Carnati de Porc

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Imbunatatirea calitatii vietii presupune si o anumita cultura in domeniul alimentatiei. Problema alimentatiei este una din cele mai importante ale lumii contemporane. 
Preocuparea pentru productia de alimente este rezultatul unui proces evolutiv, pe masura diferitelor teorii legate de alimentatia rationala.
Studiul alimentatiei umane a fost aprofundat in ultimul secol, desi preocupari de acest gen au existat din cele mai vechi timpuri. 
Astazi, un rol deosebit se acorda relatiei alimentatie - stare patologica dar, mai ales, relatiei alimentatie - stare de sanatate, cercetandu-se legaturile dintre modul de alimentatie, cantitatile de nutrienti din aceasta si starea de sanatate. 
Carnea are rol important energetic si plastic, constituind un aliment complex, cu valoare nutritiva si biologica ridicata, iar produsa in anumite conditii este si convenabila sub raportul pretului. Industria carnii furnizeaza imense surse de alimentatie.
Nevoile mari de produse alimentare de origine animala au impus cresterea si diversificarea productiei animale, in conformitate cu cerintele celor mai exigenti consumatori.
PROIECT DE DIPLOMA
Memoriu justificativ cu privire la tema aleasa
In zona de vest a tarii exista o traditie veche in obtinerea celor mai felurite preparate din carne, in industria carnii constatandu-se o concurenta acerba. Acest lucru constituie o lupta continua intre producatori pentru obtinerea celor mai bune produse din punct de vedere calitativ, prin cele mai rentabile metode si procedee, satisfacand gusturile tuturor consumatorilor. 
Dat fiind faptul ca in Banat exista o concurenta stransa atat intre producatorii constituiti in societati cat si intre acestia si producatorii persoane fizice, iar cel mai frecvent produs obtinut atat in gospodarii cat si industrial sunt "carnatii afumati de porc", se justifica interesul pentru aceasta tema.
Calitatea acestora presupune existenta unui personal instruit atat in exercitarea corecta a tuturor fazelor pe care le presupune tehnologia, cat si prin realizarea cu mare exigenta a controlului (pe faze tehnologice si ca produs finit) de calitate.
PROIECT DE DIPLOMA
CAPITOLUL I
1. CARNEA - ASPECTE GENERALE
Asigurarea alimentatiei a constituit mereu una din problemele vitale ale omenirii. La inceputul unui nou mileniu, preocuparile generale sunt axate, atat pe oferta, prin hrana, a necesarului energetic si proteic, cat si pe cautarea permanenta a unor noi masuri de optimizare a structurii alimentatiei.
Rezolvarea problemelor legate de alimentatie a necesitat o actiune concertata a agriculturii si a industriei de pretutindeni. 
In cadrul industriei alimentare sectorul de industrializare a carnii are o pondere insemnata prezentand o serie de particularitati cu privire atat la materia prima cat si la utilajele folosite. 
Pentru o alimentatie sanatoasa, calitatea materiei prime este hotaratoare, deoarece aceasta nu transfera produsului alimentar, in final, doar caloriile ci si diverse substante - de la proteine la vitamine, toate asigurand bunul mers al proceselor metabolice ce au loc in cadrul organismului uman.
De asemenea, calitatea utilajelor si a tehnologiilor folosite confera produsului garantia utilitatii pozitive a produselor alimentare rezultate, fara teama unor efecte contrarii, riscand sa devina agresive organismului omenesc, poate chiar imbolnavindu-l.
Atitudinea furnizorilor si prelucratorilor de carne, fata de securitatea alimentelor, este un veritabil indicator de civilizatie, cu atat mai mult cu cat, aceasta poate asigura omului necesitatile fiziologice, garantandu-i o viata corespunzatoare, respectandu-i astfel dreptul fundamental.
Cu scopul obtinerii de preparate din carne se utilizeaza carnea preparata in prealabil, avand forma unor semifabricate de tip bradt, srot, prospaturi, precum si materii auxiliare: apa potabila, sarea, derivati proteici, amidon pregelatinizat, condimente, azotati si azotiti, membrane naturale si artificiale. 
Industrializarea carnii cunoaste, in prezent, o amploare deosebita, atat prin diversificarea posibilitatilor tehnologice alimentare de valorificare a carnii provenite de la diferite surse animale, cat si prin procesul tehnic inregistrat in constructia utilajelor si echipamentelor care contribuie la calitatea produselor alimentare oferite consumului.
Sistemele tehnologice determinante in prelucrarea carnii, cuprind intreg ansamblu de elemente interdependente, formand un tot organizat, care asigura respectarea unor etape tehnologice de realizare, cu un consum energetic, a unor procese, metode, procedee, operatii, capabile sa transforme carnea si produsele din carne (eventual intr-o combinatie si cu alte materiale comestibile sau auxiliare), dupa retete bine definite, pentru obtinerea unui produs alimentar dorit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Carnati de Porc.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!