Aspecte Etice în Procesul de Internaționalizare a Firmei

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 
CAPITOLUL I- AFACERILE ŞI ETICA ÎN AFACERI 4
1.1.CONOTAŢII CONCEPTUALE CU PRIVIRE LA ETICĂ 4
1.2. AFACERI ŞI AFACERI ECONOMICE INTERNAŢIONALE 
1.3. ETICA ÎN AFACERI ŞI ETICA ORGANIZAŢIONALĂ 
CAPITOLUL II- GLOBALIZAREA AFACERILOR ŞI FIRMELOR - FENOMENE MAJORE, IREVERSIBILE ALE LUMII CONTEMPORANE 
2.1.GLOBALIZAREA AFACERILOR ŞI IMPACTUL EI ÎN MANAGEMENTUL ORGANIZAŢIEI 
2.2.INTERNAŢIONALIZAREA FIRMELOR ŞI IMPACTUL EI ÎN MANAGEMENTUL ORGANIZAŢIEI 
2.3. SCHIMBAREA, ECONOMIA, ORGANIZAŢIA ŞI MANAGEMENTUL BAZATE PE CUNOŞTINŢE, MUTAŢII MAJORE ALE LUMII CONTEMPORANE ŞI IMPACTUL LOR ÎN MANAGEMENTUL ORGANIZAŢIEI 
CAPITOLUL III -INTERNAŢIONALIZAREA FIRMELOR ÎN CONTEXT MULTICULTURAL 
3.1.CULTURA ŞI CODUL DE CONDUITĂ ÎN CONTEXTUL FIRMEI………
3.2.CREAREA UNUI COD DE ETICĂ ÎN FIRMA INTERNAŢIONALĂ 
CAPITOLUL IV - INTERNAŢIONALIZAREA FIRMELOR ROMÂNEŞTI NECESITATE ŞI NECESARE CONDIŢII 
29
4.1.PROCESUL DE INTERNAŢIONALIZARE A FIRMELOR ROMÂNEŞTI. 29
4.2.ASPECTE PRIVIND INTERNAŢIONALIZAREA FIRMELOR LA DANONE GROUP -FILIALA ROMÂNIA 
31
4.3. ASPECTE DE ETICĂ CE PRIVESC COMPANIA DANONE…………… 35
CONCLUZII 38
BIBLIOGRAFIE 41


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Evoluţiile din ultimele decenii ale economiei, în special, şi ale societăţii, în general, ne-au arătat că schimbarea este caracteristica fundamentală a lumii în care trăim, indiferent dacă oamenii doresc să se adapteze sau nu. însă, cei care doresc să supravieţuiască şi să facă faţă mutaţiilor majore ale lumii contemporane, trebuie să găsească soluţii eficiente şi eficace pentru a reuşi.
Având în vedere că forma predominantă de organizare socială o reprezintă organizaţia, putem spune cu argumente de necontestat, că managementul în general, şi managementul organizaţiei, în particular, prin amploarea şi intensitatea implicaţiilor sale, trece în prim-planul preocupărilor umane.
Insă, managementul are de înfruntat în secolul nostru, mari mutaţii ce au loc în aproape toate domeniile şi sectoarele societăţii în care trăim.
Problemele de management trebuie să reprezinte o prioritate în viaţa organizaţiilor, deoarece acestea sunt puternic determinante în eşecul sau reuşita aplicării unui mecanism economic.
Cunoaşterea şi însuşirea managementului este o condiţie imperativă într-o organizaţie şi aduce acesteia numai avantaje - în special, conducerii - de a fi contribuit la dezvoltarea organizaţiei, la obţinerea performanţelor.
Ritmul schimbării este atât de rapid încât organizaţiile se confruntă cu necesitatea de a se schimba permanent, de a reacţiona foarte prompt şi de a se adapta foarte rapid la mediul de afaceri în care îşi desfăşoară activitatea.
În acest context, Philip Kotler afirma că "firmele îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă darwinistă, în care principiile selecţiei naturale conduc la supravieţuirea celui mai bine adaptat la mediu." Prin urmare, succesul unei firme depinde în mare măsură de capacitatea acesteia de a se adapta la mediul actual şi la cerinţele mereu în schimbare ale clienţilor.
