Avantajele implementării ISO 9000

Cuprins licență Cum descarc?

1. PREZENTAREA FIRMEI DE STUDIU
1.1. Prezentarea generala a S.C. COMPA S.A.
1.2. Profilul de fabricatie al S.C. COMPA S.A. 
1.3. Situatia actuala a S.C. COMPA S.A
2. ASIGURAREA CALITATII IN CONFORMITATE CU 
CERINTELE T.Q.M. SI ISO 9000
2.1. Notiuni generale despre calitate
2.2. Conceptul de calitate totala
2.3. Definitia generala a standardelor
2.4. Asigurarea externa a calitatii
2.5. Procedura de selectie a unui model de asigurare externa a calitatii
2.6. Demonstrarea conformitatii sistemului calitatii cu modelul 
selectionat
2.7. Considerente principale in situatii contractuale
2.8. Elementele calitatii potrivit ISO 9000
2.9. Documentatia sistemului calitatii
2.10. Procedurile sistemului calitatii
2.11. Abordarea costurilor referitoare la calitate in standardele 
ISO 9000
2.12. Procesul de elaborare a standardelor ISO 
2.13. ISO 9000 - Intelegerea fundamentelor
2.14. Asigurarea interna a calitatii
2.15. Asigurarea externa a calitatii
2.16. Forma, continutul si componentele majore ale ISO 9000
2.17. Auditul intern
2.18. Certificatul de inregistrare ISO 9000
2.19. ISO 9000 si Intreprinderile de dimensiuni mici
3. AVANTAJELE CERTIFICARII
3.1. Notiuni generale 
3.2. Avantaje generale ale adoptarii ISO 9000
3.3. Tipologia avantajelor obtinute de firme in urma certificarii
3.4. Argumente pro si contra certificarii ISO 9000
4. FUNCTIONAREA SI AVANTAJELE IMPLEMENTARII 
ISO 9000 LA S.C. COMPA S.A. ORIENTARI DE VIITOR IN 
PLANUL CERTIFICARII
4.1. Functionarea ISO 9000 la S.C. COMPA S.A.
4.1.1. Exericitarea controlului. Auditul intern
4.1.2. Inspectiile si verificarile
4.1.3. Analiza si tratarea produsului neconform
4.1.4. Actiuni corective si preventive
4.2. Model de chestionar de audit
4.3. Avantajele obtinute de S.C. COMPA S.A. in urma implementarii ISO 9000
4.4. Orientari generale de viitor in planul certificarii
4.4.1. Restructurarea si consolidarea familiei de standarde ISO 9000
4.4.2. Structura standardelor revizuite
4.4.3. Programe de validare si tranzitie
4.4.4. Etapele implementarii noilor standarde ISO 9000
4.4.5. Date statistice privind acordarea certificatelor ISO 9000
4.4.6. Directiile viitoare ale standardelor ISO 9000
CONCLUZII SI PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE


Extras din licență Cum descarc?

