Cardul si platile prin card

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 1
CAPITOLUL I. SCURTA PREZENTARE A SISTEMULUI BANCAR ROMANESC 3
1.1 Scurt isoric al sistemului Bancar Romanesc 9
1.2 Sistemul Bancar Romanesc actual 18
1.3 Perspectivele Sistemului Bancar Romanesc si integrarea acestuia in Sistemul Bancar European ..22
CAPITOLUL II. CARDUL BANCAR-INSTRUMENT DE PLATA MODERN 27
2.1 Istoricul cardului 27
2.2 Aparitia cardurilor in Romania 32
2.3 Prezentare actuala-definirea cardurilor 34
2.3.1 Principalele tipuri de carduri 36
2.3.2 Clasificarea cardurilor 39
2.3.3 Operatiuni cu carduri 42
2.4 Emiterea si functionarea cardurilor 46
2.5 Perspectivele tranzactiilor cu carduri in Romania 53
CAPITOLUL III. STUDIU DE CAZ PRIVIND CARDUL VISA ELECTRON GLOBAL SI CREDITUL PE CARD LA BANCA TRANSILVANIA 57
3.1 Prezentarea pe scurt a Bancii Transilvania 57
3.2 Cardul Visa Electron Global 58
CONCLUZII SI PROPUNERII 64
BIBLIOGRAFIE 67


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de fata isi propune sa analizeze aspectele relevante ale cardurilor bancare, instrumente de plata care sunt asimilate tot mai mult in existenta cotidiana si care tind sa inlocuiasca, intr-o proportie covarsitoare, moneda efectiva. 
Am ales aceasta tema atat din considerente de ordin teoretic, cat si practic, avand in vedere si o oarecare lipsa a informatiei privind acest instrument de plata; literatura de specialitate economica nu este prea generoasa in tratarea subiectului la care ne referim.
Instrumentul de plata denumit ,,carte de plata" sau ,,card" fost reglementat, pe teritoriul romanesc, incepand cu anul 1995, odata cu adoptarea tehnicilor monetice moderne si emiterea primelor carduri bancare in Romania, iar in prezent, reglementarea in materie a fost revizuita si adaptata cerintelor de armonizare cu legislatia Uniunii Europene.
Adoptarea si introducerea cartilor de plata prezinta o serie de avantaje printre care pot fi amintite: eliminarea titlurilor de plata clasice, reducerea substantiala a timpului si a cheltuielilor legate de efectuarea platilor, eliminarea procesului indelungat de autorizare a platilor si de tiparire a unor liste cu identificarea persoanelor ce utilizeaza cecuri false fara acoperire intr-un cont bancar, verificarea rapida a cartii de plata si a titularului acesteia prin intermediul calculatorului.
Daca initial cardurile erau privite de catre client ca fiind o modalitate de stocare a resurselor banesti, in siguranta si in acelasi timp avand o accesibilitate ridicata, cu timpul facilitatile oferite de carduri s-au diversificat, cardurile fiind utilizate de la plata unor bunuri sau servicii direct la furnizor, prin intermediul retelelor de POS-uri, cat si pentru plata direct de la ATM, mergand pana la statutul pe care-l ofera un anumit tip de card , sau un card ce poarta un anumit brand.
In prezent majoritatea institutiilor financiar bancare opereaza cu ,,bani electronici'' oferind clientilor o gama foarte variata de carduri in functie de necesitatile clientilor. Astfel pe piata exista de la cardurile destinate minorilor peste 14 ani, carduri junior, carduri de debit, carduri de credit, sau carduri premium - diverse tipuri de carduri ce ofera un anumit statut clientului care il detine. Asemenea si altor bunuri si cartile de credit se incadreaza in piramida nevoilor a lui Maslow, satisfacand de la nevoia de siguranta a surselor banesti pna spre varful piramidei reprezentata de nevoia de stima si respect , insuflata de catre cardurile premium (gold, platinium).
Situandu-se pe o piata in plina evolutie si in continua schimbare marketingul ca stiinta prin metodele de cercetare vine in intampinarea institutiilor financiar bancare ajutandu-le sa se adapteze cerintelor clientilor.
Scopul capitolului I consta in prezentarea configuratiei sistemului bancar, a caracteristicilor activitatilor institutiilor de intermediere financiara, pentru intelegerea rolului si impactului activitatii bancare asupra evolutiei economice a societatii. Lucrarea abordeaza interconditionat banca si diversitatea acesteia, componenta esentiala a sistemului financiar 
Prin parcurgerea capitolului vor fi realizate urmatoarele obiective: 
- prezentarea caractersiticilor si functiilor bancilor moderne, a configuratiei institutiilor bancare;
- analiza si interpretare economica a activitatilor bancii, delimitarea si corelarea veniturilor si chetuielilor, evidentierea indicatorilorde performnt, precum si ecplicarea importantei lichiditatii in functionarea bancilor;
- cunoasterea continutului si specificului activitatilor institutiilor de intermediere ale bancilor comerciale si ale altor institutii de depozit, a operatiunilor si instrumentelor utilizate.
Capitolul II consta in prezentarea instrumentului de plata modern, si anume cardul, cel mai recent introdus pe piata economica. Rigoarea stiintifica se dezvaluie treptat, incepand cu evolutia istorica a banilor si ajungand pana la cele mai moderne tehnici si modalitati de punere in miscare a acestora.
Dupa descrierea caracteristicilor instrumentelor de plati si incasari care opereaza pe piata , atentia este directionata catre modalitatile prin care acestea sunt create si introduse in circuitul economic.
Functionarea corescpunzatoare, la inalti parametrii de operativitate si securitate, a sistemului national de plati, si integrarea sa armonioasa in sistemul european, depind in mare masura atat de instrumentele, modalitatile si tehnicile de decontare utilizate, cat si de competenta specialistilor din banci, care opereaza si vor opera in acest sistem.
Capitolul III prezinta studiul de caz privind cardul VISA Electron Global al Bancii Transilvania. In prima parte a capitoului se prezinta pe scurt istoricul Bancii Transilvania, precum si detalii despre aceasta pentru a cunoaste cat mai multe despre aceasta institutie.
In partea a doua a capitolului se prezinta detaliat Cardul VISA Electron Global precum si modul de obtinere si tranzactiile cu acesta.