Dar, elementul care măreşte dificultatea planificării pe termen lung este rapiditatea schimbărilor din mediu. Ritmul schimbărilor tehnologice şi sociale este atât de mare, încât întârzierile în reacţie pot costa extrem de scump, având chiar rezultate dezastruoase.
Tocmai că urmare a acestui fapt, conceptul de internaţionalizare, care este strâns legat de activitatea unei firme, este cel mai complex, mai amplu, şi mai urgent proces care trebuie să se producă în managementul firmelor, în principal, pentru a putea beneficia şi pune în valoare avantajele pe care acesta le poate aduce.
Acesta este doar unul din numeroasele motive pentru care strategiile folosite de firme pentru a se extinde pe piaţa internaţională sunt un subiect ce merită abordat, datorită complexităţii procesului şi importanţei lui, dar şi datorită responsabilităţii manageriale implicate. La acesta se adăugă şi gradul de dificultate al punerii în aplicare a unei strategii şi riscurile care pot să apară.
Tocmai aceste cauze - schimbarea, incertitudinea, dinamismul, instabilitatea mediului în care trăim, nevoia de anticipare, previzionare a viitorului - au determinat orientarea către managementul strategic şi către strategie - instrument de bază într-o organizaţie modernă. Strategia trebuie să fie o prioritate în organizaţia modernă, deoarece, aceasta determina evoluţia pe termen lung şi performanţele ei, determina prosperitatea pe termen lung, şi nu în ultimul rând, identificarea direcţiilor unei organizaţii, schiţarea şi institituirea schimbărilor majore care să angreneze mişcarea organizaţie în direcţia stabilită.
După cum spunea şi Peter Drucker - părintele managementului modern: „pentru că viitorul va fi diferit şi nu poate fi prevăzut, este posibil să transformăm viitorul în realitate". Tot ceea ce
trebuie să facem este să-l planificăm cu rigurozitate, să alegem cursul de acţiune şi să alocăm resursele necesare realizării obiectivelor propuse.
Creşterea ritmului de schimbare, împreună cu intensificarea fenomenului de globalizare, şi-au pus amprenta asupra activităţii economice. Astfel, un număr din ce în ce mai mare de firme au urmat un proces de internaţionalizare, lucru ce a dus la apariţia managementului afacerilor internaţionale şi face că viitorul să-1 impună ca un segment al managementului general de importanţă vitală.
Deci raţiunea alegerii acestui subiect este dat de importantă, complexitatea, amploarea şi impactul major al acestuia în management, în toate subsistemele acestuia, asupra funcţiilor lui şi asupra funcţiunilor organizaţiei.
Din toate aceste lucruri menţionate mai sus, putem spune că umanitatea face un salt în viitor, înfruntând cea mai profundă transformare şi restructurare socială din toate timpurile.
Prin urmare, e evident faptul că impactul său importanţa acestui subiect în lumea contemporană este major, amploarea sa actuală fiind fără precedent. în plus, este o temă de mare actualitate şi importantă, cu consecinţe majore, atât în vieţile noastre, cât şi asupra viabilităţii firmelor.
Importanta crescândă pe care o au în zilele noastre procesele de internaţionalizare a firmelor şi globalizare a afacerilor se datorează în primul rând mutaţiilor profunde şi rapide în evoluţia societăţii umane sub toate aspectele ei şi necesitatatea organizaţiilor de a se reorganizeze frecvent, să se adapteze continuu pentru a face faţă schimbărilor produse în interiorul lor şi în mediul lor de acţiune şi determinate în principal de progresul ştiinţific şi tehnic actual, de competiţia acută manifestată la nivel naţional şi mondial, de modificarea nevoilor şi gusturilor oamenilor dar şi de tendinţele din economie şi societate.
Am ales să tratez această temă deopotrivă fundamentală, utilă şi pasionantă pentru teoria şi practica manageriala deoarece este o temă incitantă prin actualitatea, extinderea şi importanţa ei, necesitând o laborioasă muncă de cercetare şi documentare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Aspecte Etice in Procesul de Internationalizare a Firmei.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!