile de persoane). Aceasta este functia directa care face ca asigurarea sa prezinte interes atat pentru asigurati (populatia si unitatile economice), cat si, direct sau indirect, pentru economia generala a tarii.
Acest interes consta in:
1) pentru asigurati:
Asigurarea da o siguranta care de multe ori este esentiala pentru bunul interes al activitatii omului sau al unitatii productive. Se pune problema daca omul stie ca, in cazul in care ar afecta rezultatele muncii lui, el sau unitatea pentru care raspunde sau este delegat sunt protejati si vor fi desdaunati, si astfel in cazul in care acesta lucreaza cu senzatia ca s-ar putea ca, la un moment dat, rezultatul muncii lui sa fie distrus, trebuind eventual sa reinceapa activitatea si avand de infruntat greutati financiare, poate foarte mari. Tinand seama de cele mentionate mai sus, prin garantia pe care o prezinta asigurarea, omul se simte mai liber, are mai multa initiativa in a-si indeplini sarcinile sau in a crea ceva nou, ceea ce are cu atat mai multa importanta cu cat activitatea respectiva este mai legata de posibilitatea ivirii unor pierderi sau pericole iminente.
2)pentru economia tarii:
Pagubele produse de calamitati sau de accidente, cele care nu pot fi evitate sau prevenite, cu toate masurile de prevenire a fi luate, reprezinta pierderi efective, de substanta, nu doar pentru persoanele fizice sau unitatile economice pagubite ci si pentru intreaga economie. 
Ea are rolul de a contribui prin acordarea cat mai operativa a despagubirii sau a sumei asigurate corespunzatore, la refacerea intr-un timp cat mai scurt a productiei intrerupte sau franate din unitatile calamitate, respectiv la refacerea cat mai rapida a capacitatii de munca a persoanelor vatamate sau pagubite. In modul acesta, asigurarea are un efect direct, stimulativ, asupra dezvoltarii economiei. 
CAPITOLUL ? -ASIGURARI DE BUNURI
1.1. Coordonate generale privind asigurarile de bunuri. 
Asigurarea de bunuri permite unei persoane sa-si protejeze bunurile al caror proprietar este, precum si veniturile viitoare.
Asigurarea de bunuri are scopul de a compensa cheltuielile financiare solicitate de refacere sau inlocuirea acelor bunuri, care sunt distruse sau pierdute.
O evaluare corecta a bunurilor unei familii va duce la concluzia ca si celelalte bunuri prin valoarea lor este necesar sa fie asigurate, deoarece in cazul producerii unui eveniment care ar duce la distrugerea lor (de exemplu : inundatii, incendii) valoarea de inlocuire a acestor bunuri este destul de mare.
Din acest motiv este necesara o inventariere a bunurilor pentru care recomandam urmatoarele etape:
1 se alcatuieste o lista cu toate bunurile avute in proprietatea persoanelor cu mentionarea datei si a pretului la care au fost cumparate;
2 se ataseaza chitantele cu care s-au cumparat aceste bunuri;
3 se fotografiaza sau se inregistreaza pe pelicula video aceste bunuri, notandu-se data si filmele care au fost facute ;
4 se vor face mai multe fotografii pentru bunurile de mare valoare cu detaliile necesare ;
5 se vor pune numere de inventar pe acele bunuri care ar putea fi furate (chiar gravate pe obiectele respective) ;
6 documentele de inventar se vor pastra la banca sau intr-un loc sigur, ferit de distrugeri sau furt.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Bunurilor in Romania.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!