Aspecte Teoretice Privind Asigurarile de Raspundere Civila

Extras din licenta Cum descarc?

Actualitatea temei: Asigurarea de raspundere civila reprezinta un element important in cadrul intregului sistem de asigurari, care la rindul sau face parte din economia statului. Astfel, aceasta manifesta un rol determinativ si evidentiat in ceea ce privesteste evolutia proceselor economice ce au loc in cadrul nucleului economic al asigurarlor. O data cu cresterea cotei de piata a asigurarilor in lista sectoarelor economice dominante, trendul asigurarii de raspundere civila cunoaste o ascensiune. Din punct de vedere economico-social acest domeniu de activitate devine a fi tot mai solicitat, datorita evolutiei serviciilor si metodicilor de aplicare, reusind sa se implementeze benefic pe piata.
Scopul cercetarii: consta in cercetarea continutului modern al conceptului asigurarilor de raspundere civila, efectelor interactiunii cu diversi factori economici nationali, estimarea importantei si efectelor asupra economiei Republicii Moldova.
Sarcinile proiectului: reprezinta investigatiile efectuate cu referire la particularitatile asigurarilor de raspundere civila in Republica Moldova. Sarcinile permit elaborarea unor recomandari, a unor masuri referitoare la viciile sistemului si a subdiviziunilor acestuia.
Obiectul: cuprinde sistemul de asigurari de raspundere civila si totalitatea tipurilor de asigurari de raspundere civila.
Subiectul: este ilustrat de aspectele sistemului de asigurari de raspundere civila, modul de organizare al acestuia, cit si factorii de influenta aspura sa.
Metodologia de cercetare aplicata in procesul de elaborare a proiectului include utilizarea metodelor stiintifice de cercetare. Din acestea sunt incluse analiza economica, metoda statistica, metoda grafica, metoda sintezei si metoda comparatiei.
Baza informationala: a proiectului o constituie baza normativa, publicatiile, informatiile statistice si analitice ale Comisiei Nationale a Pietii Financiare a Republicii Moldova. De asemenea au fost utilizate rapoartele si publicatiile diverselor institutii stiintifice si economice, precum si alte publicatii de ordin juridic si statistic ce tin de subiectul de cercetare.
Structura proiectului. Proiectul dat cuprinde doua capitole cu denumirile ce urmeaza:
,,Aspecte teoretice privind asigurarile de raspundere civila" 
,,Particularitatile asigurarilor de raspundere ivila in Republica Moldova"
Primul capitol are scopul de a infatisa notiunile de baza, tipul de asigurari de raspundere civila existente si importanta acestora in sistemul economic si social prezent. Aici se dezvaluie explicit si elocvent din punct de vedere teoretic structura acestui tip de asigurari.
Capitolul numarul doi vine intr-o completare practica pentru cel dintii, unde sunt redate si analizate particularitatile sigurarilor de raspundere civila. Aici, in baza cifrelor reale se vor efectua analizele necesare, evocand, in final, concluziile asupra obiectului cercetat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Teoretice Privind Asigurarile de Raspundere Civila.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!