Cadrul Juridic General al Masurilor Pentru Evitarea Dublei Impozitari Internationale in Conventiile Fiscale Incheiate de Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
CONSIDERATII GENERALE PRIVIND PROBLEMATICA DUBLEI 
IMPUNERI INTERNATIONALE
- 1. EVOLUTII ISTORICE PRIVIND DUBLA IMPUNERE INTERNATIONALA.
1.1.Aspecte generale.
1.2.Impactul activitatii Ligii Natiunilor in domeniul dublei impuneri internationale.
1.3.Activitatea in cadrul O.N.U.
1.4.Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) si Tratatele Model OECD de eliminare a dublei impuneri.
- 2. TIPOLOGIA TRATATELOR INTERNATIONALE DE ELIMINARE A DUBLEI IMPUNERI.
CAPITOLUL II
ELIMINAREA DUBLEI IMPUNERI
SECTIUNEA I
ASPECTE GENERALE CU PRIVIRE LA METODELE DE ELIMINARE A DUBLEI IMPUNERI
SECTIUNEA A II-A
METODE DE ELIMINARE A DUBLEI IMPUNERI CUPRINSE IN TRATATUL MODEL OECD 1992
- 1. Metoda exceptarii de la impunere. Metoda credit.
- 2. Exceptarea completa si exceptarea in progresie.
- 3. Creditul complet si creditul ordinar.
SECTIUNEA A III-A
ROMANIA SI ELIMINAREA DUBLEI IMPUNERI
CAPITOLUL III
SOLUTII SI REGULI PRIVIND IMPUNEREA UNOR VENITURI
- 1.IMPUNEREA VENITURILOR IMOBILIARE, A CASTIGURILOR DIN CAPITAL SI A AVERII PROPRIU-ZISE.
- 2. IMPUNEREA PROFITURILOR INTREPRINDERILOR.
- 3. DETERMINAREA PROFITURILOR INTREPRINDERILOR.
- 4. IMPUNEREA VENITURILOR ADUSE DE CAPITALUL MOBILIAR.
4.1. Dividendele. 
4.2. Dobanzile.
4.3. Comisioanele.
4.4. Redeventele.
CAPITOLUL IV
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
CONSIDERATII GENERALE PRIVIND PROBLEMATICA DUBLEI 
IMPUNERI INTERNATIONALE
Intensificarea schimburilor internationale intr-o lume tinzand spre globalizare a facut ca in ansamblul raporturilor de drept international contemporan inlaturarea fenomenului dublei impuneri si a efectelor sale negative sa constituie o importanta preocupare, atat la nivel mondial cat si pentru fiecare stat in parte.
- 1. EVOLUTII ISTORICE PRIVIND DUBLA IMPUNERE INTERNATIONALA.
1.1. Aspecte generale.
Pe plan international problemele generate de fenomenul dublei impuneri a aparut pentru prima data in perioada evului mediu. Situatiile de dubla impunere erau cel mai adesea cauzate de faptul juxtapunerii a doua sau mai multe jurisdictii. O prima consemnare a acestor cazuri dateaza din secolul al XIII-lea si este semnalata cu privire la regimul taxelor percepute in Franta si Italia Corespunzator legislatiei existente la acea data, in situatia in care detinatorul unor proprietati situate in Franta locuia in Italia, impozitele corespunzatoare erau percepute in ambele state.
Primele incercari de solutionare a acestor aspecte au fost insa realizate doar in a doua jumatate a secolului XIX si se incadreaza, potrivit opiniilor din literatura internationala , in trei etape si anume: 
- etapa masurilor de eliminare a dublei impuneri in relatiile dintre statele federale ale aceleiasi uniuni (de exemplu legile federale germane din 1870 si Constitutia elvetiana din 1874); 
- etapa masurilor de eliminare a dublei impuneri in relatiile dintre statele quasi-independente ale aceluiasi imperiu (de exemplu in relatiile dintre statele incorporate in Imperiul Britanic) si, 
- etapa masurilor de inlaturare a dublei impuneri in relatiile dintre statele suverane independente (de exemplu legea olandeza din 1819 care acorda exceptii de la plata taxelor maritime cu conditia reciprocitatii pentru vasele olandeze). 
Ca o incununare a acestor etape de dezvoltare a masurilor de eliminare a dublei impuneri in relatiile dintre state, primul tratat bilateral de inlaturare a dublei impuneri pe venit a fost incheiat in 1899 avand ca parti semnatare Prusia si Imperiul Austro-Ungar.
1.2. Impactul activitatii Ligii Natiunilor in domeniul dublei impuneri internationale.
In epoca moderna si contemporana, dezvoltarea si armonizarea tratatelor bilaterale de inlaturare a dublei impuneri a fost si este influentata puternic de activitatea desfasurata in cadrul organizatiilor internationale.
In 1921 aceste probleme au fost aduse pentru prima data in atentia Ligii Natiunilor prin rezolutia Conferintei Financiare Internationale care avusese Ioc la Bruxelles in anul anterior Ca urmare, Liga Natiunilor a angajat patru specialisti de talie internationala in vederea realizarii studiului detaliat al problematicii dublei impuneri.
Cercetarile necesare intocmirii acestui studiu s-au desfasurat pe o perioada de 2 ani, dupa care un raport oficial a fost publicat sub efigia Ligii Natiunilor. Importanta acestui raport este deosebita, atat din punct de vedere al informatiilor sintetizate, dar mai ales al solutiilor preconizate in vederea eliminarii dublei impuneri.
Prima sectiune a raportului reprezinta o analiza a efectelor negative ale dublei impuneri asupra liberei circulatii a capitalurilor, precum si asupra investitiilor internationale.
In sectiunea a doua, cei patru autori examineaza principii care guverneaza competenta impunerii taxelor pe plan international si propun aplicarea doctrinei "loialitatii economice" in materia impozitelor si taxelor. Potrivit acestei doctrine, solutia ideala este utilizarea de catre stat a intregii capacitati contributive a cetateanului dar, in acelasi timp, taxele si impozitele platite de acesta ar trebui distribuite intre acele autoritati in care el este interesat


Fisiere in arhiva (1):

  • Cadrul Juridic General al Masurilor Pentru Evitarea Dublei Impozitari Internationale in Conventiile Fiscale Incheiate de Romania.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!