Baze de Date Acces

Cuprins licenta Cum descarc?

? 1 Notiune de baza de date.Tipuri de BD. 
? 2 SGBD Access. Caracteristica generala 
? 3 Tabele Access. 
? 4 Functii Access 
? 5 Interogari Access 
5.1Interogari de selectie a inregistrarilor(Select Query )


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Microsoft Access 2003 este aplicatia de management al bazelor de date pusa la dispozitie de suita Microsoft Office. Spre deosebire de Excel, Access va permite sa stocam si sa administram volume mari de date, organizate in unitati numite inregistrari. O baza de date Access consta din urmatoarele obiecte:
o Tabele - contin toate inregistrarile
o Interogari - localizeaza inregistrari specifice
o Formulare - afiseaza inregistrarile din tabele, una cite una 
o Rapoarte - tiparesc loturi de inregistrari
o Pagini de acces la date - pun la dispozitie date prin intermediul paginilor Web
o Macrocomenzi - actiuni automate uzuale
o Module - stocheaza declaratii si proceduri Visual Basic, care ne permit sa scriem programe pentru bazele de date, astfel incat acestea sa poata interactiona cu alt software.
Utilitarele de asistenta din aplicatia Access asigura un proces simplu, pas cu pas, de configurare a tabelelor, formularelor, paginilor de acces la date, rapoartelor si interogarilor.
Prezenta lucrare contine 5 paragrafe. 
? 1 contine notiuni de baze de date,tipuri BD. O baza de date (BD) reprezinta o colectie de date integrata, anume structurata si dotata cu o descriere a structurii si a relatiilor dintre date.
? 2 contine caracteristica generala a SGBD Access.
? 3 contine tabelele Access ,care in baza lor se definesc celelalte clase de obiecte.
? 4 contine functii Access.
Ultimul ? contine interogari Access care include si subpunctele interogari de selectie,de sortare, de actualizare a datelor,de excludere a inregistrarilor, de grupare si totalizare si interogari incrucisate.
?.1 Notiune de baza de date.Tipuri de BD.
Printre multiplele forme de organizare a datelor, bazele de date ocupa un loc aparte.
O baza de date (BD) reprezinta o colectie de date integrata, anume structurata si dotata cu o descriere a structurii si a relatiilor dintre date.
In functie de modul de organizare a informatiilor, se cunosc citeva modele de BD:
ierarhic (arborescent), retea, relational s.a.
Modelul ierarhic.Cu ajutorul modelului conceptual ierarhic, schema bazei de date poate fi reprezentata sub forma unui arbore in care nodurile exprima colectii de date, iar ramurile reflecta relatiile de asociere intre inregistrarile colectiilor de date superioare si inferioare.
Accesul la inregistrarile colectiilor de date inferioare se face prin traversarea arborelui, adica se parcurg toate colectiile aflate in subordonare ierarhica dintre colectia - radacina si colectia cercetata. Unui element superior ii pot corespunde unul sau mai multe elemente inferioare, iar unui element inferior ii corespunde un singur element superior.
Modelul retea. Modelul retea se aseamana cu cel ierarhic, diferenta constind in aceea ca unui element inferior ii pot corespunde unul sau mai multe elemente superioare.
Modelul relational. Modelul relational este in prezent cel mai raspindit model de baze de date. Acest model are o singura structura de date: relatia sau tabelul. O baza de date relationala este un ansamblu de relatii (tabele) grupate in jurul unui subiect bine definit. Deci, o relatie poate fi redata printr-un tabel, in care fiecare rind reprezinta o inregistrare diferita, iar fiecare coloana un atribut. Coloanele tabelului sunt identificate prin nume diferite si reprezinta cimpurile (atributele, caracteristicile) modelului conceptual. In fiecare coloana datele trebuie sa fie de acelasi tip. Cautarea in acest model de BD se face secvential toate articolele si comparind criteriile de cautare. Articolele ce satisfac conditiei cautarii se selecteaza si pot fi afisate.
Subiectele pe care se axeaza tabelele unei BD pot fi cele mai diverse: activitatea unei firme, stocarea marfurilor la un depozit, rezultatele unui recensamint,etc. Desi in modelul relational principala structura de date o reprezinta tabelul, o baza de date este mai mult decit o simpla multime de tabele.Pe parcurs vom vedea ca intre tabelele bazei de date exista o interdependenta strinsa, in timp ce intre tabelele de calcul obisnuite aceasta interdependenta practic lipseste.


Fisiere in arhiva (1):

  • Baze de Date Acces.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!