Auditarea Proiectelor cu Finantare Europeana

Cuprins licenta Cum descarc?

Curpins 1
Introducere 2
Cap I. Cadrul institutional de gestionare a fondurilor europene 4
1.1 Comisia europeana si bugetul ue rol in finantarea proiectelor 4
1.2 Cutoritatea de management si organisme intermediare. Atributii, rol si responsabilitati 12
1.3 Beneficiarii fondurilor europene 15
Cap II Managementul financiar al proiectului cu finantare europeana 17
2.1 Modalitati de finantare 17
2.2 Eligibilitatea cheltuielilor 25
2.3 Documentele financiare ale proiectului cu finantare europeana 29
Cap III Studiu de caz metodologia derularii unei misuni de audit privind fondurile europene 33
3.1 Prezentare SC EVAL EXPERT SRL 33
3.2 Experienta profesionala la S.C. EVAL EXPERT S.R.L. 39
3.3 Auditul financiar - obiective, concepte, rol 41
3.4 Proceduri specifice de realizat 50
Concluzii 58
Bibliogafie 61


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea prezinta in paginile urmatoare un studiu asupra posibilitatilor de absortie a fondurilor europene necesare pentru dezvoltarea competitivitatii intreprinderilor si institutiilor administrativ-teriroriale, conditiilor de mediu si imbunatatirea nivelului de pregatire al resurselor umane precum si imbunatatirea conditiilor de trai si a vietii sociale din Romania.
Aceasta lucrarea prezinta definirea Comisiei Europene, precum si rolul UE in finantarea si sprijinirea proiectelor de crestere a competitivitatii, obiectivele propuse, precum si modul de punere in practica a acestor obiective pentru fiecare program: POS CCE, POS MEDIU, POST, POSDRU. Programele Operationale (PO) sunt documentele ce identifica, pentru fiecare obiectiv strategic din CSNR, axele prioritare si domeniile de interventie, furnizand detalii despre finantarea nationala publica si privata si co-finantarea de la Uniunea Europeana. Fiecare Program Operational este completat de un Program Complement, documente ce nu sunt supuse aprobarii Comisiei Europene, dar care cuprind detalii practice privind proiectele si cheltuielile eligibile, potentialii beneficiari, modurile de decontare, rolul autoritatilor. Fiecare PO este impartit in mai multe Axe Prioritare (ilustrand obiectivele Programului Operational respectiv), fiecare axa avand unul sau mai multe domenii majore de interventie, care la randul lor pot cuprinde una sau mai multe operatiuni ce urmeaza a beneficia de finantare din fondurile structurale.
Se face definire si la formarea bugetelor anuale ale UE precum si alocarea bugetelor pentru fiecare tara membra a UE ajungandu-se pana la alocarea plafoanelor la nivel de cetatean european.
Lucrarea face referire si la "Autoritatea de management si organisme intermediare" unde se prezinta rolul si responsabilitatile acestei autoritati, detaliind modul de emitere a instrumentelor privind implementarea mecanismului de decontare a cererilor de plata ale beneficiarilor de sprijin financiar, documente ce trebuiesc intocmite si prezentate pentru intocmirea dosarelor si cererilor de plata si deasemenea detaliat, care pot fi beneficiarii sprijinului financiar prin FEADR, pentru fiecare program si axa in parte unde se arata si obligatiile ce revin beneficiarilor de fonduri europene.
"Managementul financiar al proiectului cu finantare europeana" detaliaza modalitatile de finantare printr-un exemplu de finantare pe "Schema de ajutor minimis", astfel facand posibila o buna intelegere a mecanismului de acordare a sprinuului financiar, pentru contracte la proiectele depuse si avizate de autoritatile contractante. Astfel se arata in lucrare numarul maxim al cererilor de plata pentru un beneficiar, numarul transelor de plati precum si plafoanele maxim acordate.
Aici se dezvolta si instructiunile pe capitole prin anexe la contract,ce stabilesc obligatiile beneficiarului privind "masurile de informare si publicitate, grafice de depunere a cererilor de rambursare, masuri de monitorizare, instructiuni privind atribuirea contractelor de lucrari si furnizarea de servicii, achizitiile de bunuri, modul de operare in bugetul indicativ al proiectului prin transfer intre liniile bugetare etc.
Despre eligibilitatea cheltuielilor cu sprijin de la UE se dezbat tot aici, criteriile de eligibilate pe fiecare program si axa in parte,precum si documentele financiare ale proiectului.
Aici,detaliem ce trebuie sa contina un proiect cu fonduri europene pentru a fi acceptat spre finantare,legile sau HG in vigoare, cum se elaboreaza documentatiile tehnice,economice si se prezinta ca model un buget pe capitole,subcapitole,titluri de cheltuieli si articole pe 2013.


Fisiere in arhiva (1):

  • Auditarea Proiectelor cu Finantare Europeana.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Loebbecke -''Audit.O abordare integrata'', Editura ARC, Chisinau, 2003
A.Mitea, A.Bancuta, A.Polifrone, C.Marinel- ''Auditul de sistem in institutiile publice'', Editura Ministerului Administratiei si Internelor, 2006
I.Mihailescu, N.Marcu, C.Mihailescu, D.Chilarez, G.Covariu, - ''Audit si control intern'', Editura Independenta Economica, Pitesti,2010
L.Dobrteanu,C.Dobrteanu, -''Audit.Concepte si practici'', Editura Economica, 2002
M.Boulescu,M.Ghita,V.Mares-''Controlul fiscal si auditul financiar-fiscal'', Editura CECCAR, Bucuresti, 2003
M.Ghita, -''Audit intern'', Editura Economica, 2005
T.Danescu, -''Audit financiar,convergente intre teorie si practica'', Editura Irecson, 2007
***Legea nr.672/2002 privind auditul public intern,publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr 953/2002
***OG nr 37/2004 pentu modficarea si completarea reglementarilor privind auditul intern,Monitorul Oficial al Romaniei nr 91/2004
***OMFP nr 252/2004 pentru aprobarea Codului privind conduita etica a auditorului intern,Monitorul Oficial al Romoaniei nr 128/2004
*** Ordinul ministrului finantelor publice nr 38 din 15.01.2003 pentru aprobarea normelor generale privind exercitarea activitatii de audit public intern,publicat in M.Of. nr.130 din 27.02.2003
*** Standardele Internationale de Audit Intern
*** www.aair.ro
*** www.cafr.ro 
*** www.ec.europa.eu
*** www.fonduri-strcturale.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!