Aspecte Juridice, Contabile si Fiscale Privind Operatiunile de Lichidare a Societatilor Comerciale

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.5
Capitolul 1. ASPECTE GENERALE PRIVIND LICHIDAREA.6
1.1. O scurta descriere privind istoricul afacerilor.6
1.2. Istoria economiei din tara noastra.8
1.3. Definirea contabilitatii.9
1.4. Aspecte generale privind operatiunile de lichidare.11
1.5. Cauzele dizolvarii societatilor comerciale.13
1.6. Formele lichidarii societatilor comerciale.15
Capitolul 2. ASPECTE JURIDICE PRIVIND OPERATIUNILE DE LICHIDARE A SOCIETATILOR COMERCIALE.17
Capitolul 3. ASPECTE CONTABILE PRIVIND OPERATIUNILE DE LICHIDARE A SOCIETATILOR COMERCIALE.21
3.1. Tinerea contabilitatii.23
3.2. Inventarierea patrimoniului.26
3.3. Intocmirea bilantului contabil al societatii inainte de lichidare.27
Capitolul 4. ASPECTE FISCALE PRIVIND OPERATIUNILE DE LICHIDARE A SOCIETATILOR COMERCIALE.30
Capitolul 5. STUDIU DE CAZ PRIVIND OPERATIUNILE DE LICHIDARE LA FIRMA S.C. ALCHO GROUP S.R.L.32
Concluzii.38
Bibliografie.39
ANEXE.41


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
O societate comerciala, asemanator fiintei umane, se naste, se dezvolta si, mai devreme sau mai tarziu, dispare. Acest lucru mai poate fi numit si ciclul vietii. Este extrem de fascinant cum uneori de la o simpla idee spusa poate in gluma sau poate la o cafea, sau chiar pe o banca in parc se poate ajunge pana in momentul cand aceasta prinde viata. 
Demersul care trebuie parcurs pentru a se ajunge de la o idee la punerea acesteia in practica si chiar la culminarea acesteia cu succes, este unul destul de complex. Exista foarte multi factori care influenteaza felul cum decurg lucrurile si daca sansa de reusita este una convenabila, iar pentru aceasta trebuie parcurse anumite etape. Initial trebuie stabilit daca rata de succes a planului este una convenabila, daca totul se va culmina prin succes sau daca intr-un final lucrurile vor lua o turnura nu tocmai placuta. Nimeni nu cred ca poate prevede felul in care vor decurge toate acestea dar asta nu trebuie sa prezinte un impediment in obtinerea sau realizarea lucrului dorit. 
In lucrarea de fata am ales sa prezint incipient o scurta introducere in lumea afacerilor ajungand pana la istorisirea economiei din tara noastra, intr-un anumit moment va veti intalni chiar si cu o scurta initiere in fascinanta lume a fabricarii alcoolului etilic prin fermentatie, asa ca in continuare urmeaza sa faceti mica calatorie in timp.
CAPITOLUL 1
ASPECTE GENERALE PRIVIND LICHIDAREA
1.1. O SCURTA DESCRIERE PRIVIND ISTORICUL AFACERILOR
Fiinta umana a fost mereu in cautarea perfectiunii, incercand inca din cele mai vechi timpuri sa se descopere cat mai bine pe sine insusi, sa se cunoasca si sa se dezvolte atat din punct de vedere personal cat si profesional si intelectual, acest lucru avand o influenta foarte mare asupra dezvoltarii omenirii, a civilizatiilor, a culturilor si chiar a felului cum au evoluat unele afaceri. De-a lungul timpului afacerile au avut o evolutie mai accentuata sau mai redusa datorita unor numerosi factori. 
Originea afacerilor se pierde in negura timpului. Acestea au avut o evolutie sinuoasa, cu perioade de glorie si decadere. Cauza acestei evolutii o constituie modul in care ele au fost percepute de-a lungul timpului. In continuare, o sa prezint cateva repere mai importante din aceasta evolutie.
Antichitate. In vechiul Regat babilonian afacerile erau in floare. Cu doua milenii inainte de Hristos a aparut Codul lui Hammurabi, care prevedea principiile de comportament si conduita ale comerciantilor si vanzatorilor ambulanti. In Grecia antica, afacerile si indeosebi comertul s-au dezvoltat. Totusi, filozofii greci priveau comertul cu dispret. In Roma antica desi comertul a fost tolerat, nu era vazut nimic nobil in aceasta activitate. 
Evul mediu. Aceasta perioada este una de stagnare. Sistemul feudal si biserica catolica au inhibat dezvoltarea economica. Doar in ultima parte a Evului mediu s-a inregistrat o modificare importanta, in special in orasele-republica italiene. Comertul fiind considerat o activitate degradanta, clerul, nobilii, militarii nu puteau face acte de comert. In schimb, negustorii nu aveau bani pentru a-si desfasura normal activitatea lor. Solutia gasita a fost aparitia formei de asociere "societa en comandita semplice" - societatea in comandita simpla, existenta si astazi in unele tari. In felul acesta, se unea capitalul nobililor, militarilor si clerului cu priceperea negustorilor - oamenii fara de odihna - pentru a obtine satisfactii ambele parti.
Capitalismul etic. Dezvoltarea urbanismului si comertul de peste mari au schimbat atitudinea fata de afaceri in general si fata de comert in special. Un rol important in schimbarea opticii despre afaceri a avut si religia. 
Exista doua explicatii interesante cu privire la modificarile in valorile religiei si a atitudinii acesteia fata de afaceri. 
Werner Sombart arata ca iudaismul a fost cel care a avut un rol esential in schimbarea acestei optici. Deoarece evreii nu puteau detine pamant in Europa si le era interzis sa desfasoare activitati in anumite domenii, ei au fost impinsi spre domeniul afacerilor. La acestea, se adauga si valorile iudaice: sobrietatea, economia si autocontrolul. 
Max Weber arata in lucrarea Etica protestanta si spiritul capitalist ca protestantismul a avut un rol fundamental in schimbarea atitudinii fata de afaceri si dezvoltarea spiritului antreprenorial. Martin Luther, intemeietorul protestantismului german, a pus accent pe rolul actiunilor individuale, interpretarea Bibliei si importanta muncii. Jean Calvin, fondatorul calvinismului, a subliniat valorile calvine: modestia, cumpatarea si harnicia. Calvin a considerat ca bogatia este un semn al gratiei divine, ea fiind agreata de Dumnezeu, daca este obtinuta prin munca.


Fisiere in arhiva (2):

  • Aspecte Juridice, Contabile si Fiscale Privind Operatiunile de Lichidare a Societatilor Comerciale.doc
  • pg de inceput.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!