Bursa de Valori Bucuresti

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.1 
ISTORICUL BURSEI DE VALORI BUCURESTI.3
CAPITOLUL 1. ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA BVB.6 
1.1 Activitatea BVB.6
1.2 Structura organizatorica a BVB.14
1.3 Structura functionala a BVB.20 
1.4 Sistemul de tranzactionare .24
1.4.1 Caracteristici ale sistemului de tranzactionare si executie automata.24
1.4.2 Tipuri de tranzactii.27
CAPITOLUL 2. STUDIU COMPARATIV PRIVIND BV DIN DIFERITE TARI.28 
2.1 Evolutia principalelor BV din tarile dezvoltate.29
2.1.1. Piata bursiera din SUA.29
2.1.2 Piata bursiera din Japonia.33
2.1.3 Piata bursiera din Anglia.36 
2.2 Evolutia BV din tarile Comunitatii Europene.41
2.2.1 Piata bursiera din Germania.41
2.2.2 Piata bursiera din Franta.45 
2.2.3 Piata bursiera din Olanda.51
2.2.4 Piata bursiera din Elvetia.53
2.2.5 Piata bursiera din Italia.54
CAPITOLUL 3. SISTEMUL DE TRANZACTIONARE A BVB.55 
3.1 TRANZACTIONAREA IN CADRUL BVB PRIN SISTEMUL DE HORIZONTM .55
3.1.1 Tipuri de ordine.55
3.1.2 Prioritatile in executia ordinelor .59
3.1.3 Starile pietei.61
3.2 Cota BVB. Conditii de admitere la cota.63
3.2.1 Cota Bursei de Valori Bucuresti (conditii de admitere la cota).63
3.2.2 Cotarea titlurilor mobiliare.68
3.3 Prezentarea sistemului de compensare, decontare. Registru si depozitare.81
3.4 Managementul riscului. Fondul de garantare .85
3.5 Registrul BVB.86 
3.6 Comisioane de tranzactionare.88 
CAPITOLUL 4. INDICII BURSIERI (INDICELE BURSEI DE VALORI BUCURESTI).89
4.1 Indicii bursieri: istoric si clasificare.89
4.2 Constructia indicilor bursieri.93
4.3 Indicele bursei de valori Bucuresti - BET si analiza acestuia.97 
CONCLUZII SI PROPUNERI.101 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Formarea si dezvoltarea pietei de capital in Romania si constituirea bursei de valori reprezinta componentele esentiale ale procesului de restructurare a sistemului economic in tara noastra si de crearea a mecanismelor si institutiilor specifice unei economii de piata. Romania se afla inca in stadiul incipient al acestui proces, manifestandu-se un decalaj semnificativ intre proiectele de reforma si unele masuri intreprinse in domeniul economic, financiar, bancar si bursier, pe de o parte, si nivelul tarilor economice de piata dezvoltata, pe de alta parte.
Constituirea si dezvoltarea unei piete de capital in tara noastra sunt indisolubil legate de procesul de privatizare a intreprinderilor cu capital de stat, din diferite domenii de activitate: industrie, agricultura, comert, turism, alimentatie publica etc. In paralel, aparitia unor firme noi cu capital particular, cu sau fara participare straina, concura la accelerarea procesului de creare a unei veritabile piete de capital si, ca o consecinta directa, a bursei de valori mobiliare.
Activitatea de promovare a unei politici investitionale prin atragerea de capital strain constituie una din modalitatile importante de creare a sectorului proprietatii private si de scurtare a perioadei de trecere la economia de piata. Recenta evaluare a economiei romanesti de catre agentiile internationale specializate in acordarea riscului de tara si includerea ei intr-o grupa cu un rating favorabil vor conduce la o accelerare a procesului de atragere a capitalului strain. Obtinerea riscului de tara permite tarii noastre prezenta pe marile piete de capital (europeana, americana si japoneza), precum si diversificarea modalitatilor de finantare externa.
Odata cu deschiderea Bursei de Valori Bucuresti a fost creat cadrul juridic, organizational si functional, de manifestare a proceselor complexe care definesc piata de capital. Rolul pe care Bursa de Valori Bucuresti il va avea in monitorizarea fluxurilor de capital, intre investitorii si utilizatori, va creste in etapa urmatoare intr-un ritm accelerat. Premisele transformarii bursei de valori intr-o institutie a carei importanta va deveni vitala pentru economia romaneasca constau in realizarea a cel putin trei procese.
In primul rand, incheierea etapei actuale a marii privatizarii va conduce la aparitia unui numar de ordinul miilor de valori mobiliare, pentru care incepe procesul concurential de introducere in cotatia oficiala Bursei de Valori Bucuresti. In al doilea rand, transformarea Fondurilor Proprietatii Private in fonduri mutuale, impreuna cu celelalte fonduri de investitii deja existente vor avea un impact deosebit asupra investitorilor institutionali, dar, mai ales, asupra populatiei. In al treilea rand, aparitia brusca a milioane de detinatori de titluri mobiliare, cu un nivel scazut de cunoastere a mecanismelor bursiere, va necesita un efort considerabil de formare, educare si informare, ca obiective prioritare ale marketingului bursier si ale managementului actionarului.
ISTORICUL BURSEI DE VALORI BUCURESTI
Inceputurile pietelor bursiere de marfuri si valori in tara noastra pot fi situate pe la mijlocul secolului trecut.
Odata cu Legea asupra burselor, mijlocitorilor de schimb si mijlocitorilor de marfuri, din 1 iunie 1881, se poate insa vorbi despre o organizare mai temeinica a burselor din vechiul regat. Legea din 1881 tradusa si adaptata dupa legislatia franceza - se refera atat la bursele de valori, cat si la cele de marfuri. Conform prevederilor ei, bursele se infiintau prin Decret Regal, la propunerea Ministerului Agriculturii si Comertului si numai in orasele in care Camerele de Comert si Industrie dispuneau de mijloace pentru intretinerea localului si a personalului lor.
Deschiderea Bursei din Bucuresti a avut loc sa 1 decembrie 1882, iar peste o saptamana a aparut si cota bursei, publicata in Monitorul Oficial. Volumul tranzactiilor era insa redus, iar cota oficiala dispare in cateva zile, deoarece samsarii, intermediarii si unele banci preferau sa lucreze in afara cotei, direct cu clientii.
Legea asupra burselor de comert din 9 mai 1904 aduce o noua organizare a burselor de comert in vechiul regat, organizare a carei necesitate a fost determinata de rezultatele putin satisfacatoare ale legii din 1881. La baza reformei burselor de comert din 1904 a fost pus principiul libertatii tranzactiilor in materie de bursa. Pentru aplicarea lui a fost creat in cadrul bursei un organ nou, pe langa cel al mijloacelor oficiali si anume corporatiunea bursei.


Fisiere in arhiva (6):

  • 3162 Cuprins.doc
  • Anexa 1.doc
  • Anexa 2.doc
  • Anexa 3.doc
  • Bibliografie.doc
  • Bursa de Valori Bucuresti.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!