Caracteristicile Negociatorului in Afaceri Economice

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
Importanta negocierii in afacerile economice
1.1. Semnificatia negocierii - aparitie si evolutie
1.2. Etapizarea negocierii
CAPITOLUL II
Obiective in vederea organizarii negocierii
2.1. Pregatirea negociatorilor
2.2. Formarea echipei de negociere si numirea conducatorului
2.3. Comportamentul echipei de negociere
CAPITOLUL III
Personalitatea si temperamentul negociatorilor
3.1. Personalitatea, tipuri de negociatori
3.2. Temperamentul negociatorilor 
3.3. Atitudini ale negociatorilor in desfasurarea tratativelor
3.4. Portretul negociatorului de succes
CONCLUZII SI PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

Moto 
,,Sa poti sa crezi
Cand unii te insala, 
Sa te ridici
Cand altii te doboara,
Sa poti pastra
Cand altii vor sa alunge,
Sa razi chiar daca
Sufletul iti plange,
Si bun ramai
Chiar daca afara ninge
Aceasta-i arta
De a invinge
Gheorghe Mecu
CAPITOLUL I
RELEVANTA NEGOCIERII IN AFACERILE ECONOMICE
1.1. Semnificatia negocierii - aparitie si evolutie
Negocierea este omniprezenta in existenta sociala, manifestandu-se in relatiile dintre state, in viata organizatiilor si a companiilor, dar si in viata personala a indivizilor.
Negocierea, ca metoda de dialog, ca mod al vietii oamenilor in cele mai diverse domenii are radacini din timpuri stravechi. Ea a fost folosita fie in scopul rezolvarii unor diferente aparute intre indivizi sau grupuri de indivizi, fie in scopul unor contracte de casatorie sau cu caracter comercial, fie in scopul crearii unor conditii prielnice pentru o mai stransa colaborare in variate domenii intre tari si popoare (stiinta, cultura, sport).
O oarecare dezvoltare a negocierii s-a remarcat inca din antichitate, in perioada de inflorire economica si culturala a cetatilor grecesti si romane. De asemenea, negocierile au fost folosite in incheierea unor tratate comerciale in secolele XV si XVI. Cu toate ca in secolele XV si XVI au predominat razboaiele, in realitate au existat perioade lungi de timp in care statele au colaborat si cooperat intre ele.
Istoria arata ca omenirea s-a intemeiat pe cooperare ca factor care a asigurat perioade de liniste si progres.
Negocierile ca instrument inerent al cooperarii si mentinerii relatiilor pasnice dintre state, au ocupat un prim rang de-a lungul istoriei relatiilor internationale.
In istoria vechilor popoare, negocierile si negociatorii, solii si trimisii au jucat un rol important atestat de o serie de documente.
In Grecia antica, in cursul celor trei secole de inflorire a civilizatiei grecesti se poate constata ca diplomatia greaca a asigurat o perioada indelungata de comert si de relatii prospere, decat perioada razboaielor si conflictelor dintre cetatile grecesti.
Romanii si-au adus contributia la construirea si perfectionarea procedurilor de negociere, imprimandu-le un anumit caracter juridic. In momentul stabilirii dominatiei romane asupra unei mari parti a lumii, aria negocierilor s-a ingustat, reducandu-se la contractele cu asa zisele popoare barbare de la frontierele Imperiului Roman. Bizantul era unul dintre statele in care predominau negocierile. Istoria acestui stat era o istorie a negocierilor si nu o istorie a luptei armate.
Sub Justinian, Imperiul Roman de Rasarit si-a exercitat influenta sa asupra triburilor din Sudan, Arabia si Etiopia si a mentinut sub influenta sa populatiile din jurul Marii Negre si Caucazul.
Pana in secolul XV, negocierile au continuat sa se dezvolte intr-un mod mai putin sistematic, odata cu crearea si dezvoltarea diplomatiei permanente, acestea intrand in practica curenta a relatiilor internationale. De multe ori se recurgea la violenta pentru a constrange un alt stat sa incheie un tratat. Constrangerea era exercitata fie impotriva statului, fie impotriva persoanei negociatorului.
Un tratat incheiat prin constrangere a fost anulat de catre consiliul de la Latran - si anume Contractul incheiat in 1111 intre regele Henric I al Angliei si papa Pascal II. Au fost insa cazuri in care constrangerea a fost invocata de catre una din partile contractante in scopul de a contesta validarea unui tratat.
O lunga perioada de timp au fost prezente doar negocierile bilaterale, negocierile multilaterale incepand sa se dezvolte abia in secolul XVII, amplificandu-se abia in decursul sec. XIX si mai ales in sec. XX.
Negocierile multilaterale au urmarit in general, sa incheie tratate de pace, la ele participand de obicei marile puteri si tarile membre in diverse coalitii sau aliante politice si militare. Cele mai cunoscute negocieri sunt: Tratatul de la Utrecht (1913), Actul final al Congresului de la Viena (1815), tratatele incheiate dupa cele doua razboaie mondiale.
Negocierile acestea se caracterizau prin anumite trasaturi: excluderea anumitor state, chiar si a celor direct interesate, bineinteles state mici si mijlocii, aplicarea unor reguli formale intre monarhii reprezentanti ai marilor puteri.
In secolul XIX negocierile erau dominate de caracterul secret al politicii cancelariilor si pactelor sau aliantelor, statele mici constituind obiecte de schimb intre marile puteri, potrivit intereselor acestora.
De asemenea, arta negocierilor cunoaste o noua era - sunt folosite anumite tehnici in negociere.
Primele conferinte dintre state care au analizat problemele cooperarii in diferite domenii au cunoscut o anumita dezvoltare in secolul XIX si sec. XX. Putem aminti: Conferinta de la Paris din 1833 pentru protectia proprietatii industriale; Conferinta de la Berna din 1886 pentru protectia operelor artistice si literare; Conferinta de la Haga din 1899. Se observa in cursul secolului XIX anumite tendinte spre democratizarea negocierilor.
In urma revolutiilor democratice, a luptelor pentru independenta, statele incep sa fie reprezentate tot mai mult de diplomati de profesie, proveniti din paturile burgheze.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracteristicile Negociatorului in Afaceri Economice.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!