Caracterizarea Geografica a Muntilor Bucegi

Cuprins licenta Cum descarc?

I. Introducere 3
II. Masivul Bucegi - caracterizare generala
1.De la mentiuni si inscriptii la studiile actuale 4
2.Limite, asezare 5
3. Aspecte generale 6
4. Subdiviziuni 8
III. Bucegii propriu-zisi
1. Prezentare generala 9
2.Alcatuire geologica 10
3. Relieful 14
4. Clima 25
5. Vegetatia 27
6. Fauna 31
7. Solurile 36
8. Hidrografia 37
9. Economia 38
10. Rezervatii naturale 42
11. Obiective turistice 45
12. Aspecte culturale 57
IV. Consideratii metodice
1. Strategii pentru activitatea cu intreaga clasa 62
2. Munca in echipa sau pe grupe 63
3. Invatarea prin cooperare 67
4. Activitati practice 72
Bibliografie 75


Extras din licenta Cum descarc?

I. Introducere
,,Cetatea de piatra" a Bucegilor constituie un masiv rigid si semet, atractiv si impunator care imbina in mod armonios cele mai variate aspecte Carpatice. Pe o suprafata restransa natura a consemnat de-a lungul timpului urmele agentilor care au conlucrat sub cele mai diverse forme. In aceasta rezida explicarea podurilor inalte etajate la diverse altitudini, vaile adanci - cheile - sau cele largi care in tiparele lor au forma literei U, ciupercile de piatra presarate pe suprafete inalte expuse tariei vanturilor sau branele care tivesc abrupturile; ele sunt numai cateva din aspectele cele mai caracteristice ale Bucegilor. 
Asezarea deosebit de favorabila a lor, de-a lungul portiunii superioare a Vaii Prahova, multiplele lor valori peisagistice precum si posibilitatile ce ofera atat pentru practicarea turismului alpin cat si a alpinismului tehnic, situeaza acest masiv in randul principalelor unitati turistice din lantul Carpatilor romanesti.
Construirea si reamenajarea unui remarcabil numar de adaposturi, de-a lungul platoului culmii principale, in raza statiunii Pestera, pe vaile Ialomitei si Malaiesti si in muntii de mica altitudine ai Dihamului, precum si numeroasele marcaje ce impanzesc plaiuri si vai, sunt numai o parte din realizarile care au imprimat drumetiei in Bucegi o dezvoltare ce nu putea fi nici macar banuita cu ani in urma. 
Leaganul drumetiei montane din tara noastra, Bucegii rezerva totusi colturi necunoscute cu o imensa bogatie de fenomene, constituind din acest punct de vedere un adevarat laborator natural. 
Toate acestea m-au determinat sa-i studiez cu deosebit interes si sa intocmesc aceasta lucrare, contribuind si eu la mai buna lor cunoastere. Pentru realizarea acestui demers, am avut sprijinul deosebit de important al d-lui profesor Octavian Davidescu, caruia ii multumesc si pe aceasta cale. 
II. Masivul Bucegi - caracterizare generala
1. De la mentiuni si inscriptii la studiile actuale
Diferitele mentiuni, inscriptii, insemnari si studii asupra Masivului Bucegi impun prin diversitatea nomenclaturii utilizate, lamurirea, inca de la inceput a unor probleme de toponimie. Astfel, acest masiv apare sub numele de Buceci in cele mai vechi insemnari si sub denumirea de Bucegi utilizat in mod curent in zilele noastre. Desigur, el a facut obiectul unor numeroase ipoteze. Meritorie o consideram pe aceea care apreciaza ca trebuie sa se porneasca de la forma sub care acest nume se aude in popor - Buceci.
Documentele cele mai vechi consemneaza pentru Bucegi denumirea de Buceaciul, ceea ce explica faptul ca multe din numele de munti s-au dat dupa cel al proprietarilor respectivi. De aici concluzia ca numele de Bucegi ar deriva dintr-unul de persoana. George Pascu sustine ca provine de la radicalul Buc. In realitate se apreciaza ca Bucegi vine de la pluralul Buceac, asa cum arata botanistul Z. Pantu, care insemneaza un complex de muscinee sub forma unui covor verde si moale frecvent in aceasta zona montana.
Initial, probabil ca aceasta denumirea sa fi fost purtata de un munte din Bucegi de unde apoi s-a extins asupra intregii zone. Astazi, intalnim numele de Buccea pentru seaua larga situata la vest de varful Tataru care face trecerea spre Leaota.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea Geografica a Muntilor Bucegi.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!