Cardul - Principalul Instrument de Plata

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere
Capitolul I. Prezentarea instrumentelor de plata din cadrul pietei bancare romanesti
1.1. Piata bancara romaneasca
1.2. Instrumente de plata in Romania
1.3. Cardul - Principalul instrument de plata modern
Capitolul II. Cardul de credit Vs. Cardul de debit
2.1. Cardul de credit
2.2. Cardul de debit
2.3. Elemente distincte 
Capitolul III. Activitatea cardurilor de credit la Bancpost
3.1. Despre Bancpost
3.2. Prezentare credit carduri Bancpost
3.3. ,,Cardul-vedeta'' oferit de Bancpost - American Express 
Concluzii si Propuneri
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Diversitatea si complexitatea activitatilor bancare, diferentierea si specializarea instrumentelor financiare utilizate de catre acestea, delimitarile si complementarile institutionale, si indeosebi implicarea masiva a bancilor pe toate segmentele pietei financiare, in conditiile unei evolutii internationale si globale a sistemului bancar au plasat banca, in calitate de institutie financiara a intermedierii si transformarii, in pozitia de avangarda a proceselor inovatoare si restructurative specifice sistemului financiar actual. 
Prin activitatea desfasurata de banci, de colectare de resurse financiare concomitent cu plasarea acestora spre unitatile care resimt nevoi temporare suplimentare, acestea indeplinesc un rol important de intermediere bancara.
In ceea ce priveste produsele si serviciile destinate persoanelor fizice, bancile si dezvoltarea fara precedent a activitatii de retail au condus la introducerea cardului in banalul cotidian, alternativa la plata in numerar si una dintre cele mai eficiente arme de lupta impotriva cash-ului. Mai mult decat atat, economia de timp, disponibilitatea, costurile reduse chiar si la jumatate, controlul si securitatea maxima sunt elementele pe care mizeaza bancile pentru a-si convinge clientii de avantajele serviciilor bancare la distanta: Internet-Banking, Home-Banking si Mobile-Banking.
In lucrarea de licenta denumita Cardul - Principalul instrument de plata am prezentat principalele instrumente de plata definitorii ale sistemului bancar romanesc, prin evidentierea cardului de debit, dar in special a cardului de credit, precum si perspectivele evolutive ale acestora in perioada crizei financiare. Exemplificarea acestor aspecte s-a efectuat prin intermediul cardurilor oferite de Bancpost EFG. 
Am ales aceasta tema tinand cont de faptul ca economia de piata nu poate functiona fara instrumente de plata, banca urmarind sa asigure, prin intermediul acestora, echilibrul economic general.
Lucrarea de fata este structurata pe 3 capitole. 
In Capitolul I, intitulat "Prezentarea instrumentelor de plata din cadrul pietei bancare romanesti", sunt prezentate principalele caracteristici ale instrumentelor de plata folosite de populatie, 
vorbindu-se in amanunt despre toate elementele definitorii ale cardului bancar. Tot in acest capitol, este prezentata piata bancara romaneasca, oferindu-se detalii despre pionii cheie ai acestui segment.
Cel de-al doilea capitol "Cardul de credit vs. Cardul de debit", cuprinde analiza celor doua tipuri de carduri, definindu-se notiunile informative. De asemenea mai sunt prezentate succint si avantajele folosirii fiecarui in parte. In esenta s-a realizat o comparatie intre cele doua carduri, specificandu-se elementele distincte.
,,Studiu de caz" privind activitatea cardurilor de credit la Bancpost constituie ultimul capitol al lucrarii de licenta, in care am prezentat activitatea acestora in procesul bancar al institutiei bancare in cauza. S-au prezentat elemente informative despre Bancpost, despre cardurile de credit VISA si American Express oferite de banca clientilor sai. In ultimul subcapitol al lucrarii, sunt precizate in mod clar cele doua credit carduri American Express, aducand la cunostinta potentialilor utilizatori informatii despre acestea.
Lucrarea de licenta se incheie cu concluziile pe care mi le-am exprimat in urma analizei realizate prin studiul unor lucrari de specialitate. Propunerile formulate au rolul de a eficientiza activitatea produselor de gen la unitatea bancara la care se face referire.
Cele prezentate reprezinta argumentul care a stat la baza alegerii, pentru acest proiect, a unei teme referitoare la instrumentul de plata cel mai important utilizat de populatie, si anume cardul.
1. PREZENTAREA INSTRUMENTELOR DE PLATA DIN CADRUL PIETEI BANCARE ROMANESTI
1.1. PIATA BANCARA ROMANEASCA
Totalitatea bancilor care functioneaza intr-o economie formeaza sistemul bancar, in structura caruia distingem: banca centrala, bancile comerciale sau de depozit, societatile financiare, bancile si institutiile de credit specilaizate. 
Stabilitatea sistemului bancar este un obiectiv integrat politicii de stabilizare macroeconomica.
Ca urmare, sistemul bancar este unul din cele mai reglementate domenii.Are un anumit specific si are nevoie, deci, de un tratament special fata de celelalte sectoare ale economiei, desi se bazeaza tot pe mecanismele pietei. 
Sistemul bancar este organizat avand in centru banca de emisiune.
O data cu monopolizarea dreptului de a emite bancnote, Banca Centrala s-a detasat de celelalte banci din sistem si din concurenta lor s-a transformat, treptat intr-o institutie de supraveghere, control si sustinere a sistemului bancar in ansamblul sau. Altfel spus, Banca Centrala este in prezent bancher al celorlalte banci, sau banca a bancilor. Aceasta pozitie s-a impus si prin acceptarea tacita a unei pozitii de relativa subordonare de catre celelalte banci. 
Sarcina principala a Bancii de Emisiune o reprezinta influentarea comportamentului celorlate banci in conexiune cu obiectivele politicii economice atat prin utilizarea unor instrumente specifice (vanzari-cumparari de titluri si devize), cat si prin masuri de control selectiv al creditelor. Prin aceste instrumente, banca centrala supravegheaza lichiditatea economiei si actioneaza ca un creditor in ultima instanta pentru celelalte verigi ale sistemului bancar. La toate acestea mai putem adauga si calitatea ei de bancher si casier al statului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cardul - Principalul Instrument de Plata.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!