Aspecte Privind Posibilitatile de Modernizare a unei Linii Tehnologice de Abatorizare a Porcinelor

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS 3
LISTA FIGURILOR 6
LISTA TABELOR 7
INTRODUCERE 8
CAPITOLUL 1. 10
ASPECTE CU PRIVIRE LA TEHNOLOGIILE UTILIZATE IN ABATOARELE PENTRU SUINE 10
1.1Materii prime utilizate 10
1.1.1 Rasele de porcine producatoare de carne 10
1.1.2 Rasa Landrace 11
1.1.3 Rasa Large white (Yorkshire) 11
1.1.4 Rasa Hampshire 13
1.2 Aspecte cu privire la produsul fini 14
1.3 Analiza comparativa a tehnologiilor pentru abatorizarea suinelor 16
1.4 Analiza factorilor care influenteaza productia pe liniile de abatorizare a suinelor 21
CAPITOLUL 2 22
CARACTERIZAREA CADRULUI ORGANIZATORIC 22
2.1 Date privind societatea in care s-a efectuat documentarea 22
2.2 Schema fluxului tehnologic pe linia de abatorizare analizata 23
2.3 Schema liniei tehnologice de abatorizare analizate 25
2.4 Regimul de lucru 26
2.5 Bilantul de materiale 31
CAPITOLUL 3 33
OBIECTIVELE PROPUSE IN STUDIUL TEORETIC PRIVIND LINIA DE ABATORIZARE PENTRU SUINE DE LA S.C. INDUSTRILIZAREA CARNII KOSAROM S.A SI METODELE DE ABORDARE A ACESTORA 33
CAPITOLUL 4 34
STUDIU PRIVIND UTILAJELE SI ECHIPAMENTELE FOLOSITE PE LINIA DE ABATORIZARE PENTRU SUINE DE LA S.C. INDUSTRILIZAREA CARNII KOSAROM S.A 34
4.1 Asomare 34
4.1.1 Metode de asomare 34
4.1.2 Boxa de asomare si asomatorul 35
4.2 Sangerarea 36
4.2.1 Banda orizontala de sangerare pentru porci 36
4.3Ridicarea pe linie 37
4.3.1 Mod de realizare 37
4.5 Oparirea 38
4.5.1 Mod de realizare 38
4.5.2 Tunelul de oparire (cu abur) pentru porci si scroafe 38
4.6 Depilarea uscata a suinelor 39
4.6.1 Mod de realizare 39
4.7 Detasarea picioarelor anterioare si incizia membrelor posterioare 41
4.7.1 Mod de realizare 41
4.7.2 Echipamente utilizate 41
4.8 Ridicarea pe linie 41
4.8.1 Mod de realizare 41
4.9 Parlirea 41
4.9.1 Mod de realizare 41
4.9.2 Cuptorul de parlire 42
4.10 Depilare umeda 42
4.10.1 Mod de realizare 42
4.10.2 Masina de spalat prin biciuire 42
4.11 Extragera bumbarului 43
4.11.1 Mod de realizare 43
4.12 Eviscerarea 43
4.12.1 Mod de realizare 43
4.14 Toaletarea carcasei 44
4.14.1 Mod de realizare 44
4.15 Controlul sanitar - veterinar si marcarea carcaselor 45
4.15.1 Mod de realizare 45
Cantarirea si clasificarea carcaselor 46
4.16.1 Mod de realizare 46
4.16.2 Cantar 46
4.17 Depozitarea si refrigerarea carcaselor 46
4.17.1 Mod de realizare 46
4.17.2 Camera frigorifica 46
CAPITOLUL 5 47
PROPUNERI DE MODERNIZARE SI CRESTEREA CAPACITATII PE LINIA DE ABATORIZARE STUDIATA 47
5.1 Utilaj automat pentru asomare 47
5.2 Masina pentru despicat carcase 48
5.3 Dispozitiv de curatare a carcaselor cu abur si vacuum 50
5.4 Masina automata de stampilat 51
CONCLUZII 53
BIBLIOGRAFIE 54


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Porcinele ocupa un loc important in cadrul speciilor de ferma producatoare de carne datorita calitatilor biologice superioare. Astfel acestea au o prolificitate mare, viteza mare de crestere, consum mic de nutret combinat pe kilogram spor de crestere in greutate, procent ridicat de carne comerciala in carcasa.
Evolutia si domesticirea lui Sus scrofa si Sus vittatus, incrucisarile controlate care au debutat prin secolul 18, migratia internationala a raselor ameliorate de porcine, sunt principalele aspecte ce au permis ca astazi sa existe, pe glob, peste 330 de rase. Din aceasta estimare, I.Mason (1969), in al sau World Dictionary, mentioneaza ca 89 de rase pot fi considerate ca (rase importante), capabile sa raspunda cerintelor de exploatare de tip intensive industrial pentru o productie ridicata de carne, apta pentru o rapida comercializare in stare proaspata sau sub forma de semipreparate. Din totalul de 330 rase, China se apreciaza ca ar detine aproximativ 56.
Speciile de porc analizate in cadrul acestei lucrari sunt Rasa Landrace, Rasa Large white (Yorkshire), Rasa Duroc si Rasa Hampshire.Acestea sunt specii producatoare de carne cu origini diferite , cu randamente ridicate de crestere si ingrasare.
Prin abatorizare se intelege suprimarea vietii animalelor in unitati de taiere, in mod deliberat, sub control sanitar-veterinar, in scopul obtinerii de carne si subproduse salubre, destinate consumului si uzului uman. In mod curent, pentru aceasta operatiune se folosesc mai multi termeni: sacrificare, taiere, abataj si prelucrare primara.
S.C Industrializarea Carnii Kosarom S.A. Pascani este o firma specializata in productia preparatelor din carne, intr-o larga gama sortimentala, inzestrata cu o dotare tehnica moderna care confera mobilitate tehnologica proceselor de productie si orienteaza personalul catre calitate, inovare si promptitudine.
In cadrul acestei lucrari s-a realizat o analiza a echipamentelor si utilajelor folosite pe linie de abatorizare. Principalul obiectiv este descrierea componentelor, functionarea si operatiile pe care le deservesc.
Aceasta este o linie tehnologica moderna, insa pentru o crestere a capacitatii de prelucrare si un timp de sacrificare cat mai scurt, se pot inlocui cateva utilaje cu altele automatizate. Astfel, in vederea modernizarii liniei tehnologice, am propus cateva echipamente automate, cum ar fi: instalatie automata de asomatorul, masina de despicat carcase, o masina automata de stampilat si un dispozitiv de curatare carcase cu abur si vacuum. 
Costurile sunt ridicate,dar asigura o precizie si o igiena maxima.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Privind Posibilitatile de Modernizare a unei Linii Tehnologice de Abatorizare a Porcinelor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!