Cariera si Managementul Carierei. Studiu de Caz. Analiza Oportunitasilor la Locul de Munca si Diferentierea Acestora in Functie de Genul Angajatilor

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL 1. CARIERA 6
1.1 Consideratii generale 6
1.2 Conceptul de cariera. 7
1.3 Managementul carierei 9
1.4 Planificarea carierei 10
CAPITOLUL 2. CARIERA INDIVIDUALA 12
2.1 Concept si definitii 12
2.2 Tipuri de cariere 15
2.3 Stadiile Carierei 17
2.4 Importanta carierei 19
CAPITOLUL 3. GESTIUNEA CARIEREI 22
3.1 Recomandari privind cariera 22
3.2. Atitudini ale salariatilor fata de cariera 22
3.3 Cariera feminina 23
CAPITOLUL 4. CERCETARE PRIVIND OPORTUNITATILE FEMININE SI MASCULINE LA LOCUL DE MUNCA 25
4.1 Cadrul general de realizare a cercetarii 25
4.2 Definirea temei de cercetare 27
4.3 Stabilirea obiectivelor cercetarii 27
4.4 Pregatirea chestionarului 28
4.5 Proiectarea propriu-zisa a cercetarii 30
4.6 Prezentarea datelor culese si analiza rezultatelor cercetarii empirice 30
Concluzii si propuneri 42
Bibliografie 43


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In prim plan in managementul resurselor umane este asigurarea si dezvoltarea potentialului uman, cu scopul de a se obtine performante maxime, folosind cele mai adecvate metode si mijloace de munca. 
In viata, o persoana se confrunta mereu cu diferite dificultati si trebuie sa aleaga calea cea mai potrivita pentru el. Dupa alegerea drumului trebuie ca acea persoana sa aiba in vedere toate suisurile si coborasurile pentru ca viata este plina de asemenea lucruri. Principiile fiecarei persoane, in timpul vietii sunt de a alege calea cea mai buna pe plan profesional si pe plan educational.
Legatura ce se formeaza intre pregatirea profesionala si educatie este una strans legata prin simplu fapt ca ambele alegeri sunt luate interdependent. 
De specificat este ca pregatirea profesionala depinde in totalitate de interese, pasiuni, cat si educatia frageda a angajatului. De cele mai multe ori experienta profesionala se castiga in timp avand ca baza teoretica cultura educationala, iar ca baza practica activitatile din cadrul locului de munca. In acest fel suntem dispusi suntem dispusi sa ne perfectionam in mod constant chiar continuu, in domeniul respectiv, prin aceasta avand sanse foarte mari de a avea o cariera de succes si a ne pune in valoare aptitudinile.
Cea mai importanta decizie din viata unei persoane este alegerea profesionala , aceasta avand ca urmare succesul sau insuccesul. 
Firmele au urmarit dintotdeauna ca angajati sa aiba confortul minim la servici pentru ca acestia sa isi desfasoare activitatile si sa se simta ca sunt in siguranta. Daca firma asigura necesitatile angajatilor atunci se creeza un sentiment de fidelitate.
Obiectivul lucrarii de fata este de a scoate in evidenta toti factorii cheie din cadrul unei organizatii care ar putea contribui la succesul sau esecul angajatilor utilizandu-se cele mai adecvate metode si mijloace de munca.
In conformitate cu aceste obiective, lucrarea a fost structurata pe patru capitole ce se refera la cariera profesionala, urmate de bibliografia studiata.
Tema aleasa este una de actualitate, ce priveste in special tinerii absolventi de facultate, dar si cei care sunt "new-entry" pe piata muncii.
In primul capitol intitulat "Cariera si managementul carierei" sunt cuprinse, pe de o parte, consideratii generale a managementului carierei, si pe de alta parte planificarea carierei.
Al doilea capitol numit "Cariera individuala" evidentiaza diversitatea tipurilor de cariera, la ceea ce se refera stadiile carierei, cat si importanta acesteia atat pentru firma cat si pentru individ.
Al treilea capitol adica "Gestiunea carierei", pune in valoare atitudinea individului fata de cariera, recomandari privind cariera. Tot aici sunt relevate cateva caracteristici ale carierei feminine si cum se diferentiaza aceasta de cariera masculina. 
Capitolul patru este reprezentat de studiul de caz cu privire la "Aparitia oportunitatilor la locul de munca si diferentierea acestora in functie de genul angajatilor". Mai include si aplicarea unui chestionar fiind analizat mai tarziu, scotand in relief micile sau marile diferente de raspunsuri dintre cele doua tipuri de persoane (persoane de sex feminin si persoane de sex masculin).
Am ilustrat si metoda de cercetare cat si interpretarea rezultatelor prin grafice si tabele.
In finalul lucrarii sunt puse in lumina concluziile cu privire la intreaga lucrare dar si recomandari pentru succesul in cariera. 
Concluziile sunt realizate pe baza rezultatelor sondajului dar si deprinderile din teorie.Cariera si managementul carierei face parte din viata fiecarui om mai devreme sau mai tarziu, depinde de alegerile pe care le face.
CAPITOLUL 1. CARIERA
1.1 Consideratii generale
Managementul resurselor umane ca oricare alt domeniu stiintific este rezultatul cercetarilor specializate obtinute de-a lungul timpului. Desprinzandu-se din managementul general, managementul resurselor umane s-a pus in evidenta si s-a remarcat restrangandu-si problematica sau obiectul de activitate si prin urmare s-a specializat obtinand un loc bine proportionat in cadrul managementului general.
Termenul de management al resurselor umane este relativ recent, insa mai modern evoluand de la nume traditionale cum ar fi: "administrarea personalului, "relatii industriale", ,,conducerea activitatilor de personal", unde intre anii 1980-1990 s-au produs schimbari evidente in domeniul managementului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cariera si Managementul Carierei. Studiu de Caz. Analiza Oportunitasilor la Locul de Munca si Diferentierea Acestora in Functie de Genul Angajatilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!