Aspecte de Procedura Fiscala - Creante si Obligatii Fiscale - Inspectia Fiscala

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere p.4.
Capitolul I. Principiile generale ale administrarii impozitelor si taxelor p.6.
Capitolul II. Creantele si obligatiile fiscale p.15.
Capitolul III. Inspectia fiscala p.25.
Capitolul III.1. Notiunea de inspectie fiscala p.25.
Capitolul III.2. Institutii si autoritati competente. Subiectul si obiectul 
inspectiei fiscale p.31.
Capitolul III.3. Reguli privind inspectia fiscala p.51.
Capitolul III.4. Efectele inspectiei fiscale p.62.
Capitolul III.5. Elemente de contencios administrativ fiscal p.75.
Probleme practice p.82.
Concluzii p.82.
Bibliografie p.84.


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
In lucrarea de licenta "Aspecte de procedura fiscala. Creante si obligatii fiscale. Inspectia fiscala" mi-am propus sa analizez unul dintre domeniile efervescente ale dreptului romanesc, aflat intr-o continua expansiune, inclusiv sub presiunea dreptului fiscal european si a jurisprudentei Curtii de Justitie a Uniunii Europene si anume prin analizarea succinta a principiilor generale ale administrarii taxelor si impozitelor atat de indispensabile in buna functionare a aparatului privind administrarea taxelor si impozitelor Romaniei. 
In continuare am trecut la analizarea creantelor si obligatiile fiscale care in contextul actual, in care criza economica se manifesta cu predilectie prin lipsa banilor la bugetul public national, colectarea creantelor fiscale capata o insemnatate juridica si economica accentuata.
Un factor important ce contribuie la cresterea gradului de conformare voluntara la plata a contribuabililor este reprezentat inclusiv de modalitatea de reglementare a regimului juridic al creantelor fiscale. Predictibilitatea fiscala trebuie sa se manifeste inclusiv la nivelul regimului juridic aplicabil creantelor fiscale.
In ultimul rand in cel mai vast si mai aprofundat capitol am analizat problema inspectiei fiscale care reuneste principalele aspecte de teorie in materia inspectiei fiscale. Prin respectivul capitol din lucrare intitulat "Inspectia fiscala" pun in discutie cadrul normativ si institutional de derulare a inspectiei fiscale, delimitand in special pozitia juridica a contribuabilului sub aspectul drepturilor si obligatiilor sale, dar si a garantiilor juridice ce-i sunt recunoscute in cadrul procedurii de verificare fiscala. Dintre aceste garantii juridice, in raport de activitatea organului administrativ-fiscal, controlul judiciar reprezinta principalul instrument de ranforsare a legalitatii unei inspectii fiscale. 
In lucrare mi-am propus de a identifica si sintetiza principalele solutii normative si de practica administrativa si judiciara in acest domeniu privind cadrul normativ, regulile specifice ale procedurii de inspectie fiscal si controlul judiciar in aceasta materie.
Structural lucrarea mai include o prezentare generala a notiunii de "inspectie fiscala", a autoritatilor competente in acest domeniu, a cadrului general al inspectiei fiscale, precum si a regulilor specifice privind inspectia fiscala.
Pornind de la caracteristica raportului juridic de drept fiscal, care opune interesele divergente ale statului - creditor fiscal si contribuabil - debitorul fiscal, prin respectivul capitol din lucrare pun accentul pe continutul acestui raport juridic sub doua aspect.
Pe de o parte, sunt prezentate elemente privind garantiile specifice acestei proceduri administrative sub aspectul drepturilor si obligatiilor partilor.
Pe de alta parte, sunt analizate mecanismele de control judiciar al procedurilor si actelor rezultand din inspectia fiscala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte de Procedura Fiscala - Creante si Obligatii Fiscale - Inspectia Fiscala.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!