1.1. Prezentarea generala a S.C. COMPA S.A. S.C. COMPA S.A. este o societate pe actiuni, persoana juridica inregistrata la Camera de Comert si Industrie Sibiu cu J 32/129/1991 si a fost infiintata prin H.G nr.1296/13.12.1990.Sediul societatii este in Sibiu, str.Henri Coanda nr.8 Societatea poate fi contactata prin:
- telefon : 004/069/237710
- telex : 69332
- fax : 004/069/237770 COMPA este compania cu dimensiunile cele mai mari din judetul Sibiu , unul din cei mai importanti producatori de piese si componente pentru masini din Romania. Este principalul ofertant de piese si componente pentru producatorii de automobile, masini de teren , camioane , autobuze , troleibuze , tractoare. Produsele Compa detin o cota mare din piata pieselor de masini. Compania detine cam 88 - 97 % din cota de piata pentru piese de schimb din gama sa de produse. La ora actuala societatea s-a privatizat complet dupa ce in urma cu un an capitalul social al societatii apartinea in proportie de 51% Fondului Proprietatii de Stat , 13 % din actiuni le detineau Asociatia Managerilor si Angajatilor , iar 36 % din capital este detinut de investitori particulari. Cifra de afaceri a companiei pe anul 1999 s-a situat in jurul valorii de 258 milioane dolari , din care exportul ( in special in Germania, Ungaria ,Franta) a reprezentat cca. 1,6 mil. dolari. In iunie 1997 compania a fost introdusa pe lista primelor 10 companii ale caror rezultate sunt utilizate la calcularea indicatorului BET Principalele produse oferite de Compa sunt : ansambluri auto (amortizoare, echipament de frana, cilindrii de franare pneumatici, cutii de viteze, oglinzi, parbrize etc.), arcuri spiralate si elicoidale, cabine pentru tractoare si trailere. Compa a intretinut legaturi de parteneriat cu companii din strainatate, din care cele mai importante s-au concretizat in formarea a 2 joint-ventures cu corporatia germana Krupp. Prima, "Krupp Bilstein Compa" produce amortizoare si arcuri. A doua, "Krupp Compa Arcuri" operationala din 1998 este unul din cei mai mari producatori de arcuri elicoidale din Europa.
1.2. Profilul de fabricatie al COMPA S.A. Compa a fost inca din 1969 principalul producator de componente auto pe piata romaneasca rezultand ca urmare a fuzionarii intre" Automecanica" Sibiu si "Uzina Elastic" Sibiu Compania are in spate ani buni de functionare, tinand cont ca in timpul primului razboi mondial era un important furnizor al Armatei. Multi ani Compa a fost singurul producator de amortizoare , frane, arcuri, cutii de viteza si alte ansambluri. Obtinerea de catre Guvern de licentele MAN pentru camioane si autobuze, pentru Renault12 si Citroen Axel, impreuna cu asimilarea de componente pentru Aro au dus la dezvoltarea rapida a companiei. Urmarind piata si recentele sale directii, compania a manufacturat noi produse pentru clientii traditionali dar si pentru a penetra pe noi piete. Dintre aceste produse enumeram cateva:
- diferite tipuri de remorci ;
- ansambluri pentru tractoare ;
- amortizoare pentru vagoane de tren ;
- ansambluri pentru Dacia si Aro ;
- casete de directie pentru camioane ;
- componente pentru Daewoo.
1.3. Situatia actuala a SC COMPA SA In ultimii ani evolutia SC COMPA SA a fost influentata de unele evenimente majore. Unul dintre cele mai importante a fost acela ca, compania a inceput sa fie cotata la Bursa de Marfuri in prima categorie. Anul 1997 a fost unul greu pentru companie, aceasta datorita economiei romanesti precare, a cresterii preturilor si energiei avand ca efect scaderea productiei si a vanzarilor. Intr-un mediu economic descurajant a fost necesara inceperea programului de restructurare. Aceasta a inclus masuri de ordin tehnic, managerial si financiar iar redresarea a devenit in scurt timp vizibila. In decembrie 1997,Compa si corporatia germana Krupp au format un joint venture ,"Krupp Compa Arcuri"care produce arcuri in foi si arcuri elicoidale. Acest joint venture, in cadrul caruia Krupp detine 73% din portofoliul de actiuni iar Compa restul de 27% a devenit unul dintre marii producatori de arcuri in foi din Europa. In noiembrie 1998 a intrat in relatii de parteneriat si cu Shell cu scopul de a construi impreuna o statie de benzina , un magazin pentru comercializarea produselor Shell si un restaurant fast-food McDonald's pe un teren proprietate a Compa, obiective care in prezent s-au si realizat. In prezent Compa S.A. este implicata si in numeroase programe social-culturale cu caracter local , este initiatoare de numeroase seminarii pe diverse teme in colaborare cu Universitatea "Lucian Blaga " din Sibiu, participa la sponsorizarea manifestarilor social culturale din Sibiu. In anul 1997 COMPA a obtinut certificarea sistemului calitatii in raport cu standardul international ISO 9001 de catre TUV SUDDEUTSCHLAND Management Service GmbH. Obiectivele companiei atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung include obtinerea recertificarii ISO 9001 din partea organismului international TUV SUDDEUTSCHLAND Management Service GmbH si obtinerea certificarii QS 9000 din partea unui organism international recunoscut, obiective care in prezent sunt in pragul finalizarii. Atingerea obiectivelor precizate presupune in mod absolut necesar ameliorarea si eficientizarea continua a sistemului de management al calitatii prin definirea si implementarea tehnicilor si cerintelor specifice VDA 6.1., IS09000 si QS9000.


Fisiere în arhivă (2):

  • Lucrare de diploma.doc
  • Primapagina.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Babaita Carmen, 2000, Studiul merceologic al produselor alimentare ,Editura Mirton Timisoara, 1997 Marieta Olaru, Managementul calitatii, Editura Economica, Bucuresti 1995
2. Ionescu S, Managementul calitatii - concepte si metode, Institutul national de informare si documentare, Editura Economica, Bucuresti 1995
3. Pamfile Rodica , "Merceologia si expertiza marfurilor alimentare de export-import ", Editura Oscar Print 1996
*. Tribuna calitatii nr. 5 Mai 2001, Proceduri pentru sistemul de managementul calitatii 
*. http://www.iso.ch - Organizatia Internationala de standardizare
*. http://www.eotc.be - Organizatia europeana pentru testare si certificare (EOTC)
*. Manualul Calitatii al S.C. COMPA S.A.
- Implementare


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!