Asigurari de raspundere civila profesionala si modalitati de diversificare a acestora

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1 - Prezentare SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A 3
1.1 Scurt istoric ..3
1.2 Modul de organizare a SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A. sucursala Alba Iulia...5
1.3 Cota de piata a SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A. in cadrul pietei asigurarilor 8
CAPITOLUL 2 - Aspecte cu caracter general privind necesitatea si evolutia asigurarilor ...20
2.1 Generalitati privind asigurarile de raspundere civila ..20
2.2 Particularitati ale asigurarilor de raspundere civila 23
2.3 Principalele tipuri de asigurari de raspundere civila 25
2.4 Asigurarea de raspundere civila profesionala ..26
CAPITOLUL 3 - Continutul si exemplificarea principalelor asigurari de raspundere civila profesionala oferite de Allianz Tiriac Asigurari SA ..30
3.1 Raspunderea civila profesionala decurgand din practica medicala ...30 
3.2 Raspunderea civila profesionala a farmacistilor 31 
3.3 Raspunderea civila profesionala a avocatilor 32 
3.4 Raspunderea civila profesionala a expertilor contabili si a contabililor autorozati ...33 
3.5 Raspunderea civila profesionala a arhitectilor si inginerilor constructori 34
3.6 Raspunderea civila profesionala a notarilor publici ..35
3.7 Raspunderea civila profesionala a cadrelor didactice 37
3.8 Raspunderea civila profesionala a medicilor veterinari .38 
3.9 Raspunderea civila profesionala a agentilor de turism ..39 
3.10 Raspunderea civila profesionala a auditorilor .39 
3.11 Raspunderea civila profesionala a evaluatorilor ..40
3.12 Raspunderea civila profesionala a interpretilor si traducatorilor .42 
3.13 Raspunderea civila profesionala a operatorilor de arhiva electronica de garantii reale mobiliare ..43
CAPITOLUL 4 - Studiu de caz privind asigurarea de raspundere civila profesionala in cazul unitatilor de service auto si asigurarea de raspundere civila legala fata de terti in cadrul S.C. Allianz Tiriac S.A Asigurari ..46
4.1. Conditii de asigurare privind asigurarea de raspundere civila profesionala in cazul unitatilor de service auto si asigurarea de raspundere civila legala fata de terti 46
4.2 Studiu de caz privind Raspunderea civila a societatilor specializate in servicii de service-auto la SC Allianz-Tiriac Asigurari S.A ..47
4.3 Continutul dosarului de dauna ...47
BIBLIOGRAFIE 66
ANEXE ..68


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
PREZENTARE SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A.
1.1 . Scurt istoric
Bazele fundatiei actualei afaceri Allianz-Tiriac Asigurari au fost puse in anul 1994, odata cu infiintarea societatii Asigurari "Ion Tiriac" SA (ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat repede in fruntea ierarhiei operatorilor privati de asigurari. Cresterea accelerata a volumului de afaceri derulate a adus ASIT, in numai sase ani de existenta, pana pe pozitia secunda in topul celor mai importanti asiguratori din Romania.
Dezvoltarea infrastructurii companiei - incepand cu crearea si diversificarea propriei oferte de produse, continuand cu atragerea celor mai buni specialisti locali din domeniul asigurarilor si terminand cu extinderea retelei teritoriale - a fost realizata cvasiexclusiv prin autofinantare. In ciuda costurilor ridicate pe care lansarea unei afaceri de tip greenfield le impune, Asigurari "Ion Tiriac" a generat intr-un timp record rezultate pozitive pentru actionarii sai.
Mizand initial, in principal, pe dezvoltarea relatiilor cu clienti ce desfasurau activitati in domeniile industrial si comercial, ASIT a reusit sa creeze adevarate parteneriate pe termen lung cu asiguratii, spre beneficiul ambelor parti implicate.
Integrarea, in anul 2000, a societatii ASIT in grupul de asigurari german Allianz a intarit pozitia acesteia pe piata romaneasca, statutul de membru al unuia dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, conferind companiei rezultate - Allianz-Tiriac Asigurari - un avantaj competitional sensibil, atat din perspectiva garantarii stabilitatii financiare, cat si in ceea ce priveste angajamentul de a impune, pe termen lung, o marca de prestigiu in Romania.
Marca Allianz este reprezentata in peste 70 de tari ale lumii, reteaua de entitati economice care formeaza Allianz Group ridicandu-se la circa 700 de companii - membre. Cele aproximativ 174.000 de persoane care lucreaza in cadrul Allianz Group ofera servicii financiare integrate, la standarde internationale, unui numar de peste 60 de milioane de clienti de pe intregul mapamond.
Allianz-Tiriac Asigurari beneficiaza astazi de un statut privilegiat in randul celor mai importante companii de asigurari din Romania. Dezvoltata pe platforma Asigurari ,,Ion Tiriac" (ASIT), societatea imbina experienta si profesionalismul angajatilor sai cu know-how-ul, puterea financiara si renumele Grupului Allianz, devenind membru al celui mai mare grup de asigurari din Europa.
Allianz-Tiriac si-a asigurat accesul la o serie de avantaje competitive unice pe piata locala care constituie garantii ale unei dezvoltari viitoare sanatoase si durabile.
Asigurari "Ion Tiriac", societate mixta, cu capital integral privat, constituita in august 1994, este un nume binecunoscut pe piata asigurarilor din Romania. In august 2000, Allianz Group achizitioneaza 51% din actiunile societatii ASIT, societatea astfel constituita numindu-se Allianz-Tiriac Asigurari S.A.
Allianz-Tiriac Asigurari S.A. este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti sub nr.J40/15882/1994, cu Codul Unic de Inregistrare R 6120740, avand sediul social in municipiul Bucuresti, Sector 1, strada Caderea Bastiliei nr.80-84, etaj 3-5.
Societatea Allianz-Tiriac Asigurari S.A. opereaza printr-o retea de 158 unitati ce acopera intreg teritoriul tarii, cuprinzand de 41 de sucursale si 117 agentii si puncte de lucru.
Auditul societatii este asigurat de firma cu renume international KPMG.
Valoarea capitalului social al Allianz-Tiriac Asigurari este de 30.470.830 RON. Numarul de actiuni emise este de 98.293 titluri cu valoare nominala de 310 RON fiecare.
Reasigurarea este un instrument de protectie a intereselor si rezultatelor financiare ale unei companii de asigurari si a clientilor acesteia, iar pentru Allianz-Tiriac Asigurari S.A. constituie unul dintre elementele fundamentale luate in considerare la stabilirea strategiei si politicii companiei, atat pe termen scurt, cat si pe termen indelungat.
Printre societatile de reasigurare care preiau riscul societatii Allianz-Tiriac se numara:
a) Allianz AG Munchen, ERC Frankona, Munich Re, Hannover Re, Bavarian Re, Zurich Re, Gothaer Ruck, in Germania;
b) Various Syndicate Lloyd's, Royal & Sun Alliance, Allianz Cornhill, Generali UK, in Marea Britanie;
c) Swiss Re, Partner Re, New Re, Rhine Re, in Elvetia;
d) The Cologne Re of Vienna, Gerling Globale, in Austria;
e) SCOR, SOREMA, Le Mans Re, in Franta si altele.
Allianz - Tiriac ofera la ora actuala o gama completa de produse si servicii de protectie si planificare financiara, pe toate segmentele de asigurari - auto, bunuri, raspundere, viata, sanatate-, dar si in domeniul administrarii pensiilor private. Definitoriu pentru succesul Allianz-Tiriac Asigurari a fost echilibrul pastrat, in permanenta, intre ritmul de dezvoltare si siguranta financiara a companiei.
Diversificarea progresiva a gamei de produse in concordanta cu nevoile clientilor si adaptarea lor in permanenta la tendintele cererii au reprezentat elemente de strategie care au avut o contributie importanta la dezvoltarea echilibrata a afacerilor Allianz - Tiriac. Astazi, portofoliul de asigurari al companiei are o structura diversificata, incluzand practic toate tipurile de produse de protectie si planificare financiara, din gama asigurarilor generale, asigurarilor de viata si sanatate, actvitatea extinzandu-se, incepand din 2007 si pe segmentul administrarii private a pensiilor. Pe termen mediu si lung prioritatea Allianz-Tiriac este aceea de a deveni numarul 1 in preferintele clientilor sai, prin produsele si serviciile de protectie si planificare pe care le ofera .


