Bilantul contabil

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.pag.1
CAPITOLUL 1- Bilantul conabil - sursa de informatie a 
analizei economic-financiare.pag.3
1.1 Istoria aparitiei si teoriei bilantului contabil.pag.3
1.2 Definirea si rolul bilantului contabil.pag.9
1.3 Continutul (economic si juridic ) si structura bilantului contabil.pag.12
1.4Tipurile si functiile bilantului contabil.pag.18
CAPITOLUL 2 - Analiza retelor de structura ale bilantului.pag.21
2.1 Analiza ratelor de structura ale activului.pag.21
2.2 Analiza retelor de structura ale pasivului.pag.28
2.3 Analiza ratelor de finantare.pag.30
CAPITOLUL 3 - Analiza echilibrului financiar.pag.32
3.1 Teoria echilibrului financiar.pag.32
3.1.1 Analiza echilibrului pe baza bilantului financiar.pag.33
3.2 Indicatorii echilibrului financiar.pag.34
3.3 Analiza echilibrului pe baza bilantului functional.pag.40 
3.4 Analiza echilibrului financiar pe baza structurii financiare.pag.42
CAPITOLUL 4 - Analiza retelor de gestiune si structura 
bilantului la SC.Rusca. SA.pag.44
4.1 Viteza de rotatie a activelor imobilizate.pag.46
4.2 Viteza de rotatie a activelor circulante .pag.47
4.3 Prezentare generala a SC.RUSCA. SA.pag.49
4.4 Analiza ratelor de structura ale activului la SC. RUSCA.SA.pag.53
4.4.1 Rata activelor imobilizate.pag.53
4.4.2 Rata activelor circulante.pag.58
4.5 Analiza ratelor de structura ale pasivului.pag.64
CONCLUZII.pag.71
BIBLIOGRAFIE.pag.75
ANEXE.pag.76


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Informatia si in deosebi informatia economica este astazi prezenta in toate domeniile de activitate , fiind un element indispensabil al progresului . Principala sursa de date a oricarui sistem informational economic si totodata , una dintre componentele de baza ale acestuia este contabilitatea. Ea exista in toate formatiunile social economice ca rezultat al productiei materiale , dar inportanta , modul de organizare si sarcinele ei au fost diferite in functie de particularitatile modului de productie si telurile fiecarei orinduiri sociale.
In ultimii douazeci de ani in toate tarile s-a incercat o armonizare a organizarii si conducerii contabilitatii si in special a bilantului contabil .
Bilantul contabil sau documentele centrale de sinteza , asa cum prevede Legea contabilitatii reprezinta documentul oficial de gestiune a unitatilor patrimoniale si a persoanelor fizice care au calitatea de comerciant,asigurind formarea unei imagini fidele , clare si complete in ceia ce priveste patrimoniul , situatia financiara si rezultatele obtinute. Totodata prin continutul si functiile care le indeplineste , bilantul contabil constituie un instrument deosebit de inportant in procesul de fundamentare a deciziilor privind dirijarea activitatii curente si in deosebi a celei de perspectiva.
CAPITOLUL 1- Bilantul conabil - sursa de informatie a
analizei economic-financiare
1.1 ISTORIA APARITIEI SI TEORIEI BILANTULUI CONTABIL
Bilantul ca model de cunoastere si gestiune a patrimoniului sau de inchidere periiodica a gestiunei, a aparut din cele mai vechi timpuri , odata cu contabilitatea,fiind prezentat pe placulete de ceramica, papirusuri, lemn s.a, iar data aparitiei si creatorul nu sunt cunoscute.
Aparitia contabilitatii si insasi extstenta ei din cele mai vechi timpuri se confunda cu inceputurile activitatii economice a primelor colectivitati omenesti. Descoperirile facute de arheologi arata ca tinerea de conturi si a registrelor contabile este tot atit de veche ca si primele inceputuri de activitate productiva si de schimb.
La grecii din antichitate , bugetul casei sacre din Atena se publica in fiecare luna si era expus in petele publice pentru a fi citit si examinat de cetateni. In operele sale "Retorica" si "Politica", Aristotel a indicat unele norme dupa care se intocmea acest buget.
La romani, dupa unii autori nu era cunoscuta notiunea de bilant, dar ei foloseau totusi notiunea de "Ratio accepti et expensi" pentru dare de seama a intrarilor si esirilor , astfel ei mai foloseau si expresia de "Codex date et accepti" pentru registru de venituri si cheltuieli.
In Italia, care este considerata , patria contabilitatii , sa ridicat pentru prima data problema referitoare la bilant. Astfel, in registrele din 1408 ale Bancii Sfintului Gheorghe din Genova se gaseste inregistrarea "Bilantium creditorium debit nobis in billantio debitorum" in sec.XIII, iar Desiomi ajusteaza faptul ca in cartea mare a comunei Genova la 1340 se folosea denumirea de "Bilantium" pentru contul "Bilant". 
Prima lucrare de contabilitate a fost cea a calugarului Franciscan Luca Pacioli , numit si de unii autori Paciolo. El publica in 1494, la Venetia unde era profesor de matematica "Geometria , Proportioni este Proportionalita". Probleme de contabilitate sunt tratate in partea I, Distincta II,Tratatul IX Sub titlu de: "Tractatus de computis et scriptures" adica tratat de contabilitate in paride dubla, elaborind pentru prima data prncipii de contabilitate dubla. 
Referinduse la inportanta calculelor periodice, in cap, XXXIV-lea Pacioli scrie "Dupa ceai facut aceasta cu grija tu personal vei incheia cartea mare partida cu partida", propunind intocmirea unui "Bilancio". Dar Pacioli precizeaza ca "bilancio" nu e altceva decit balanta de verificare a maestrului adica bilantul e format din doua sume : avere si dare si daca aceste doua sume la sfirsit sunt egale atunci poti considera ca Cartea mare a fost bine condusa , tinuta, si soldata . Paciolo nu va avea nevoie de incheierea unui bilant la sirsitul anului , deoarece el concentreaza la contul "profit si perdere" toate conturile , incasari , cistiguri si cheltuieli.La baza deschiderii contabilitatii pune inventarul , dar nu ajunge la billant ,iar dupa inchiderea unei perioade raporteaza direct in conturi partiale de avere si capital.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bilantul contabil.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Alexandru Buglea - Analiza situatiei financiare a intreprinderii, Editura Mirton, Timisoara,2014;
CC. Dumitrescu /Istoria contabilitatii , Editura Miron , Timisoara 2002
D. Rusu , tratat de contabilitate , Editura Junimea , Timisoara, 2005 
Ioan Mihai ( coordonator ) - Analiza economico-financiara, Editura Mirton, Timisoara, 2009;
Ioan Mihai, Alexandru Buglea, Petru Stefea - Analiza financiara a Intreprinderii, Editura Mirton, Timisoara, 2009;
Isfanescu, C. Stanescu, A. Baicusi - Analiza economico - financiara, Editura Econonica, Bucuresti, 2009;
Dumitru Margulescu, Maria Niculescu, Vasile Robu, - Diagnostic economico - financiar. Concepte, metode, tehnici, Editura Romcart, Bucuresti, 2004;
Dumitru Margulescu si colectiv - Analiza economco-financiara, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 2009
Maria Niculescu, - Diagnostic global strategic, Editura Economica, Bucuresti, 2007;
x x x Bilantul contabil, Contul de profit si pierderi, Anexele la bilant pe anii 2012-2014.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!