Caluclul motorului sincron cu reductor conic

Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Mecanica, veche stiinta a naturii, impreuna cu toate disciplinile care au derivat din ea, incadrate sub denumirea de Mecanica aplicata, se bucura de o ampla reprezentare in literatura mondiala.
Elaborarea acestui proiect contribuie la consolidarea materiei teoretice a bazelor proiectarii masinilor, conceperea mai profunda a procesului calcul -  proiectare -  executare a organelor de masini si acumularea cunostintelor necesare pentru elaborarea proiectelor de curs la disciplinele de specialitate.
Functionarea oricarui reductor este insotita de uzura, care este un proces de modificare treptata a dimensiunilor si a formei pieselor la frecare.
Uzura poate avea loc, cind intre suprafetele de contact nimeresc particole dure, care deterioreaza metalul.
Pentru functionarea normala a masinii este necesar de asigurat un regim stabil de temperatura, deoarece degajarea ambundenta de caldura si evacuarea proasta a caldurii pot provoca defecte.
Caldura degajata inrautateste calitatea lubrifiantilor, fapt ce provoaca uzura.
Se numeste reductor, mecanismul format din transmisii dintate sau melcate si serveste pentru transmiterea relatiei de la arborele motorului la arborele motorului, la arborele masinii de lucru.
Reductorul este un mecanism care micsoreaza viteza unghiulara si mareste momentul de rotatie in mecanismele cu actiune de la motorul electric la masina de lucru.
Reductorul are menirea de a micsora viteza si corespunzator de a mari momentul relatiei a arborelui in comparatie cu cel condus.
Reductoarele se clasifica dupa:
-  tipul transmisiei;
-  dintate;
-  melcate;
-  numarul de trepte ( cu o treapta, cu doua treapte, etc);
-  tipul rotilor dintate ( cilindrice, conice, cilindro - conice);
-  asezarea arborilor reductorului in spatiu ( orizontal, vertical).
Angrenajele conice se refera la tipurile de angrenaj cu axe concurente.
Dezavantajele: randamentele mai scazute, executatrea mai complicata in legatura cu forma conica a rotii este mai dificila. In legatura cu aparitia fortelor axiale este nevoie de o fixare mai complexa a arborelui.
Reductorul pe larg se intrebuinteaza in diferite ramuri ale industriei constructoare de masini, de aceea exista si mai multe tipuri de masini.
Pentru a micsora dimensiunile organelor de masini, in industria constructoare de masini se intrebuinteaza motoarele -  reductoarele ce constau dintr-un agregat in care sunt unite motorul si reductorul.
TEMA DE PROIECTARE
De proiectat angrenajul conic conform schemei de mai jos si datelor initiale
Fig.1. Schema actionarii electromecanice a elevatorului cu cause. 
Date initiale. 
Date pentru proiectare Varianta Sarcina
7 7
Forta de tractiune la lant F, kN 2,0
Viteza benzii v,m/s 1,4
Diametrul tamburului D,mm 280
Durata de exploatare L, ani 8
1. ALEGEREA MOTORULUI ELECTRIC SI CALCULUL CINEMATIC AL ACTIONARII ELECTROMECANICE
Alegerea utilajelor se realizeaza in majoritatea cazurilor cu ajutorul motoarelor electrice, miscarea de rotatie si puterea fiind transmise de la motor la utilaj prin intermediul transmisiilor mecanice. Motorul electric (ME) este o componenta importanta din cadrul mecanismului de actionare (MA) al unei masini de lucru. Caracteristica constructiva si de exploatare a masinii proiectate depinde, in mare masura, de tipul, puterea si numarul de turatii ale ME, ceea ce impune o exigenta sporita la alegerea acestuia.
Pentru alegerea motorului electric in sarcina de proiectare sunt date puterea necesara actionarii si turatia arborelui condus al ultimei transmisii mecanice.
Ca sa alegem motorul electric trebuie sa cunoastem puterea necesara actionarii organului de luctu Pol, [kW] si turatia la arborele lui nol, [min-1].


Fisiere în arhivă (1):

  • Caluclul motorului sincron cu reductor conic.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. V. Dulgheru, I. Botnariuc, R. Ciuperca, I. Dicusar. "Mecanica aplicata. Indrumar de proiectare", Ed. "TEHNICA-INFO, Chisinau 2008-296p.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!