Calculul de Rezistenta a Unor Structuri Metalice

Extras din licenta Cum descarc?

Generalitati cu privire la materialele compozite
In constructiile navale unele elemente de structura pot fi confectionate atat din otel cat si din materiale nemetalice (materialele plastice, materiale compozite).
Utilizarea in domeniul naval a materialelor compozite este impusa de numeroasele avantaje oferite de acest tip de material.
Un mare avantaj a utilizarii materialelor compozite in domeniul naval este reducerea greutatii proprii a structurii (de la 30% pana la 70%), si rezistenta mare in mediu puternic coroziv (apa de mare).
Pentru a asigura succesul utilizarii materialelor compozite, proiectantul trebuie sa tina seama de doua lucruri:
- caracteristici mecanice slabe in directie perpendiculara a fibrelor, lucru important in special la detalii structurale cu geometrie complicata;
- evitarea materiilor prime de natura combustibila in compozitia materialelor compozite.
Prima ambarcatiune din fibra de sticla a fost realizata in 1942 si de asemenea, la acel timp, acest material a fost utilizat in aeronautica si pentru componentele electrice. La sfarsitul anilor '70 materialele compozite s-au extins in aeronautica, la automobile, articole sportive si medicina. 
Cea mai mare nava confectionata in totalitate din materiale compozite a fost lansata la apa in anul 2006 la Galati si a fost construita de SC SPAT SA, fiind proiectata la Ship Design Group Galati dupa diverse norme destinate ambarcatiunilor de dimensiuni mici. 
Nava este de tip pasager fluvial si are o lungime de 12 m. Nu se construiesc nave de dimensiuni mai mari, datorita lipsei informatiilor si tehnologiilor referitoare la norme de proiectare si constructie
Materialele compozite sunt materiale cu proprietati anizotrope, formate din mai multe componente, a caror organizare si elaborare permit folosirea celor mai bune caracteristici ale componentelor, astfel incit acestea sa aiba proprietati finale in general superioare componentelor din care sunt alcatuite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Calculul de Rezistenta a Unor Structuri Metalice.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!