Bronsiectazia - Principii de Ingrijire

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1.
1.1 Generalitati
1.2 Cauze
1.3 Definitie
1.4 Anatomie
CAPITOLUL 2. BROSIECTAZIA
2.1 Epidemiologie.
2.2 Etiologic
2.3 Etiopatogenia.
2.4 Morfopatologie.
2.5 Fiziopatologie.
2.6 Tablou clinic.
2.7 Explorare paraclinica.
2.8 Diagnostic.
2.8.1 Dg pozitiv.
2.8.2 Dg diferential.
CAPITOLUL 3.
3.1 Evolutie.Complicatii.
3.2 Tratament. Profilaxie.
CAPITOLUL 4.
4.1 Motivatia alegerii temei.
4.2 Scopul lucrarii.
4.3 Ipoteza lurarii.
4.4 Materiale si metode.
4.5 Rezultate si discutii.
CONCLUZII BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

,,MOTTO"
Mai ales sanatatea intrece atat de mult toate bunurile exterioare incat intradevar un cersetor sanatos este mai fericit decat un rege bolnav.
Schopenhauer
INTRODUCERE
Nursing-ul impleteste aspectele tehnice cu cele privind perceptia nevoilor pacientului si familiei sale si asigurarea unor intervenii adecvate individualizate si specifice, fara a se uita fiinta umana in globalitatea sa.
Plasand fiinta umana in centrul preocupariilor nursing-ul presupune implicarea acestuia in luarea deciziilor privind propria sanatate ceea ce inseamna o intelegere si o cunoastere a omului, miracol care este fiinta umana si mai ales modului in care se pot initia si intretine relatii interpersonale, cooperante bazate pe respect intre toti membrii echipei de sanatate si cel ingrijit.
In patologia pulmonara manifestarile clinice sunt relativ limitate comune mai multor boli si deseori necaracteristice.
Dar multitudinea si valoarea mijloacelor de investigatie usureaza foarte mult diagnosticul, faptul devine cu atat mai realizabil cu cat este mai corecta selectionarea metodelor si interpretarea rezultatelor ca urmare unei discipline de gandire. 
Determinismul faptelor clinice, imperfect la suprafata este acela care ofera posibilitatea organizarii materialului intr-o schema accesibila intelegerii.
Durerea toracica este un simptom precoce si semnificativ pentru afectiunile peretelui toracic. Tusea si expectoratia constituie simptome majore ale bolilor aparatului respirator a caror analiza atenta poate usura considerabil stabilirea diagnosticului.
Relatiile date de bolnavi asupra acestor simptome sunt de multe ori imprecise sau ineczacte de aceea este recomandabil ca interogatoriul sa fie metodic si insistent precizind debutul, conditiile de aparitie, caracterele variabile si evolutia acestor simptome.
Rareori patognomonice caracterele tusei si expectoratiei constituie totusi un element important al complexului de date care contribuie la edificarea diagnosticului.
CAPITOLUL I
1.4. GENERALITATI
Bronsiectazia reprezinta o dilatatie anormala, cronica si permanenta a uneia sau mai multor bronhii de calibru mediu. Ea poate fi focala, interesind o regiune limitata a parenchimului pulmonar sau difuza atunci cind intereseaza caile respiratorii intr-o distributie mai mare. 
Se considera ca afectiunea poate fi rezultatul unei deficiente inascute a peretelui bronsic,a insuficentei mecanismelor de aparare locala. 
Toate acestea duc la dereglarea proceselor de aparare din peretele bronsic, cu dezvoltarea infectiei.Inflamatia infectioasa duce la distrugerea componentelor peretelui bronsic.
1.2. CAUZELE APARITIEI BRONSIECTAZIEI:
- congenitale: anomalii ale peretelui bronsic
- infectioase, tusea convulsive, tuberculoza
- deficienta imuna: panhipogamaglobulinemia, hipogamaglobulinemia
- mecanice: cancer bronsic, ganglionii limfatici mariti
- actiune toxic: sindromul Meldelson, inhalare de gaze
- procese fibrozante, sarcoidoza, alveolita fibrozanta criptogenica.
1.3. DEFINITIE
Bronsiectaziile sunt dilatatii permanente si ireversibile ale bronsiilor de calibru mediu (subsgmentare) insotite de alterari structurale ale peretelui si de obliterarea ramificatiilor lor distale (fund de sac). Expresia clinica a bronsiectaziilor este data de grefarea locala a infectiei bacteriene de tip supurativ (bronhoree purulenta) cu caracter recurrent si tendinta la cronicizare.
Termenul de ,,bronsiectazie" inseamna etimologic dilatare bronsica (de la cuvintul grecesc ,,ektasis" = dilatare).
Aceste dilatari pot fi limitate zonal sau se pot generaliza la nivelul mai multor segmente pulmonare, avind forma specifica de cilindru sau de sac. Dilatarea bronhiilor ingreuneaza procesul de
expectoratie a secretiei bronsice, favorizind astfel riscul de infectie.
1.4. ANATOMIE
PLAMINII SI CAILE RESPIRATORII
Plaminii realizeaza schimbul de gaze dintre organism si mediu. Caile aeriene superioare au rol de incalzire purificare si umidifiere a aerului oxigenat inspirit. 
Aerul ajunge prin nas sau gura,prin intermediul traheei in cele doua bronhii principale, care se afla in interiorul plaminilor, in partea dreapta si cea stinga.
Bronhiile principale se ramifica intr-un arbore bronsic pina la nivelul celor mai mici unitati:bronhiolele, care se termina cu alveolele pulmonare. 
La nivelul alveolelor pulmonare are loc schimbul gazos intre aerul inspirit si vasele de singe.
Capilarele care inconjura alveolele pulmonare cedeaza oxigenul in singe, spre a fi transportat la hematii, de unde va folosit de toate celulele corpului pentru producerea de energie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bronsiectazia - Principii de Ingrijire.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!