Aspecte Privind Dezvoltarea Fortei la Juniorii Fotbalisti 15-16 Ani

Extras din licenta Cum descarc?

Partea I
CAPITOLUL I. INTRODUCERE
1.1. Importanta si actualitatea temei
Fotbalul a devenit azi un "sport al tuturor sporturilor" un element de suprastructura indiferent de locul de pe glob unde se practica un "sport de mare strategie" in care pasiunile sunt imbinate cu munca stiintifica. Astazi nu exista loc pe glob in care fotbalul sa nu fie cunoscut si practicat cu pasiune. 
Fotbalul a devenit un fenomen social, cu diferite implicatii de ordin economic, cultural, stiintific, dovedind o mare atractivitate si popularitate pe toate meridianele globului. 
Fotbalul cu intregul sau angrenaj se inscrie in categoria fenomenelor sociale care se impun ca o necesitate , cu si prin efecte vizibile, efecte care reclama o atentie deosebita din partea tuturor factorilor implicati in organizarea si desfasurarea sa.
Pentru omul timpurilor moderne, fotbalul este si un antidot al tehnicizarii masive si fara nuante, o compensatie a solitudinii si alienarii, un mijloc de a canaliza in alta directie agresivitatea, inlesnind o dezvoltare a sentimentului de globalizare.
Stadiul atins in prezent de evolutia jocului de fotbal pe plan mondial, ca rezultat al eforturilor si preocuparilor specialistilor si jucatorilor pentru perfectionarea continua a jocului, a dus inevitabil la conturarea unor idei si solutii noi, precis stabilite cu privire la maniera de joc, la sistemul de pregatire, formare si selectie a jucatorilor. Jucatorul fotbalului actual este un sportiv complex, care pe parcursul pregatirii insumeaza indici inalti ai tuturor factorilor antrenamentului sportiv.
Majoritatea tehnicienilor care lucreaza acum in fotbal considera ca, in prezent fotbalul se afla in epoca sa de maturitate in ceea ce priveste organizarea jocului si posibilitatile de exprimare ale jucatorilor. 
Complexitatea acestui joc consta in optimizarea performantei totale a unui jucator si a unei echipe prin raportarea la procesul de antrenament (calitati fizice, abilitati si deprinderi motrice, procedee tehnice, gandire tactica, calitati de vointa, cunostiinte teoretice si metodologie) organizat prin educarea continua si sustinuta. 
1.2. Scopul lucrarii 
In aceasta lucrare ne-am propus sa abordam unele aspecte privind dezvoltarea fortei la juniorii fotbalisti cu varsta de 14-15 ani prin utilizarea unor metode si mijloace eficiente specifice acestei calitati motrice. Aceste mijloace au fost efectuate sub forma unor exercitii combinate cu jocuri, respectand particularitatile de varsta ale jucatorilor. 
Scopul final al demersului nostru stiintific este acela de a stabili si a aplica o strategie didactica specifica antrenamentului sportiv orientata catre dezvoltarea calitatii motrice forta la grupele de juniori. Eficienta, beneficiile si posibilele riscuri asociate cu antrenamentul de forta la copii au prezentat un larg interes din partea cercetatorilor domeniului, antrenorilor, si chiar din partea tinerilor atleti si a parintilor acestora. Un antrenament de forta la varste timpurii poate avea repercursiuni negative asupra organismului in crestere, dar emitem supozitia ca un program de antrenament de forta elaborat dupa metode stiintifice si rational condus poate duce la rezultate spectaculoase.
1.3. Ipoteza lucrarii
Presupunem ca daca se va administra un program de antrenament ce tine cont de particularitatile de varsta si care are ca obiectiv dezvoltarea fortei in perioada pregatitoare la juniorii fotbalisti cu varsta de 15-16 ani, se va imbunatatii semnificativ nivelul calitatii motrice forta.
Pentru realizare cercetarii privind dinamica dezvoltarii fortei la fotbalistii de 15-16 ani am pornit de la ipoteza ca un program de antrenament in perioada pregatitoare axat pe exercitii care sa angreneze principalele grupe musculare, creste eficienta pregatirii fizice. In aceasta perioada se pune un accent deosebit pe pregatirea generala a subiectilor. Practic trebuie sa se tina cont de doua aspecte principale: dezvoltarea fizica corecta si armonioasa si dezvoltarea analitica a fortei principalelor grupe musculare, a fortei explozive si a detentei. Unele cercetari arata ca un efort de forta dozat in mod corespunzator cu particularitatile varstei constituie chiar un excitant functional favorabil proceselor de crestere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Privind Dezvoltarea Fortei la Juniorii Fotbalisti 15-16 Ani.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!