Bursa intre Evolutie si Crah

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Criza economica inceputa in 2007 si cu termen de finalizare incert reprezinta un subiect preocupant pentru multa lume. Este probabil cea mai grava criza din ultimii 80 de ani. O explicatie oficiala a crizei este furnizata de institutiile publice, potrivit careia problema isi are originea in comportamentul nepotrivit al agentilor economici si in imposibilitatea pietei de a functiona lin, asigurand alocarea corespunzatoare a resurselor. 
Pe de alta parte, exista argumente care sustin ca tocmai interventia statului a sadit semintele turbulentelor financiare pe care le traversam in prezent. Potrivit celor care le sustin, reteta prescrisa de autoritati nu poate duce la atenuarea dificultatilor economice ci, din contra, la agravarea lor. Recesiunea economica generata de haosul din sistemul financiar a timorat profund publicul, cercurile de afaceri si liderii politici.
Stiintele economice nu sunt inca "stiinte" adevarate, in sensul capabilitatii de a explica ce se intampla, de a prezice evenimente importante si de a oferi solutii valide. Specialistii in economie nu au anticipat declansarea si evolutia crizei actuale. Recomandarile lor contradictorii cu privire la masurile care trebuie luate ca sa restabileasca increderea in sistemul financiar si ca sa aplaneze depresiunea economica actuala reflecta mai mult o ignoranta.
Lucrarea de fata isi propune un studiu de caz privind criza financiara actuala, dar si o analiza a catorva crahuri bursiere. Prin urmare, lucrarea este structurata pe patru capitole. 
Primul capitol este reprezentat de cateva consideratii generale privind bursa de valori si crahurile bursiere. Capitolul II este axat pe studiul crahurilor bursiere din Statele Unite ale Americii, axandu-ma mai mult pe crahul bursier din 1929-1933, crahul bursier din 1987 crahul dotcom si criza din 2001-2002, care a afectat foarte mult Enron si Worldcom. 
Capitolul III este destinat crizei financiare actuale, cuprinzand o analiza detaliata cu privire la cronologia, consecintele si remediile acesteia. Ultimul capitol are rolul de a sintetiza continutul lucrarii si de a mari caracterul personal al acesteia prin expunerea opiniilor proprii.
CAPITOLUL I: CONSIDERATII GENERALE PRIVIND BURSA DE VALORI
Nu toate bursele de materii prime si de valori ne intereseaza in economia acestei lucrari ci, in primul rand, acelea care s-au specializat in comercializarea produselor derivate si acelea care au gazduit speculatii intr-un volum ,,rupt" de comertul real, contribuind la formarea si explozia ,,baloanelor bursiere". 
1.1 Bursa de Valori
Bursa de valori este una din cele mai importante institutii ale economiei de piata, un segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se incheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, bani. 
Valorile mobiliare (titlurile financiare) care constituie obiectul principal al contractelor ce se incheie la bursa de valori reprezinta economii financiare, disponibilitati neutilizate ce sunt redirijate in procesul negocierilor catre cele mai productive activitati economice. Bursa de valori apare ca un regulator al fluxurilor financiare, un stimulator si diversificator al productiei rentabile, precum si un detector al productiei nerentabile.
Indiferent de forma ei juridica, care poate fi de drept public sau de drept privat, bursa de valori functioneaza sub controlul si supravegherea guvernului. Pe plan international, in cele mai multe state functioneaza burse de drept privat ca societati pe actiuni. Bursele de drept public sunt administratii ale statului cu caracter nelucrativ.
1.1.1.Obiectul Bursei de valori
La bursa de valori se negociaza:
a) Valori mobiliare (titluri financiare): actiuni, obligatiuni, bonuri si bilete de tezaur, titluri de renta, etc.
b) Valute selective.
c) Produse bursiere derivate: contracte futures, optiuni pe marfa, optiuni pe titluri financiare, optiuni pe valute, optiuni pe indici de bursa, optiuni pe rata dobanzii, etc.
Exista burse la care obiectul principal al negocierilor il constituie actiunile. Aceste burse se mai numesc si burse de actiuni. Unele burse de valori au ca obiect de activitate tranzactionarea valorilor mobiliare pe plan local si acestea sunt burse locale, necaracteristice in comertul bursier international, altele au un obiect extins la un numar mare de valori mobiliare admise la cotare, indiferent de tara emitenta. Acestea sunt burse caracteristice, de reputatie internationala, detinand un rol conducator in tranzactiile bursiere generale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bursa intre Evolutie si Crah.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!