Fisiere in arhiva (1):

 • Cardul si platile prin card.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Basno Cezar, Dardac Nicolae, Management bancar, Editura Economica, Bucuresti, 2005
Bratu Alina , Moneda, Credit. Banci, Editura Ex Ponto, Constanta, 2005
Costin C. Kiritescu, Emilian M. Dobrescu, Bancile, mica enciclopedie, Editura Expert, Bucuresti, 1998
Dardac Nicolae, Vascu Teodora, Moneda- credit, Editura ASE, 2003
Dardac Nicolae, Barbu Teodora, Moneda, Banci, Politici monetare, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 2005
Manolescu Gheorghe, Moneda si ipostazele ei, Editura Economica, Bucuresti, 1997
Georgescu- Golosoiu Ligia, Mijloace, modalitati si instrumente de plata, Editura ASE, Bucuresti, 2003
Ilie Mihai, Tehnica si managementul operatiunilor bancare, Editura Expert, Bucuresti, 2003
Manolescu Gheorghe, Moneda si politiclei monetare, Editura Fundatia de Maine, Bucuresti, 2006
Mugur C. Isarescu, Reflectii economice. Piete, bani, banci, Editura Expert, Bucuresti, 2001
Radu Popescu, Cristian Tudorancea, Florin Berbec, Cardul, instrument modern de plata, Editura Tribuna Economica, Bucuresti, 1998
Tudorache Dumitru, Manangement financiar-bancar, Editura Cartea Universitara, 2004
Tudorache Dumitru, Moneda, banci, credit, Editura Silvy, Bucuresti, 2000
Site-uri web:
- Banca Nationala a Romaniei- Raport anual 2015
- www.bnr.ro - Romania- Sistemul Bancar - present si viitor- iunie 2015
- http://www.arb.ro/sistemul-bancar-din-romania/sistemul-bancar-din-romania
- http://bancamea.md/news/istoria-cardului-bancar-cnd-a-aparut-unde-ce-funcii-indeplinea
- www.conso.ro/Carduri-de-credit/Carduri-de-debit
- www.otpbank.ro/assets/pdf/descriere-card
- http://bancamea.md/news/istoria-cardului-bancar-cnd-a-aparut-unde-ce-funcii-indeplinea
- https://www.bancatransilvania.ro/despre-noi
- http://www.zf.ro/wikizf/banca-transilvania


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!