Fisiere in arhiva (1):

 • Asigurari de raspundere civila profesionala si modalitati de diversificare a acestora.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

- Marian-Lucian Achim, Asigurarile de bunuri si persoane in economia cunoasterii, Editura: Economica, Bucuresti, 2008;
- Dumitru G. Badea, Luminita Ionescu, Asigurarile de persoane si reflectarea lor in contabilitate, Editura: Economica, Bucuresti, 2001;
- C. Bennet, Dictionar de asigurari,Editura Trei, Bucuresti, 2002;
- Iuliana Cenar, Asigurari si protectie sociala, Editura: Aeternitas, Alba Iulia, 2008;
- Dan Anghel Constantinescu, Asigurari si reasigurari, Editura: Semne'94, Bucuresti, 1999;
- Dan-Constantin Danuletiu, Adina-Elena Danuletiu, Asigurari si reasigurari, Editura: Seria Didactica, Alba Iulia, 2010;
- Dan-Constantin Danuletiu, Adina-Elena Danuletiu, Asigurari comeciale: note de curs, Editura: Universitatii "1 Decembrie 1918", Alba Iulia, 2011;
- Marius Dan Gavriletea, Asigurari generale, Editura: Fundatiei pentru Studii Europene, Cluj Napoca, 2009;
- Ion Negoita, Asigurari sa reasigurari in economie, vol. I, Editura: Polsib, Bucuresti, 1998;
- Titel Negru, Asigurari. Ghid practic, Editura: C.H.Beck, Bucuresti, 2006;
- Ion Purcariu, Iulian Mircea, Gheorghe Lazar, Asigurari de persoane si de bunuri: aplicatii, cazuri, solutii, Editura: Economica, Bucuresti, 1998.
Resurse in format electronic
1. Comisia de supraveghere a asigurarilor, Rapoarte anuale 2008, 2009, 2010 si informatii despre asiguratori, site: www.cs-isc.ro. (03 mai 2012)
2. Bursa asigurarilor, Informatii despre raspunderea civila profesionala, site: www.bursaasigurarilor.ro. (10 mai 2012)
3. Site oficial Allianz-Tiriac Asigurari S.A., informatii si date despre Allianz-Tiriac Asigurari S.A., site: www.allianztiriac.ro. (15 mai 2012)
4. Informatii despre continutul dosarului de daune, site: www.consult-avocat.ro/legislatie-rutiera/.../dosar-dauna-auto-rca.html. (30 mai 2012)
Documente emanate de la diferite organisme si institutii
1. Dosar de daune pentru raspunderea civila profesionala a service-ului auto, Allianz-Tiriac Asigurari S.A.
Acte normative 
1. Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 1066/2004


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!