Asistenta Sociala

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I 5
Scurt istoria al asistentei sociale 6
Serviciile comunitare de asistenta sociala 10 
Rolul asistentului social in comunitate 13
Monografia comunei Vladesti 17
Prestatiile sociale in primaria comunei Vladesti 20
Managementul de caz in asistenta sociala 25
Capitolul II 29
Alocatia de stat pentru copii 30
Alocatia complementara si alocatia monoparentala 31
Ajutor social,venitul minim garanta 34
Incalzirea locuintei 30
Sotiile celor care satisfac serviciul militar 40
Indemnizatia nastere 40
Trusou nou-nascut 42
Indemnizatie crestere copil 44
Ajutor de inmormantare 46
Persoanele cu handicap 49
Ajutor social cu produse alimentare 55
HIV-SIDA 57
Violent in familie 59
Combaterea marginalizarii 60
Sistemul National de Asistenta sociala 62
Statutul asistentului social 63
Capitolul III 
Tabel nominal privind numarul beneficiarilor in perioada 2006-2010 64
Studiu de caz 65
Concluzii si propuneri 87
Bibliografie 89


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Asistenta Sociala este un asamblu de institutii, programe, masuri, activitati profesionalizate, servicii specializate de protejare a persoanelor, grupurilor, comunitatilor, cu probleme speciale, aflate temporar in dificultate, care din cauza unor motive de natura economica, socio-culturala, biologica sau psihologica nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace si eforturi proprii, un trai decent de viata.
Societatea romanesca, in momentul de fata,prezinta un grad ridicat de risc la saracie, datorita situatiei critice in care se afla economia tarii. Numarul celor care necesita prestati sociale este in continua crestere.
Principalele categoriile de oameni care beneficiaza de prestati sociale sunt atat familiile sarace, batranii cu pensie mica cat si somerii care au ramas fara locuri de munca dotorita crizei economice.
Ramania trece printr-o perioada dificila pe plan economic, ceea ce ingreuneaza pe zi ce trece viata oamenilor, tot mai multi ramani raman fara locuri de munca, ceea ce duce la crestere numarului de someri, iar apoi la cresterea numarului de beneficiari de ajutoarelor sociale.
Obiectivul principal al asistentei sociale este de a veni in ajutorul persoanelor aflate in dificultate pentru ca acestia sa obtina conditiile necesare unei vieti decente.
Prin prezenta lucrare, doresc sa subliniez importanta asistentei sociala si importanta prestatiilor sociale in viata celor nevoiasi care inceraca sa duca un trai de viata acceptabil dar nu pot reusi prin propriile lor forte. 
Mi-am ales aceasta tema pentru ca imi doresc sa ajut comunitatea din care fac parte, doresc sa-mi ajut consatenii pentru a spera la un trai de viata mai bun. Majoritatea oamenilor din mediul urban gandesc ca la tara necesitatile sunt mai mici, deoarece omul se ingrijeste de gospodarie, dar adevarul este ca cei din mediul rural au nevoi mai mari decat cei de la "oras",deoarece acestia au nevoie de bani atat pentru alimente cat si pentru a se ingriji de animalele din gospodarie.
Lucrarea cuprinde 3 capitole:
1) In primul capitol, este prezentat un scurt istoric al asistentei sociale, rolul asistentului social in comunitate, monografia comunei Vladesti si prestatiile sociale de care beneficiaza locuitorii comunei.
2) In capitolul al II-lea este prezentata legislatia dupa care se ghideaza asistentii sociali pentru a oferii ajutoare sociale celor aflati in dificultate, 
3) Cel de-al III-lea capitol este reprezentat de tabele care indica numarul beneficiarilor si sumele alocate in ultimii 5 ani comunei Vladesti. Prin simpla analizare a tabelelor putem observa ca numarul celor cre beneficiaza de ajutor social este in continua crestere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asistenta Sociala.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!