Campania de Promovare On-line a unui Brand

Cuprins licență Cum descarc?

Preliminarii 5 x
Cap. 1. Elemente generale privind marketingul on-line 6 x
1.1. Definții ale marketingului on-line 6 x
1.1.1. Marketingul electronic 6
1.1.2. Comerțul electronic 7
1.1.3. Comerțul electronic mobil 7
1.2. Caracteristici și elemente ale mediului on-line 8
1.3. Tipuri de relații și modele în business-ul on-line 12
1.4. Modele de afaceri ale marketingului electronic 15
1.5. Tendințe și statistici privind mediul on-line 16
1.6. Mixul de marketing on-line 21
Cap. 2. Promovarea on-line 23
2.1. Procesul de comunicare 23
2.2. Publicitatea on-line 24
2.3. Formatele reclamelor adăugate 27
2.4. Marketingul prin e-mail 30
2.5. Marketingul viral 33
2.6. Marketingul afiliat 35
2.7. Relații publice (P.R.) 36
Cap. 3. Campania de promovare on-line 40
3.1. Prezentarea brand-ului “Reinventează-te!” 40
3.2. Obiectivele campaniei de promovare on-line 44
3.3. Audiența țintă 45
3.4. Concurența 46
3.5. Etapele campaniei de promovare 46
3.5.1. Crearea website-ului 46
3.5.2. Promovarea pe Facebook 50
3.5.3. Promovarea prin Google Adwords 55
3.6. Bugetul 58
3.7. Măsurarea și controlul campaniei 58
Considerații finale 60
Referințe bibliografice 61


Extras din licență Cum descarc?

Preliminarii
Am ales ca temă de licență “Campania de promovare on-line a unui brand” a unui brand din industria wellness sub numele de “Reinventează-te!”
În primul rând am ales campania de promovare on-line ca temă de licență deoarece sunt un împătimit al acestui domeniu considerând că este cea mai bună cale de a-ți face cunoscut brand-ul, astfel odată intrat pe on-line el devine cunoscut fără a cunoaște granițe.
În al doilea rând consider că acestă temă de licență mi se potrivește datorită faptului că brand-ul “Reinventează-te!” îmi este foarte cunoscut deoarece este un brand pe care îl dețin în co-proprietate cu un prieten, amândoi fiind pasionați de industria wellness, hotărându-mă să nu mai aștept și să învăț cât mai multe despre campaniile pe domeniul on-line astfel profitând de această ocazie am putut lansa brand-ul pe acest domeniu.
În primul capitol am abordat subiecte privind elemente generale ale marketingului on-line precum: comerțul electronic, tipurile de relații din business-ul electronic, tedințele din mediul on-line dar și caracteristicile și elementele acestuia.
În cel de-al doilea capitol am descris promovarea pe domeniul on-line studiind câteva dintre posibilitățile pe care acesta le oferă brand-urilor prin următoarele mijloace: formatele reclamelor adăugate, publicitatea on-line, marketingul viral, marketingul afiliat și relațiile pubice.
În cel de-al treilea și ultim capitol am elaborat campania de promovare propriu-zisă. În prima parte a acestui capitol am descris brand-ul “Reinventează-te!”, apoi am continuat cu stabilirea obiectivelor, identficarea audienței țintă și a concurenței, în final fiind stabilite și realizate etapele campaniei de promovre on-line și anume: crearea unui website, promovarea brand-ului pe Google prin Google Adwords dar și pe Facebook prin crearea fan page, concurs, crearea unei comunități și Facebook ads. 
În încheiere am calculat bugetul necesar și am realizat măsurarea și controlul calității campaniei de promovare.
1. ELEMENTE GENERALE PRIVIND MARKETINGUL ON-LINE 
1.1 DEFINIȚII ALE MARKETINGULUI ON-LINE
1.1.1. MARKETINGUL ELECTRONIC
Marketingul on-line (electronic) este descris de către Institutul de Marketing Direct drept ”folosirea Internetului și a altor tehnologii digitale și de comunicații pentru îndeplinirea scopurilor de marketing”.
În 2001, Mohammed defineste marketingul electronic ca fiind “procesul de edificare și menținere a relației cu clientul prin activități on-line, pentru a facilita schimbul de idei, produse și servicii care să satisfacă obiectivele ambelor părți”.
În 2003, marketingul electronic acoperă o gamă largă de aplicații legate tehnologia informației, cu trei scopuri principale:
- Transformarea strategiilor de marketing pentru a atrage clienți prin segmentare, stabilirea grupului țintă, strategii de diferențiere și amplasare;
- Eficientizarea planificării și executării concepției, distribuției, promoției și a stabilirii prețurilor produselor, serviciilor și ideilor;
- Crearea de schimburi care satisfac cerințele clientului individual și a organizațiilor cliente.
(Strauss, 2003)
La prima vedere, acestea nu par să ofere nimic remarcabil, cu excepția informației că Internetul este răspunzător de refacerea obiectivelor strategiilor de marketing. Astfel se recunoaște faptul că unul din beneficiile marketingului electronic este creșterea eficienței pe care o poate aduce ambelor părți implicate în procesul de schimb.Aplicabilitatea acestor definiții trebuie analizată deoarece de acestea depind anumite criterii în privința abordării afacerilor on-line, off-line sau pe canale multiple.
În 2002, Smith și Chaffey subliniau importanța bazelor de date în afacerile on-line și folosirea unei varietăți de “instrumente electronice” pentru generarea unui dialog dinamic, care să treacă dincolo procesul tranzacțional în sine.
Tot în anul 2002, Philip Kotler spunea că ”Regulile marketingului electronic pentru noua economie includ și managementul inteligent al informației și folosirea interacțiunii cu clientul, realizată prin intermediul tehnologiei. Marketerii trebuie sa folosească informația în mod creativ și inventiv, folosind atât tehnologia, cât și intuiția pentru a descoperi tendințele și oportunitățile. (Philip Kotler - Web Metrics ”Cum să caștigi pe web”, 2002).
Marketingul electronic nu ar fi posibil fara Internet care are o funcție necomercială semnificativă, atât în sectorul public, cât și pentru organizațiile non profit, în privința schimbului de informații, comunicații și servicii pentru clienți.
1.1.2 COMERȚUL ELECTRONIC
Comerțul este cunoscut ca fiind în general un schimb de mărfuri pe scară largă între persoane fizice sau națiuni. Comerțul electronic este definit drept “schimburi între părți(persoane individuale sau organizații) mediate prin tehnologie, și ca activități interne sau între organizații care facilitează aceste schimburi, realizate prin mijloace electronice” (Ryport&Jaworski, 2001). Cea mai importantă parte a comerțului electronic o reprezintă tranzacțiile digitale realizate în fiecare etapă(exemplu: inventarierea, procesele de comandă și plată, etc.) de către mijloacele tehnice. Pentru simplificarea comunicării dintre computere, accelerarea schimbului de date și reducerea costurilor tranzacțiilor, formatele electronice pentru date au fost supuse unui proces de standardizare. Unele organizații își vor utiliza site-urile pentru tranzacții on-line, în timp ce altele le vor utiliza pentru a atrage clienți spre saloanele de prezentare, pentru relatii publice sau pentru consolidarea marcii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Campania de Promovare On-line a unui Brand.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!