Asigurarile Auto in Contextul Pietii Asigurarilor

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1: INTRODUCERE - IMPORTANTA, TRASATURILE
SI NECESITATEA ASIGURARILOR
1.1 IMPORTANTA, TRASATURILE SI NECESITATEA ASIGURARILOR
1.2 CLASIFICARI SI TIPURI DE ASIGURARI
1.3 ROLUL SI CARACTERISTICILE ASIGURARILOR DE BUNURI
CAPITOLUL 2: ASIGURARILE AUTO DIN ROMANIA IN
CONTEXTUL PIETEII EUROPENE
2.1 ASIGURARILE AUTO IN ROMANIA IN PERIOADA 2005 - 2008
2.1.1 ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA (RCA)
2.1.2 ASIGURAREA AUTO AVARII SI FURT (CASCO)
2.2 PIATA ASIGURARILOR AUTO DIN UNIUNEA EUROPEANA IN
PERIOADA 2005 - 2008
2.3 REGLEMENTAREA ACTIVITATII DE ASIGURARE
CAPITOLUL 3: ASIGURARILE AUTO LA SC. ALLIANTZ TIRIAC
3.1 POZITIA ALLIANTZ TIRIAC PE PIATA ASIGURARILOR DIN ROMANIA
3.2 STUDIU DE CAZ - ASIGURAREA AUTO DE RASPUNDERE CIVILA
(RCA)
3.3 STUDIU DE CAZ - ASIGURAREA AUTO FACULTATIVA DE FURT
SI AVARII (CASCO)
3.4 SOLUTIONAREA DAUNELOR
3.5 ANALIZA SWOT
CAPITOLUL 4: CONCLUZII SI PROPUNERI


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
INTRODUCERE - IMPORTANTA, TRASATURILE SI
NECESITATEA ASIGURARILOR
1.1 Importanta, trasaturile si necesitatea asigurarilor
Asigurarea este o garantare, o punere in siguranta, o incredintare, o promisiune ferma, o masura de prevedere ce se ia de cei interesati pentru conservarea bunurilor pe care le poseda, pentru ocrotirea persoanelor fizice in cazul diminuarii sau al pierderii capacitatii de munca datorita unor boli, accidente sau atingerii unei anumite limite de varsta, precum si pentru apararea unor drepturi supuse, eventual pierderii. Asigurarea este operatiunea economico - financiara ce decurge dintr-o obligatie prevazuta de lege sau dintr-un contract prin care asiguratul se obliga sa plateasc o anumita suma de bani, denumita prima de asigurare, in schimbul careia societatea de asigurari isi asuma obligatia ca, la producerea evenimentului (riscul asigurat) sa plateasca asiguratului sau beneficiarului despagubirea de asigurare sau suma asigurata. 
Operatia de asigurare ofera oamenilor protectie fata de riscurile determinate de insasi existenta umana, in raport cu fenomenele naturii, activitatea economica si fenomenele sociale. Societatile de asigurari din Romania au o oferta destul de bogata de tipuri de asigurari: de la Asigurarea auto de avarii si furt (CASCO) si Asigurarea de raspundere civila obligatorie (RCA), la asigurarea de raspundere civila a proprietarilor sau a detinatorilor de caini si asigurari de raspundere civila a organizatorilor de concursuri automobilistice si karting.
Ca orice piata si piata de asigurari isi are liderii ei: AIG, Interamerican, Generali, Allianz Tiriac, Unita dar si intermediari: Marsh, London Brokers. Exista destul de multe riscuri, iar daca unele pot fi evitate prin asigurare-reasigurare, o investitie de acest gen merita facuta. 
