Campania de Lansare Belvedere Society Club

Extras din licență Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Omul modern este supus unui continuu "bombardament" informativ, din care o bună parte este formată din mesaje publicitare. Spoturi video şi audio, texte în ziare şi reviste, mesaje scrise pe telefon, bannere online, pliante în cutia poştală, mash-uri pe stâlpi, etc totul contribuie la informarea, dorită sau nedorită - adesea generatoare de iritare - a cetăţeanului. 
Metodele şi tehnicile de lansare a mesajului publicitar, subtilităţile persuasive, totul concură spre un unic scop: transferul banilor din buzunarul cetăteanului-ţintă, în schimbul unor mărfuri sau servicii, către conturile firmei-beneficiar&plătitor de servicii publicitare. 
Cea mai simplă demonstraţie a efectului publicităţii este o deplasare într-un hypermarket, cu o listă de cumpărături în mână. Odată ajuns acolo, clientul va fi copleşit de abundenţa ofertei, de culorile, mirosurile şi zgomotele de fond, de imaginea altor oameni bucurându-se de cumpărături, de ispita achiziţiei unor produse, în realitate deloc necesare la acel moment. Dacă anumite mărfuri din raft le cunoaşte deja din reclame TV, radio, online, de pe Internet, flyere sau afişaj stradal, şansele ca el să devină cumpărător cresc exponenţial.
Motivele pentru alegerea unui produs sunt multiple dar cu siguranţă ceva ne-a atras în mod special atenţia şi acest lucru este prezentarea, felul în care produsul a fost promovat. Cu siguranţă că şi preţul ne-a influenţat raportat la calitate şi la caracteristicile funcţionale şi nu în ultimul rînd, locul unde l.am gasit plasat. Ceea ce căutam adesea este produsul care ne intereseaza la un preţ convenabil, plasat la momentul şi locul potrivit cu o promovare adecvata 
Definiţii
Publicitatea este o modalitate de comunicare specializată - cel mai adesea contra cost - cu scopul de a induce sau/şi a menţine în preferinţele publicului consumul/folosinţa unui produs/serviciu, imaginea unei firme, a unei persoane publice sau relevanţa unui concept. Campania de publicitate este instrumentul care promovează produsul sau serviciul pentru atigerea scopurilor propuse şi anume, cumpărarea lui de catre publicul ţintă.
Campaniile de publicitate sunt rezultatul unor eforturi de planificare şi strategii pentru realizarea unor obiective specifice, care vor permite unor organizaţii să-şi atingă scopurile care se materializeză în bani. 
Există companii cu produse şi servicii de calitate care nu reuşesc să le aduca în atenţia publicului datorită faptului că nu au specialişti pentru proiectarea campaniilor publicitare şi a strategiilor de promovare. 
Mesajul publicitar poate fi purtat de vectori vizuali, auditivi sau micşti, el adresându-se atât raţiunii publicului-ţintă (ex. produse/servicii absolut necesare, oferite la un preţ şi o calitate clamat bune) cât şi unor elemente extra-raţionale, dar fiind nevoi comune în grupul vizat (ex. consumul prilejuit de sărbători religioase, etnice, profesionale, etc). 
O altă direcţie pe care o poate servi mesajul publicitar este menţinerea/creşterea încrederii în viabilitatea unei companii sau/şi a managementului acesteia. 
In 2010, cheltuielile cu publicitatea la nivel mondial au atins 470 mld $.
Publicitatea poate servi două mari domenii: comerţul şi politica, iar câteodată unor cauze de interes social. Intre modul de abordare a celor două există asemănări dar şi deosebiri specifice subiectului promovat, care este mai puţin subiectiv perceput în cazul unui produs sau serviciu comercial decât al unui candidat la o funcţie de demnitate publică.
Unul dintre cei care au pus pe picioare publicitatea modernă, Howard Luck Gossage (zis şi „Socrates din San Francisco”) spunea (conform altui mare profesionist, David Ogilvy, numit „părintele advertising-ului”) că publicitatea e un instrument prea puternic pentru a fi utilizat doar în scopuri comerciale, şi îşi va îndeplini menirea reală doar dacă serveşte şi cauze publice.
Mesajul publicitar este lansat prin mijloace devenite tradiţionale - ziare, reviste, bannere şi fluturaşi, televiziune, radio sau prin poştă - precum şi prin noii vectori oferiţi de avansul tehnologic - site-uri de Internet, bloguri şi SMS. Campaniile publicitare apelează la combinaţii de vectori, pentru a capta cât mai acoperitor atenţia publicului-ţintă.
Pentru a deveni un succes comercial, produsul/serviciul trebuie să devină o marcă binecunoscută (brand), care se crează prin repetarea până la limita obsesiei a imaginii şi descrierii ofertei, astfel încât, în percepţia publicului, marfa şi calităţile ei clamate să se asocieze automat.
Publicitatea politică utilizează, în linii mari, aceeaşi tehnică, deosebirea constând în calităţile care se doreşte a fi asociate cu o persoană/partid şi atenţia specială acordată elementului de veridicitate, în lipsa căruia efectul campaniei poate fi opus celui urmărit.
Există o categorie noncomercială şi nonpolitică de publicitate, la care apelează în general organizaţiile nonguvernamentale sau anumite instituţii publice, pentru a atrage atenţia asupra unor riscuri ecologice (ex. campania împotriva investiţiei RMGC de la Roşia Montană) şi medicale (ex. consumul de droguri, alcool sau tutun, necesitatea igienei personale, a consumului regulat de legume şi fructe, etc) sau a unor grave probleme sociale (copiii abandonaţi, traficul de persoane, violenţa domestică, ş.a.m.d)


Fisiere în arhivă (1):

  • Campania de Lansare Belvedere Society Club.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!