Aspecte Tehnologice ale Fabricarii Cascavalului cu Masline

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I 3
INTRODUCERE .3
CAPITOLUL II .4
DESCRIEREA PRODUSULUI ALIMENTAR DIN GRUPA CASCAVAL DIN LAPTE DE VACA
2.1 Importanta laptelui si valorificarea lui .4 
2.2 Compozitia laptelui 5
2.3 Tehnologia branzeturilor. Schema generala a procesului tehnologic pentru obtinerea branzeturilor cu pasta oparita 6
CAPITOLUL III .12
TEHNOLOGIA DE FABRICARE A CASCAVALULUI CU MASLINE
3.1 Materii prime utilizate. Aprovizionarea cu materii prime .12
3.2 Reteta de fabricatie. Schema tehnologica .18
3.3 Descrierea materiilor prime si auxiliare conform standardelor .20
3.4 Descrierea operatiilor de pe fluxul tehnologic 22
3.5 Defectele cascavalului din exterior si interior .26
3.6 Metode fizico-chimice si microbiologice de apreciere a calitatii acestui tip de produs .28
CAPITOLUL IV .31
CALCULUL BILANTULUI DE MATERIALE SI ANALIZA CONSUMURILOR SPECIFICE RALIZATE PENTRU ACEST TIP DE PRODUS
CAPITOLUL V .41
UTILAJE SI INSTALATII SPECIFICE FABRICARII ACESTUI TIP DE PRODUS. IGIENIZAREA SI INTRETINEREA LOR
CAPITOLUL VI .45
IMPLEMENTAREA SISTEMULUI HACCP PENTRU CASCAVALUL CU MASLINE
6.1 Diagrama de flux 46
6.2 Identificarea punctelor critice de control cu ajutorul arborelui decizional (pentru materiile prime si auxiliare si pentru procesul tehnologic) 47
6.3 Identificarea riscurilor cu stabilirea limitelor critice de control si incadrarea intr-o anumita clasa de risc .51
CAPITOLUL VII 52
7.1 Norme de igiena si protectie a muncii in cadrul unitatii de productie 52
7.2 Conceptia de management al calitatii produsului alimentar din grupa cascaval din lapte de vaca .55
7.3 Studiu de caz . 56
7.4 Concluzii .67
7.4 Eticheta produsului .68
BIBLIOGRAFIE .69


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE 
Aceasta lucrare se adreseaza atat celor care sunt consumatori de produse lactate, cat si celor care nu consuma aceste produse din diferite motive. Inainte de cumpararea unui produs alimentar, este necesar sa ne documentam in ceea ce priveste compozitia, provenienta, calitatea, precum si alte aspecte care sa ne convinga ca produsul merita si nu ne pune sanatatea in pericol. 
Piata produselor alimentare este in continua crestere, innoire, divesificare datorita satisfacerii ncesitatilor si dorintelor consumatorilor. In ultima perioada a avut loc o explozie sortimentala a produselor de consum fapt ce a dus la aparitia de noi alimente si grupe de alimente, care de cele mai multe ori creaza confuzii in randul consumatorilor datorita varietatii si lipsei de interes fata de produsele sanatoase. Spun acest lucru deoarece multi sunt acei care cumpara produse alimentare la preturi mai ieftine, fara sa tina cont de calitatea acestora. De aceea, in cele ce urmeaza va fi prezentat un sortiment din categoria produselor lactate si anume Cascavalul cu masline, obtinut din produse naturale, indicat oricarei categorii de varsta.
Cascavalul face parte din categoria branzeturilor cu pasta oparita, produs cu o valoare nutritiva si biologica importanta. Materia prima folosita la fabricarea acestui sortiment este laptele de vaca care trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de STAS 2418-61, iar specificul produsului este dat de masline, care ofera un gust aparte, aspect placut si atractiv.
Caracteristic procesului de fabricatie este ca acesta se desfasoara in doua faze distincte si anume in prima faza are loc obtinerea casului (numit si cas baschiu), iar in a doua faza are loc fabricarea propriu-zisa a cascavalului dupa reteta si schema tehologica.
In totdeauna am optat pentru produse sanatoase, cat mai naturale si sigure. De aceea recomand produse lactate obtinute pe cale industriala, unde laptele este supus tratamentului termic, normele de igiena in cadrul unitatii se respecta, precum etapele si parametrii de productie, astfel avem garantia unui produs sigur din punct de vedere fizic, chimic si microbiologic.
CAPITOLUL II
DESCRIEREA PRODUSULUI ALIMENTAR DIN GRUPA CASCAVAL DIN LAPTE DE VACA
2.1 Importanta laptelui si valorificarea lui
Laptele este unul dintre alimentele complete sub raport nutritiv si deosebit de util in hrana omului. Pentru copii mai ales, ca si pentru nou-nascutii mamiferelor, laptele reprezinta alimentul ideal, indispensabil primelor luni de viata. In situatia majoritatii bolnavilor, convalescentilor si a muncitorilor care lucreaza in mediul toxic, laptele constituie un aliment valoros si necesar, avand o deosebita actiune de fortificare a organismului.
Prin compozitia sa chimica, variata si bogata in principalele grupe de substante hranitoare necesare organismului (proteine, grasimi, glucide, substante minerale si vitamine), laptele contribuie la functionarea normla a acestuia si la mentinerea starii de sanatate. [Chintescu G., 1980]
O alimentatie rationala trebuie sa includa neaparat laptele si produsele lactate in cantitati adecvate. Valoarea energetica a laptelui este de 65-66 cal. pentru 100 g iar valoarea nutritiva a unui litru de lapte este echivalenta cu cea a 400 g carne de porc, 750 g carne de vitel, 8-9 oua, 2.600 g varza, 1.400 g mere.
Modul de valorificare al laptelui. Din lapte se pot prepara numeroase produse lactate dintre care unele (untul, smantana, iaurtul, branzeturile etc.) ocupa un loc important printre alimentele de origine animala consumate de om, atat prin volumul cat si prin calitatea lor.
Principala sursa de lapte pentru consumul uman o constituie, in tara noastra, laptele de vaca. Productia de lapte de oi, bivolite si capre reprezinta sub 10%, importanta economica in cadrul acestor specii avand doar laptele de oaie, care este folosit in exclusivitate pentru prepararea branzeturilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Tehnologice ale Fabricarii Cascavalului cu Masline.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!