Bugetul Uniunii Europene - Instrument de Gestionare a Resurselor Comune Europene pe Timp de Criza

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
UNIUNEA EUROPEANA - TRECUT, PREZENT SI VIITOR 3
1.1 Ideea si pasii parcursi catre actuala Uniune Europeana 3
1.2 Cadrul institutional si procesul de decizie la nivelul Uniunii
Europene 7
1.3 Integrarea in Uniunea Europeana - perspective ale viitoarelor state candidate 12
CAPITOLUL II
BUGETUL UNIUNII EUROPENE - INSTRUMENT DE GESTIONARE
A RESURSELOR EUROPENE 16
2.1 Bugetul Uniunii Europene de la inceputurile sale 16
2.2 Politica bugetara si resursele bugetului Uniunii Europene 23
2.3 Romania si participarea la bugetul Uniunii Europene 26
CAPITOLUL III
EVOLUTIA BUGETULUI UNIUNII EUROPENE 33
3.1 Planul multianual de redresare economica in perioada 2007-2013 33
3.2 Analiza bugetului Uniunii Europene in perioada 2009-2011 39
CONCLUZII SI PROPUNERI 52
BIBLIOGRAFIE 56


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
UNIUNEA EUROPEANA - TRECUT, PREZENT SI VIITOR
,,Constienta de patrimoniul sau spiritual si moral, Uniunea Europeana se bazeaza pe valorile individuale si universale ale demnitatii umane, ale libertatii si ale solidaritatii; are la baza principiul democratiei si principiul statului de drept. Pune persoana in centrul actiunii sale, instituind cetatenia Uniunii si creand un spatiu al libertatii , securitatii si justitiei. Uniunea contribuie la apararea si dezvoltarea acestor valori comune in respectul diversitatii culturilor si al traditiei popoarelor Europei, ca si al identitatii nationale a statelor membre si al organizarii puterilor publice ale acestora la nivel national, regional si local" 
1.1 Ideea si pasii parcursi catre actuala Uniune Europeana
Prin declaratia sa istorica, de la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe, pune prima piatra la constructia europeana. In acest sens el spunea "Europa nu se va face dintr-odata, printr-o constructie de ansamblu, ci prin realizari concrete la baza carora trebuie sa stea solidaritatea, inteligenta si capacitatea creatoare a europenilor vor putea fi mai bine valorificate, daca natiunile continentului vor actiona impreuna" 
Uniunea Europeana a fost creata cu scopul de a se pune capat numarului mare de razboaie sangeroase duse de tari vecine, care au culminat cu cel de-al Doilea Razboi Mondial. Incepand cu anul 1950, tarile europene incep sa se uneasca, din punct de vedere economic si politic, in cadrul Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului, propunandu-si sa asigure o pace durabila. Cele sase state fondatoare sunt Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si Tarile de Jos. Anii '50 sunt marcati de Razboiul Rece dintre Est si Vest. In Ungaria, manifestarile de protest din 1956 indreptate impotriva regimului comunist sunt reprimate de tancurile sovietice; in anul urmator, 1957, Uniunea Sovietica trece in fruntea cursei pentru cucerirea spatiului, lansand primul satelit spatial din istoria omenirii, Sputnik 1. Tot in 1957, Tratatul de la Roma pune bazele Comunitatii Economice Europene, cunoscuta si sub denumirea de ,,Piata comuna".
In anii '60 asistam la aparitia unei adevarate ,,culturi a tinerilor". Formatii precum Beatles atrag un numar impresionant de fani din randul adolescentilor oriunde apar si contribuie, in acest fel, la stimularea revolutiei culturale si la nasterea conflictului dintre generatii. Este o perioada benefica pe plan economic, care se datoreaza si faptului ca tarile UE inceteaza sa mai aplice taxe vamale in cadrul schimburilor comerciale reciproce. De asemenea, acestea convin sa exercite un control comun asupra productiei de alimente. Intreaga populatie beneficiaza, acum, de suficiente alimente si in curand se inregistreaza chiar un surplus de produse agricole. Luna mai a anului 1968 a devenit celebra datorita miscarilor studentesti care au avut loc la Paris. Multe dintre schimbarile aparute la nivelul societatii si al comportamentului au ramas asociate, de atunci, cu asa-numita ,,generatie '68".


Fisiere in arhiva (1):

  • Bugetul Uniunii Europene - Instrument de Gestionare a Resurselor Comune Europene pe Timp de Criza.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!