Auditul Financiar Contabil

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. NOTIUNI TEORETICE PRIVIND AUDITUL FINANCIAR-CONTABIL. DEFINITIE. ROL. OBIECTIVE 3
1.1. Evolutia istorica a activitatii de audit 4
1.2. Auditul financiar-contabil in Romania din perspectiva integrarii in Uniunea Europeana 5
1.3. Rolul auditului financiar-contabil 6
1.4. Obiectivele si functiile auditului financiar-contabil 9
1.5. Formele auditului financiar 11
1.5.1. Auditul legal 11
1.5.2. Auditul contractual 11
1.6. Tipuri de audit 12
1.6.1. Auditul extern 12
1.6.2. Auditul intern 13
1.6.2.1. Auditul contabil sau financiar 14
1.6.2.2. Auditul operational 14
1.6.2.3. Auditul conducerii 14
1.6.3. Auditul guvernamental 15
CAPITOLUL 2. DOCUMENTATIA PROCESULUI DE AUDIT 17
2.1.Generalitati privind documentarea in audit 17
2.1.1. Functiile documentelor de lucru 18
2.1.2. Cerintele documentelor de lucru 18
2.1.3. Trasaturi comune documentelor de lucru 19
2.1.4. Arhivarea documentelor de audit 20
2.2.Forma si continutul documentelor de lucru 20
2.2.1. Formele documentelor de lucru 21
2.2.2.Continutul documentelor de lucru 21
2.3.Tipuri de dosare utilizate in angajamentul auditului financiar 22
2.3.1.Dosarul permanent 22
2.3.2. Dosarul curent 24
2.4. Confidentialitatea informatiilor cuprinse in documentatia procesului de audit 25
CAPITOLUL 3. AUDITAREA PRINCIPALELOR CLASE DE CONTURI SI A SITUATIILOR FINANCIARE ANUALE LA S.C. ANTALEX SA. 27
3.1. Organizarea misiunii de audit 27
3.2. Constituirea si actualizarea fondului de cunostinte despre client 28
3.3. Raportul de audit cu privire la situatiile financiare pentru exercitiul incheiat la 31 decembrie 2008 28
3.3.1. Cadrul juridic 29
3.3.2. Bazele prezentarii 29
3.3.3. Auditul ciclului de finantare 29
3.3.4. Auditul ciclului de investire - Imobilizari corporale si necorporale 31
3.3.5. Auditul ciclului de exploatare 33
3.3.6. Auditul privind datoriile si creantele fiscale, sociale si asimilate 36
3.3.7. Auditul fluxurilor de numerar 41
3.3.8. Auditul situatiilor financiare 43
3.3.9. Concluzii cu privire la situatiile financiare pe anul 2008 46
3.3.10. Opinia cu privire la raport 46
BIBLIOGRAFIE 57


