Asigurari Non-Viata din Romania in Contextul Uniunii Europene

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1. Abordari teroretice ale asigurarilor non-viata 5
1.1.Definitia si continutul asigurarilor non-viata 5 
1.2.Importanta si rolul asigurarilor non-viata... 7 
CAPITOLUL 2. PREZENTAREA PIETEI ASIGURARILOR
NON-VIATA DIN ROMANIA 11
2.1. Caracteristicile si structura pietei asigurarilor non-viata 12
2.2. Tipuri de asigurari non-viata existente 17
2.3. Prezentarea asigurarii de locuinta pe intreaga piata de asigurari 22
2.4. Aspecte legislative 26
CAPITOLUL 3. ASIGURAREA DE LOCUINTA
IN CADRUL S.C. ALLIANZ TIRIAC S.A 33
3.1. Prezentarea S.C.Allianz Tiriac.S.A 33
3.2. Asigurarea de locuinta-Studiu de caz 39
3.3. Asigurarea de locuinta- drepturi , riscuri ,
excluderi din polita de asigurare 41
3.4. Clauze speciale ale asigurarii de locuinta 51
CAPITOLUL 4. CONCLUZII SI PROPUNERI 60
4.1. Analiza SWOT a S.C.Allianz Tiriac S.A 60
4.2.Consideratii finale si propuneri 63
BIBLIOGRAFIE 65


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Scopul acestui proiect este analiza unei societati de asigurare. In vederea unui diagnostic complet al societatii S.C. AllianzTiriac S.A., ne propunem, intr-o prima etapa sa definim conceptul de asigurare, sa aflam care este importanta asigurarilor non-viata pe intreaga piata,sa aflam de ce este importanta asigurarea de locuinta,ce daune acopera si la cat poate ajunge valoarea unei asigurari , mai apoi continuand cu prezentarea societatii S.C. AllianzTiriac S.A. In scopul propunerii de strategii viabile de dezvoltare a firmei pe termen lung, s-a incercat si conturarea unei analize SWOT,completata de propuneri.
Metodele de asigurare s-au dezvoltat o data cu nevoile de protectie existente la un moment dat pentru oameni si afacerile acestora.Nevoia de protectie a oamenilor a existat intotdeauna, intrucat, in decursul vietii, se acumuleaza o serie de bunuri, de valori, care pot disparea dintr-o clipa in alta in urma unui furt, a unui incendiu sau a unui cutremur.Cu toate acestea, exista grade diferite de dezvoltare a asigurarilor de la o tara la alta, nivelul de dezvoltare economica a tarii fiind un factor important de extindere a asigurarii. In tarile dezvoltate, asigurarile reprezinta o parte a traditiei si educatiei, in timp ce in Romania, suntem departe de a vorbi de o educatie la nivelul intregii populatii in acest domeniu. In plus, alaturi de lipsa de informare si mentalitate, se adauga si un factor obiectiv, si anume lipsa resurselor financiare, care sa fie orientate spre economisire in domeniul asigurarilor sau spre protectie.
Pe parcurs se va observa ca asigurarea apare ca un mijloc de a pune la adapost persoanele de pericolele care le ameninta, de a le oferi ,,protectie", asigurarea poate fi considerata ca o ramura a economiei prestatoare de servicii catre asigurati. 
Asigurarea transfera riscurile si totodata daunele unei persoane catre o societate de asigurari oferind securitate financiara.Transferul riscului prin distributie a fost determinat in antichitate de catre navigatori si transportatori ai bunurilor pe apa prin impartirea marfurilor pe mai multe nave, acesta fiind un mod de protectie. Metodele de asigurare s-au dezvoltat o data cu nevoile de protectie existente la un moment dat pentru oameni si afacerile acestora. Astfel oamenii de afaceri au inteles sa foloseasca asigurarea pentru a micsora riscurile ce pot aparea in tranzactiile comerciale si cele legate de protectia patrimoniului.Un aspect essential in viata si evolutia omului,inca din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija fata de viitor,teama combinata cu precautie si intelepciunea cu siguranta unui lucru implinit.Oamenii s-au unit pentru a face fata consecintelor accidentelor.
Asigurarea exprima in principal o protectie financiara pentru pierderile suferite de oameni sau companii datorate unor diverse riscuri.
In literatura de specialitate sunt prezentate puncte de vedere diferite in legatura cu conceptul de asigurare. Asigurarea reprezinta un sistem de relatii economico-sociale, un proces obiectiv necesar al dezvoltarii economice si sociale izvorat din actiunea legilor economice obiective care consta in crearea in comun, de catre persoanele fizice si juridice amenintate de anumite riscuri, a unui fond din care se compenseaza daunele si se satisfac alte cerinte economico-financiare probabile, imprevizibile 
Caracteristicile exclusive ale asigurarii sunt scopul si metoda. Scopul reprezinta compensarea pagubelor produse de calamitati ale naturii si accidente, precum si prevenirea pagubelor. Metoda e constituita din acoperirea unor riscuri, crearea unei comunitati de risc. Scopul si metoda sunt materializate prin formarea si utilizarea fondului de asigurare Alti autori definesc conceptul de asigurare ca o operatie prin care unei parti, asiguratul, i se permite in schimbul unei prime sau cotizatii o prestatie furnizata de catre o alta parte, asiguratorul, in cazul aparitiei unui eveniment.
Asigurarea presupune existenta unei comunitati de risc. Persoane fizice sau juridice, amenintate de aceeasi pericole, actioneaza pentru apararea intereselor lor comune. Comunitatea se formeaza prin simpla participare la constituirea fondului de asigurare la dispozitia unei organizatii specializate.Membrii comunitatii de risc (asiguratii) consimt sa cotribuie la suportarea in comun a pagubelor pe care le va pricinui producerea fenomenelor respective.
Un aspect esential in viata si evolutia omului, inca din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija fata de viitor, teama combinata cu precautie si intelepciunea cu siguranta unui lucru implinit.
Asigurarea exprima in principal o protectie financiara pentru pierderile suferite de oameni sau companii datorate unor diverse riscuri. Acordul de vointa este primul principiu de baza care permite realizarea unui contract intre asigurat si asigurator, prin care asiguratul beneficiaza de protectie pentru riscurile pe care si le-a asumat asiguratorul. Asiguratorul printr-un contract de asigurare se obliga sa plateasca contravaloarea daunelor in cazul producerii unuia din riscurile asumate. 
Un alt principiu pe care il are asigurarea este principiul mutualitatii prin care fiecare asigurat contribuie cu o suma de bani, numita prima de asigurare, la crearea fondului de asigurare din care asiguratorul acopera daunele suferite de asigurati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari Non-Viata din Romania in Contextul Uniunii Europene.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!