Cariera și managementul carierei. studiu de caz. analiza oportunitaților la locul de muncă și diferențierea acestora în funcție de genul angajaților

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL 1. CARIERA 6
1.1 Consideraţii generale 6
1.2 Conceptul de carieră. 7
1.3 Managementul carierei 9
1.4 Planificarea carierei 10
CAPITOLUL 2. CARIERA INDIVIDUALĂ 12
2.1 Concept şi definiţii 12
2.2 Tipuri de cariere 15
2.3 Stadiile Carierei 17
2.4 Importanţa carierei 19
CAPITOLUL 3. GESTIUNEA CARIEREI 22
3.1 Recomandări privind cariera 22
3.2. Atitudini ale salariaţilor faţă de carieră 22
3.3 Cariera feminină 23
CAPITOLUL 4. CERCETARE PRIVIND OPORTUNITĂŢILE FEMININE ŞI MASCULINE LA LOCUL DE MUNCĂ 25
4.1 Cadrul general de realizare a cercetarii 25
4.2 Definirea temei de cercetare 27
4.3 Stabilirea obiectivelor cercetării 27
4.4 Pregătirea chestionarului 28
4.5 Proiectarea propriu-zisă a cercetării 30
4.6 Prezentarea datelor culese si analiza rezultatelor cercetarii empirice 30
Concluzii şi propuneri 42
Bibliografie 43


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
În prim plan în managementul resurselor umane este asigurarea şi dezvoltarea potenţialului uman, cu scopul de a se obţine performanţe maxime, folosind cele mai adecvate metode şi mijloace de muncă. 
În viaţă, o persoană se confruntă mereu cu diferite dificultăţi şi trebuie să aleagă calea cea mai potrivită pentru el. După alegerea drumului trebuie ca acea persoană să aibă în vedere toate suişurile şi coborâşurile pentru că viaţa este plină de asemenea lucruri. Principiile fiecarei persoane, în timpul vieţii sunt de a alege calea cea mai bună pe plan profesional şi pe plan educaţional.
Legătura ce se formează între pregătirea profesională şi educaţie este una strâns legată prin simplu fapt că ambele alegeri sunt luate interdependent. 
De specificat este că pregătirea profesională depinde în totalitate de interese, pasiuni, cât şi educaţia fragedă a angajatului. De cele mai multe ori experienţa profesională se câştigă în timp având ca bază teoretică cultura educaţională, iar ca bază practică activităţile din cadrul locului de muncă. În acest fel suntem dispuşi suntem dispuşi să ne perfecţionăm în mod constant chiar continuu, în domeniul respectiv, prin aceasta având şanse foarte mari de a avea o carieră de succes şi a ne pune în valoare aptitudinile.
Cea mai importantă decizie din viaţa unei persoane este alegerea profesională , aceasta având ca urmare succesul sau insuccesul. 
Firmele au urmărit dintotdeauna ca angajaţi să aibă confortul minim la servici pentru ca aceştia să îşi desfăşoare activităţile şi să se simtă că sunt în siguranţă. Dacă firma asigură necesităţile angajaţilor atunci se creeză un sentiment de fidelitate.
Obiectivul lucrării de faţă este de a scoate în evidenţă toţi factorii cheie din cadrul unei organizaţii care ar putea contribui la succesul sau eşecul angajaţilor utilizându-se cele mai adecvate metode şi mijloace de muncă.
În conformitate cu aceste obiective, lucrarea a fost structurată pe patru capitole ce se referă la cariera profesională, urmate de bibliografia studiată.
Tema aleasă este una de actualitate, ce priveşte în special tinerii absolvenţi de facultate, dar şi cei care sunt “new-entry” pe piaţa muncii.
În primul capitol intitulat “Cariera şi managementul carierei” sunt cuprinse, pe de o parte, consideraţii generale a managementului carierei, şi pe de altă parte planificarea carierei.
Al doilea capitol numit “Cariera individuală” evidenţiază diversitatea tipurilor de cariera, la ceea ce se referă stadiile carierei, cât şi importanţa acesteia atât pentru firmă cât şi pentru individ.
Al treilea capitol adică “Gestiunea carierei”, pune în valoare atitudinea individului faţă de cariera, recomandări privind cariera. Tot aici sunt relevate câteva caracteristici ale carierei feminine şi cum se diferenţiază aceasta de cariera masculină. 
Capitolul patru este reprezentat de studiul de caz cu privire la “Apariţia oportunităţilor la locul de muncă şi diferenţierea acestora în funcţie de genul angajaţilor”. Mai include şi aplicarea unui chestionar fiind analizat mai târziu, scoţând în relief micile sau marile diferenţe de răspunsuri dintre cele două tipuri de persoane (persoane de sex feminin şi persoane de sex masculin).
Am ilustrat şi metoda de cercetare cât şi interpretarea rezultatelor prin grafice şi tabele.
În finalul lucrării sunt puse în lumină concluziile cu privire la întreaga lucrare dar şi recomandări pentru succesul în carieră. 
Concluziile sunt realizate pe baza rezultatelor sondajului dar şi deprinderile din teorie.Cariera şi managementul carierei face parte din viaţa fiecarui om mai devreme sau mai târziu, depinde de alegerile pe care le face.
CAPITOLUL 1. CARIERA
1.1 Consideraţii generale
Managementul resurselor umane ca oricare alt domeniu ştiinţific este rezultatul cercetărilor specializate obţinute de-a lungul timpului. Desprinzându-se din managementul general, managementul resurselor umane s-a pus în evidenţă şi s-a remarcat restrângându-şi problematica sau obiectul de activitate şi prin urmare s-a specializat obţinând un loc bine proporţionat în cadrul managementului general.
Termenul de management al resurselor umane este relativ recent, însă mai modern evoluând de la nume tradiţionale cum ar fi: “administrarea personalului, “relaţii industriale”, „conducerea activităţilor de personal”, unde între anii 1980-1990 s-au produs schimbări evidente în domeniul managementului.


Fisiere în arhivă (1):

  • Cariera si Managementul Carierei. Studiu de Caz. Analiza Oportunitasilor la Locul de Munca si Diferentierea Acestora in Functie de Genul Angajatilor.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!