Aparitia asigurarilor este legata de necesitatea ca oamenii sa se ajute reciproc in cazul daunelor in permanenta crestere, iar a reasigurarilor pentru sprijinirea intre ei a celor care administreaza fondurile si activitatile de asigurare. Altfel spus este vorba de preluarea daunelor si a procesului de dezdaunare pe cat mai multe umere. Datorita acuratetii, incertitudinii dar si raspunderilor cu care se intalnesc la fiecare pas, asigurarile de bunuri, persoane si raspundere civila, experienta dar si practica curenta au impus necesitatea reglementarii raporturilor dintre persoanele fizice si juridice care iau parte la asigurare, in calitate de asigurati, si respectiv societatile de asigurare, bunurile si persoanele care sunt cuprinse in asigurare, riscurile acoperite prin asigurare, drepturile si obligatiile ce revin partilor din asigurare, etc.
La asigurarile de persoane, interesul de asigurare vizeaza crearea cadrului necesar pentru realizarea protectiei economice in cazul invaliditatii ori decesului asiguratului sau la producerea altui eveniment stipulat in contractul de asigurare. Interesul de asigurare poate fi interpretat in acest caz in sensul ca incheierea contractului de asigurare este o masura de prevedere, iar la asigurarile mixte de viata si un mijloc de economisire pe termen lung.
La asigurarile de raspundere civila, interesul de asigurare vizeaza mentinerea intacta a dimensiunilor patrimoniului asiguratului care poate fi afectat de prejudiciile pe care asiguratul le poate produce in anumite imprejurari unor terte persoane. 
Deci, la aceste asigurari, interesul se refera la patrimoniul celui responsabil de producerea unui prejudiciu in dauna altora.
Un loc important in cadrul contractului de asigurare il ocupa precizarile esentiale referitoare la risc, pe care este obligata sa le faca persoana care incheie asigurarea. Daca imprejurarile esentiale privind riscul se schimba in cursul executarii contractului, asiguratul este obligat sa comunice imediat asiguratorului schimbarea survenita. In caz contrar, asiguratorul are dreptul sa propuna asiguratului modificarea corespunzatoare a contractului inca inainte de producerea fenomenului (evenimentului) asigurat sau sa denunte contractul ori de cate ori imprejurarile noi referitoare la risc nu le-ar fi acceptat daca le-ar fi cunoscut de la inceput. In situatia in care fenomenul (evenimentul) asigurat s-a produs, asiguratorul are latitudinea de a reduce despagubirea (suma asigurata) cuvenita asiguratului, in proportia in care prima de asigurare stabilita initial este mai mica decat prima corespunzatoare noilor imprejurari intervenite in legatura cu riscul sau de a refuza plata acesteia, cand contractul nu a fost incheiat conform modificarilor intervenite.
Caracteristicile contractului de asigurare
A. Asiguratorul nu plateste despagubirea sau suma asigurata daca fenomenul (evenimentul) asigurat a fost produs cu intentie de catre asigurat, de beneficiar sau de un membru din conducerea persoanei juridice asigurate. Contractul de asigurare intruneste o serie de caracteristici.
O prima trasatura a contractului de asigurare o constituie faptul ca el are un caracter sinalagmatic, adica partile care intervin in asigurare se obliga reciproc. Astfel, asiguratul se obliga sa plateasca prima de asigurare, iar asiguratorul sa acorde asiguratului o despagubire in cazul asigurarii de bunuri sau de raspundere civila, ori o suma asigurata daca este vorba de asigurare de persoane, conditionat de producerea fenomenului sau evenimentului prevazut in contract.
Inseamna, deci, ca intre cele doua parti apar raporturi de genul celor existente intre creditor si debitor, iar obligatiile dintre, ele se caracterizeaza nu numai prin reciprocitate, ci si prin interdependenta.
B. O alta trasatura a contractului de asigurare este aceea ca el are titlu oneros, deoarece partile din asigurare urmaresc realizarea unor scopuri bine precizate. Astfel, asiguratul urmareste obtinerea despagubirii sau a sumei asigurate, dupa caz, iar asiguratorul formarea fondului de asigurare necesar acoperirii raspunde!rilor asumate si realizarii unui anumit profit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarile Auto in Contextul Pietii Asigurarilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!