Bilantul Contabil - Modul de Intocmire si Prezentare a Acestuia in Baza SC Vega SA

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. BILANTUL CONTABIL - GENERALITATI 
1.1. Notiune si functiile bilantului contabil 5
1.2. Structura bilantului contabil 7
1.3. Norme de intocmire, certificare, verificare si analiza a bilantului contabil 
14
CAPITOLUL II. MODUL DE INTOCMIRE SI PREZENTARE A BILANTULUI CONTABIL 
2.1. Intocmirea bilantului 19
2.2. Analiza activitatii economico-financiare pe baza bilantului contabil 21
2.3. Capacitatea de plata. Solvabilitatea. Lichiditatea. Bonitatea 28
2.4. Verificarea si certificarea bilantului contabil 30
CAPITOLUL III. STUDIU DE CAZ PE EXEMPLUL SC VEGA SA 
3.1. Prezentarea S.C. "VEGA" S.A. si analiza indicatorilor financiari in baza datelor din bilantul contabil 40
CONCLUZII SI RECOMANDARI 45
BIBLIOGRAFIE 47


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. Realitatile actuale ne arata ca dezvoltarea economiei de piata si sporirea gradului de complexitate a acesteia necesita asigurarea unei informatii economice operative si complete. Astfel de informatii economice ne ofera bilantul contabil si ne ajuta sa cunoastem si sa controlam modul de utilizare a resurselor materiale si umane in vederea luarii deciziilor ce se impun.
In conditiile economiei de piata, datele continute de bilant pot oferi o imagine cuprinzatoare si reala asupra situatiei economice si financiare a fiecarei intreprinderi. Asemenea informatii sunt la fel de utile atat pentru intreprinderea insasi, cat si pentru furnizori, clienti, banci, investitori, concurenti si administratia de stat. Astfel, bilantul contabil constituie "o sinteza a informatiilor ce caracterizeaza la un moment dat elementele constitutive ale patrimoniului fiecarei intreprinderi in parte".
Lucrarea este elaborata pe baza prevederilor Legii contabilitatii, a Regulamentului pentru aplicarea Legii contabilitatii, a Planului de conturi general si normelor de utilizare a acestuia, a legislatiei in vigoare pana la data elaborarii ei, a unor lucrari de specialitate din tara si strainatate.
Implicarea bilantului in procesul decizional se desfasoara pe urmatoarele segmente: decizii ale politicii de investitii, decizii cu privire la structura financiara si costul capitalului, precum si decizii cu privire la distribuirea dividendelor.
Scopul tezei Lucrarea de fata isi propune sa demonstreze importanta si modul de intocmire si de realizare a bilantului contabil in cadrul unei societati. 
Sarcinile au rezultat din scopul determinat:
- Studierea notiunilor si functiilor bilantului contabil;
- Analiza structurii bilantului contabil;
- Caracterizarea normelor de intocmire, certificare, verificare si analiza a bilantului contabil;
- Studierea procedurilor de intocmire a bliantului contabil;
- Determinarea formulelor de calcul a indicatorilor economico-financiari in baza datelor din bilant;
- Prezentarea S.C. "VEGA" S.A. si analiza indicatorilor financiari in baza datelor din bilantul contabil.
Suportul metodologic al lucrarii este dat de informatiile furnizate de materialul bibliografic care face parte din prezenta lucrare, au fost utilizate sursele teoretice a urmatorilor savanti: Boulescu M., Ghita M., Cocris V., Isan V., Epuran M., Badaita V., Magulescu D., Niculescu M., Robu V.
Structura tezei. Lucrarea este structurata in trei capitole astfel : primul si al doilea capitol abordeaza elemente teoretice si metodologice privind bilantul contabil al unei firme iar cel de-al treilea descrie modul de intocmire si prezentare a bilantului. In ultima parte a lucrarii este prezentat un studiu de caz ce reprezinta o analiza pe baza de bilant in cadrul unei societati. 
In capitolul 1 se vorbeste despre: notiune si functiile bilantului contabil, structura bilantului contabil, norme de intocmire, certificare, verificare si analiza a bilantului contabil.
Al doilea capitol contine informatie privind: intocmirea bilantului, analiza activitatii economico-financiare pe baza bilantului contabil, capacitatea de plata, solvabilitatea, lichiditatea, bonitatea, verificarea si certificarea bilantului contabil.
Al treilea capitol contine prezentarea S.C. "VEGA" S.A. si analiza indicatorilor financiari in baza datelor din bilantul contabil.
CAPITOLUL I. BILANTUL CONTABIL - GENERALITATI
1.1. Notiune si functiile bilantului contabil
Pentru realizarea functiilor contabilitatii: de informare, decizie si control, este necesar ca in urma lucrarilor curente de contabilitate sa se sintetizeze periodic informatiile generate de conturi si calculele contabile, in documente de sinteza expresiv si relevante, accesibile nu numai specialistilor, ci si celor interesati de gestiunea unitatii patrimoniale in calitate de: investitor, administrator, banca, creditor, fiscalitate si alte organisme economice si sociale. Aceste documente de sinteza constituie obiectul de baza al contabilitatii financiare, deoarece redau o imagine fidela asupra situatiei patrimoniale, rezultatelor si situatiei financiare a intreprinderii.
Potrivit Legii 31/1990 privind societatile comerciale si a Legii Contabilitatii 82/1991, toti agentii economici ( toate persoanele juridice ) sunt obligati sa intocmeasca bilant contabil [13, p.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bilantul Contabil - Modul de Intocmire si Prezentare a Acestuia in Baza SC Vega SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!