Aspecte privind realizarea unei evidențe electronice a cărților dintr-o bibliotecă

Cuprins licență Cum descarc?

I. INTRODUCERE 
I.1 SISTEM INFORMATIC 
I.1.1 ECHIPAMENTE (HARDWARE) 
I.1.2 PROGRAME (SOFTWARE) 
I.1.3 COLECTII DE DATE 
I.1.4 PROCEDURI MANUALE 
I.1.5 PERSONALUL CARE EXPLOATEAZA 
I.1.6 SISTEMELE INFORMATICE 
I.1.6.1 SISTEME INFORMATICE CENTRALIZATE 
I.1.6.2 SISTEME INFORMATICE DISTRIBUITE 
I.1.7 IESIRILE UNUI SISTEM INFORMATIC 
I.1.7.1 DOCUMENTE DE TRANZACTIE 
I.1.7.2 RAPOARTE PREDEFINITE 
I.1.7.3 RASPUNSURI LA INTREBARI PREDEFINITE 
I.1.7.4 RAPOARTE SI RASPUNSURI LA INTREBARI SI CERERI AD-HOC 
I.2 BAZE DE DATE 
I.3 PREZENTAREA PROBLEMEI 
II. ANALIZA SISTEMULUI INFORMATIC 
II.1 ANALIZA STRUCTURALA 
II.2 ANALIZA DINAMICA 
II.3 ANALIZA FUNCTIONALA 
II.4 INTEGRAREA MODELELOR SISTEMULUI INFORMATIC ANALIZAT 
III. PROIECTAREA STRUCTURII BAZEI DE DATE 
III.1 ALEGEREA SISTEMULUI DE GESTIUNE A BAZEI DE DATE 
III.2 PROIECTAREA SCHEMEI CONCEPTUALE 
III.2.1 STABILIREA COLECTIILOR DE DATE 
III.2.2 DETERMINAREA LEGATURILOR DINTRE COLECTIILE DE DATE 
III.2.3 TESTAREA SCHEMEI CONCEPTUALE OBTINUTE 
III.2.4 DESCRIEREA SCHEMEI CONCEPTUALE 
III.3 PROIECTAREA SCHEMEI EXTERNE 
IV. PROIECTAREA APLICATIEI 
V. BIBLIOGRAFIE 
VI. ANEXE


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Activitatea umană desfăşurată în indiferent care domeniu presupune folosirea unei cantităţi mai mici sau mai mari de informaţie. Această informaţie este manevrată prin intermediul datelor păstrate pe diverşi suporţi de memorie externă.
Prelucrarea datelor a devenit astăzi o activitate cu pondere mare în activitatea curentă a societăţii moderne. Apariţia calculatorului electronic a permis reducerea timpului de prelucrare a datelor şi creşterea calităţii lucrărilor datorită eliminării erorilor generate de oboseala sau neatenţia operatorilor umani.
La ora actuală calculatorul a devenit o unealtă folosită practic în toate domenile de activitate, fie direct în procesul executat fie ca un ajutor care preia toate sarcinile auxiliare domeniului de activitate respectiv.
La nivelul întregi activităţi social-economice putem menţiona o serie de domenii de utilizare ale calculatorului, după cum urmează:
proiectare asistată şi lucrări tehnico-inginereşti;
supravegherea şi controlul proceselor tehnologice;
planificarea şi pregătirea fabricaţiei;
conducerea şi asistarea deciziei;
cercetarea ştiinţifică;
activităţile de birou şi administrative - birotică;
învăţământ şi instruirea personalului;
documentare şi servicii de informare;
prelucrarea informaţiilor tehnico-ştiinţifice;
poştă electronică;
afaceri, comerţ electronic etc.
Domeniile enumerate mai sus reprezintă doar o parte din posibilităţile de folosire a calculatorului, acestea fiind într-o continuă diversificare.
Pentru a putea fi utilizat, un calculator are nevoie de programe care să îi specifice acţiunile care trebuiesc executate şi modul de realizare al acestora. Aceste programe sau pachete de programe ( numite şi aplicaţii informatice ) formează componenta software a unui sistem de calcul. Diversitatea domeniilor de utilizare a calculatorului a impus necesitatea dezvoltării de aplicaţii informatice specifice fiecărui domeniu în parte. Au apărut astfel programe pentru editare de text, pentru gestiunea datelor, pentru desenare, pentru calcule ştiinţifice etc.
SISTEM INFORMATIC
Informaţiile sunt stocate şi manevrate prin intermediul datelor (fapte, noţiuni, instrucţiuni reprezentate sub o formă adecvată comunicării, interpretării sau prelucrării).
Complexitatea activităţilor umane a condus la necesitatea manevrării unei cantităţi ridicate de informaţii, pentru care volumul datelor este foarte mare. Modul în care circulă informaţiile în cadrul unei unităţi economice sau de alt profil formează sistemul informaţional al acestei unităţi. Acest sistem este format din date, informaţii, procese de prelucrare a informaţiilor, procese de prelucrare a datelor şi echipamente fizice.
Într-un sistem informaţional clasic, cei care prelucrează datele şi informaţiile sunt oamenii. Aceasta face ca, în cazul unui volum mare de date, să fie necesar un număr foarte mare de oameni sau un timp îndelungat pentru prelucrarea lor. Totodată creşte riscul apariţiei erorilor de prelucrare, cu consecinţe mai mari sau mai mici.
Apariţia şi dezvoltarea calculatoarelor electronice au permis crearea de aplicaţii care să realizeze prelucrarea datelor cu viteze mai mari decât operatorul uman.
Aplicaţiile informatice folosite în cadrul unei unităţi formează sistemul informatic al unităţii.
Sistemul informatic poate fi definit în diferite moduri: prin scop, prin elementele care îl compun sau sub forma unor combinaţii scop, elemente, interconexiuni dintre elemente. Una din cele mai generale definiţii este cea de sistem de colectare, memorare, prelucrare şi distribuire de informaţii, care utilizează unul sau mai multe calculatoare electronice.
Scopul principal al unui sistem informatic este de a servi cerinţele informaţionale ale omului şi/sau de a reduce la minim intervenţia şi efortul uman în desfăşurarea unor procese (de concepţie, de instruire, de decizie, de evidenţă şi gestiune etc.). Orice sistem informatic, din orice domeniu de activitate, este parte dintr-un sistem mai larg, sistemul obiect. Informaţiile stocate şi prelucrate de sistemul informatic sunt, direct sau indirect, bazate pe observaţiile făcute asupra sistemului obiect, aceste informaţii putând fi utilizate pentru comanda şi controlul sistemului obiect respectiv.
Oamenii din sistemul obiect au diferite roluri in raport cu sistemul informatic:
consumatorii de informaţii (denumiţi şi utilizatori finali);
furnizorii de date/informaţii;
operatori ai sistemului;
administratori care întreţin şi menţin sistemul în funcţiune etc.
Fiecărui sistem informatic i se asociază un sistem de prelucrare automată a datelor (SPAD), în care informaţiile sunt reprezentate prin date stocate pe diferiţi suporţi de memorie, iar procesele de prelucrare a informaţiilor sunt concretizate prin procese de prelucrare a datelor executate de diferite echipamente de calcul şi de oameni.


Fisiere în arhivă (1):

  • Aspecte Privind Realizarea unei Evidente Electronice a Cartilor dintr-o Biblioteca.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!