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. NOTIUNI TEORETICE PRIVIND AUDITUL FINANCIAR-CONTABIL. DEFINITIE. ROL. OBIECTIVE
Auditul financiar-contabil este un domeniu de varf al profesiei contabile, fiind definit ca o examinare profesionala a unor informatii in vederea exprimarii unei opinii responsabile si independente, prin raportarea acestora la anumite standarde.
Auditul situatiilor financiare reprezinta un exercitiu al carui obiectiv este sa permita auditorilor sa-si exprime o opinie, daca situatiile financiare ofera o imagine reala si onesta (sau echivalenta) asupra activitatii entitatii la sfarsitul perioadei si asupra profitului sau pierderii, sau asupra veniturilor si cheltuielilor, pentru perioada incheiata si care au fost intocmite corespunzator, in conformitate cu cadrul de raportare aplicabil. 
Sensul actual al termenului provine din limba engleza, avand semnificatia de revizie, verificare sau control, carora li se asociaza conceptele de calitate, rigoare, modernism, calificare. 
Situatiile financiare ofera informatii despre performantele unei societati comerciale, despre pozitia financiara a acesteia, la un moment dat. Auditorul financiar, in calitate de expert independent, confera credibilitate acestora, prin experienta, competenta profesionala, integritate morala, obiectivitate si legalitate. El certifica autenticitatea informatiilor financiare inscrise in documente, in special in bilantul contabil, concluziile cuprinse in raportul de audit fiind un instrument valoros pentru utilizatorii de informatii, fie ca sunt actionari, bancheri, creditori, autoritati guvernamentale sau publicul larg. 
Acest rol, de garant al fidelitatii informatiilor din situatiile financiare ale unei entitati economice, solicita aplicarea standardelor si reglementarilor emise de Federatia Internationala a Contabililor (IFAC) si de Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), a Standardelor de Audit INTOSAI si a liniilor directoare ale UE pentru aplicarea Standardelor de Audit INTOSAI. 
Astfel, auditul financiar-contabil presupune o buna cunoastere a cadrului contabil conceptual, la nivel national si international, a principiilor, normelor si regulilor de evaluare, a procedeelor si instrumentelor de control, a Standardelor Internationale de Audit, a codului privind conduita etico-profesionala in domeniu, elaborate de IFAC. Pe langa pregatirea teoretica este necesara o bogata experienta practica, cultura generala, memorie, intuitie, spirit organizatoric, onestitate, simtul responsabilitatii, stapanire de sine, discretie, disciplina, fermitate, capacitate de a lua decizii, sociabilitate, calitati ce intregesc profilul auditorului.
1.1. Evolutia istorica a activitatii de audit
Nu se cunoaste aria geografica sau data exacta la care a aparut activitatea de audit. Istoria ne arata ca auditul era deja cunoscut inaintea secolului al XVIII-lea, fiind ordonat de stat, regi, imparati si biserica, cu scopul de a preveni si pedepsi frauda, de a proteja patrimoniul propriu entitatii respective impotriva hotilor. Datorita calitatilor morale ale preotilor, auditorii erau numiti din randul acestora.
In secolul al XVIII-lea si prima jumatate a secolului al XIX-lea, ordonatorii de audit sunt actionarii, tribunalele jurisdictionale si statul, iar auditorii erau recrutati din randul celor mai buni contabili. Spre sfarsitul secolului al XIX-lea, se contureaza relatia dintre auditati si auditori alesi dintre contabili sau juristi. Activitatea acestora era orientata spre evitarea erorilor si fraudelor, prin verificarea si certificarea situatiilor financiare. 
In secolul al XX-lea, auditul este realizat de profesionisti in audit si de contabili care, in baza comenzilor primite de la stat sau actionari, isi extind activitatea in randul bancilor, patronatului si institutiilor financiare, datorita dezvoltarii schimburilor economice si extinderii pietelor de capital. Obiectivul auditului este atestarea sinceritatii si regularitatii situatiilor financiare.
Dupa 1970, activitatea de audit se orienteaza spre realizarea controlului intern, respectarea postulatelor, principiilor si regulilor de evaluare contabila si a normelor de audit. Auditorii sunt recunoscuti ca profesionisti in contabilitate si consiliere, actionand ca independenti sau in cadrul unor societati de expertiza sau audit. Ordonatorii de audit sunt statele, intreprinderile, bancile, tertii sau actionarii. Auditorii, avand pregatire superioara, autoritate si competenta, sunt numiti experti care, in baza contractelor primite, cerceteaza situatiile financiare, formuland opinii responsabile despre corectitudinea inregistrarilor contabile, calitatea controlului intern, respectarea normelor legale si protectia contra fraudelor nationale si internationale.
Practic, auditul este o examinare profesionala ce se poate aplica in orice domeniu de activitate, fiind cunoscute: auditul calitatii, auditul managementului, auditul mediului etc. 
Utilizatorii informatiilor financiare trebuie sa fie siguri de corectitudinea acestora pentru a lua cele mai bune decizii economice, a vinde sau a cumpara titluri de valoare, a face investitii de capital, a depista si corecta deficiente in managementul activitatii, a evalua capacitatea intreprinderii de a face plati si restitui credite, a elabora politicile de impozitare sau a elabora date statistice despre venitul national.


Fisiere in arhiva (4):

  • Auditul Financiar Contabil
    • Bibliografie.doc
    • bilant-nesemnat.doc
    • LICENTA-forma finala.doc
    • Thumbs.db

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!