Banca Mondiala si Proiectul Economiei Bazata pe Cunoastere

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 1
CAP.I - Economia Bazata pe Cunoastere 3
1.1. Cunostintele si evolutia lor 3
1.1.1. Revolutia cunostintelor. 3
1.1.2. Definirea cunostintelor 5
1.1.3. Caracteristicile cunostintelor 7
1.1.4. Rolurile cunostintelor in economia contemporana 8
1.2. Proprietatea si capitalul intelectual 10
1.2.1. Proprietatea intelectuala, fundamentul economic al economiei bazate pe cunostinte 10
1.3. Conceptul de economie bazata pe cunostinte 14
1.3.1. Definirea economiei bazate pe cunostinte 14
1.3.2. Trasaturile definitorii ale economiei bazate pe cunostinte 16
1.3.3. Principii si postulate ale economiei bazate pe cunostinte 20
1.4. Schimbari structurale in economie 23
1.4.1. Mutatii in structura economica. 23
1.4.2. Schimbari esentiale in natura si formele de realizare a proceselor economice 26
CAP. II - Banca mondiala 29
2.1. Infiintare si structura 29
2.2. Obiectivele bancii mondiale 30
2.3. Destinatiile ajutoarelor acordate de catre Banca Mondiala 31
2.4. Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare 35
2.4.1. Conducerea, resursele, si operatiile BIRD 35
2.4.2. Obiectivele si prioritatile financiare ale BIRD 36
CAP. III - Banca Mondiala in societatea contemporana 39
3.1. Rolul actual al Bancii Mondiale 39
3.1.1 Strategia si Operatiunile Grupului Bancii Mondiale 44
3.2. Banca Mondiala in Europa 46
3.2.1. Relatiile Bancii Mondiale cu Romania 49
3.3. Proiectul Economiei Bazata pe Cunoastere 51
CAP. IV - Rolul Bancii mondiale in dezvoltarea societatii informationale din Romania 53
4.1. Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere in judetul Hunedoara 53
CONCLUZII 55
BIBLIOGRAFIE 56


Extras din licenta Cum descarc?

Lucrarea de fata isi propune sa evidentieze structura Economiei bazata pe cunostere si rolul Bancii Modiale in dezvoltarea unei societati informationale in Romania cu structura, functiile si programele ei.
Analiza si consultanta este esentiala pentru contributiei Bancii Mondiale la eforturile de dezvoltare a Romaniei. Resursele pe care Banca Mondiala le are in domeniul dezvoltarii, cercetarii si al asistentei tehnice contribuie la identificarea domeniilor prioritare si la abordarea dificultatilor din procesul de dezvoltare. 
Traim intr-o era de schimbare sau intr-o era in schimbare- Cum se pot caracteriza transformarile profunde care vin odata cu introducerea accelerata a inteligentei artificiale si a noilor tehnologii informationale si comunicatiilor in societatea noastra actuala?
Intreaga omenire traverseaza o perioada de tranzitie accelerata spre un nou model de societate, caracterizat printr-o serie de transformari complexe in toate domeniile de activitate, cu importante implicatii economice si sociale, un proces cu o amploare si o viteza fara precedent. 
O situatie asemanatoare a fost intalnita la finele secolului XVIII si inceputul secolului XIX, cand omenirea a asistat la revolutia industriala, odata cu perfectionarea masinii cu abur si utilizarea sa in industria textila. La acea vreme, revolutia industriala a avut un impact similar si s-a derulat cu o viteza apropiata celei pe care a avut-o mai recent revolutia informationala. 
Efectul revolutiei industriale a fost resimtit, in primul rand, in industria textila, dar, datorita mecanizarii majoritatii proceselor de fabricatie, numeroase domenii au cunoscut o dezvoltare pe care putini o anticipau. Mai mult, aceste efecte au depasit granitele fabricilor, extinzandu-se si in plan social.
In prezent, traversam o perioada in care informatia si cunoasterea sunt elemente care stau la baza dezvoltarii si progresului oricarei societati. 
Cunoasterea in sine nu este suficienta daca ea nu este si raspandita, daca nu devine un ,,bun" al tuturor. Pentru ca o societate sa poata progresa este necesar ca intreaga gama de cunostinte sa fie valorificata in plan social. In acest scop, (tele)comunicatiile reprezinta mijloacele prin care se realizeaza si se fructifica, in orice domeniu, cunoasterea.
Ideea societatii informationale a fost lansata in Statele Unite ale Americii. Termenul de societate informationala (information society) descrie o economie si o societate in care accesul, achizitia, stocarea, prelucrarea, transmisia, raspandirea si utilizarea cunostintelor si a informatiei joaca un rol decisiv. Intr-o societate informationala oamenii vor beneficia pe deplin de noua tehnologie la serviciu, acasa si in timpul liber. 
Societatea informationala reprezinta o noua etapa a civilizatiei umane, un nou mod de viata calitativ superior, care implica folosirea intensiva a informatiei in toate sferele activitatii si existentei umane, cu un impact economic si social major.
CAPITOLUL I
ECONOMIA BAZATA PE CUNOASTERE
1.1. Cunostintele si evolutia lor
1.1.1. Revolutia cunostintelor
Pentru multi dintre specialistii in domeniu, prin revolutia cunostintelor se intelege schimbarea fundamentala si transformarile proceselor economiei bazata aproape exclusiv pe resurse fizice la economia bazata predominant pe cunostinte. La baza acestei revolutii se afla rolul determinant pe care cunostintele l-au dobandit in ultimele decenii, cresterea importantei economice a tehnologiilor, informatiilor, proceselor economice, capitalului uman, capabilitatilor si competentelor organizatiei - factori organic legati de cunoastere.


Fisiere in arhiva (3):

  • Banca Mondiala si Proiectul Economiei Bazata pe Cunoastere
    • CUPRINS.doc
    • Economia Bazata pe Cunoastere.doc
    • Prima Pagina.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!