Casa Calitatii la Energie Electrica

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Conform noii conceptii privind masurarea si evidenta energiei electrice se impune stabilirea de prioritati in imbunatatirea sistemului de masurare a energiei electrice. Masurarea (gestiunea) energiei electrice tranzitate trebuie sa aiba in vedere aspectul de deconectare a acesteia- in care caz este necesara utilizarea de contoare si grupuri de masura cu clase de precizie corespunzatoare caracteristicilor energiei electrice masurate, cat si aspectul de gestiune operativa a energiei electrice- in care caz pot fi utilizate si alte aparate de masura (mai ieftine decat contoarele) care sa permita evidentierea in timp real a energiei electrice vehiculate.
Avand in vedere caracterul stochastic al perturbatiilor si cerintele abordarii statistice pentru indicatori se poate vorbi de o necesitate a monitorizarii calitatii energiei electrice, pe perioade mari de timp.
Intreaga cantitate de energie electrica livrata consumatorilor este inregistrata cu ajutorul contoarelor. Aceasta evidenta este necesara pentru decontarile dintre consumatori si intreprinderile de alimentare cu energie electrica.
Lucrarea de fata este structurata in doua parti: prezentarea parametrilor de calitate a energiei electrice si contoarele care utilizeaza acesti parametri in functionarea lor (capitolele 1-5), iar in cea de-a doua parte am prezentat metoda QFD cu finalitate in constructia Casei calitatii pentru un contor (Contor Alpha) si efectuarea unui studiu- constructia Casei calitatii pentru energie electrica (capitolele 6-7), iar in ultimul capitol- capitolul 8 sunt prezentate concluziile cu privire la contoarele prezentate si concluziile care rezulta din constructia celor doua ,,case ale calitatii".
In prima parte a lucrarii am prezentat parametrii de calitate ai energiei electrice, efectele acestor parametri, precum si modalitati de combatere a efectelor negative pe care le au acesti parametri, parte a lucrarii care se finalizeaza cu proiectarea unui contor monofazat de energie activa folosind circuitul integrat CS5460.
Metoda QFD-Desfasurarea Functiei Calitatii se poate defini ca fiind un instrument de planificare si organizare a productiei al carui obiectiv este satisfacerea cerintelor beneficiarilor.
QFD se defineste ca un sistem pentru traducerea cerintelor consumatorului in cele mai potrivite cerinte ale companiei in fiecare faza, de la cercetare, pana la proiectarea produsului si dezvoltare, la fabricatie, distributie, instalatii si marketing, vanzari si servicii.
Principiul metodei il constituie stabilirea corespondentei dintre cerintele beneficiarului, functiile produsului si caracteristicile de calitate ale acestuia, acesta realizandu-se prin intermediul Casei calitatii.
CAPITOLUL I
PARAMETRII DE CALITATE AI ENERGIEI ELECTRICE
I.1 Calitatea energiei electrice
Intr-un sistem energetic, determinarile privind calitatea energiei electrice se efectueaza, in principal in una dintre urmatoarele trei situatii:
o Cercetarea calitatii energiei electrice de catre furnizor, in punctele de delimitare cu sistemul a consumatorilor care produc perturbatii;
o Diagnosticarea calitatii energiei electrice la consumatorii care produc perturbatii;
o Verificarea conditiilor contractuale intre furnizor si consumator.
Avand in vedere caracterul stochastic al perturbatiilor si cerintele abordarii statistice pentru indicatori se poate vorbi de o necesitate a monitorizarii calitatii energiei electrice, pe perioade mari de timp.
Reglementarile in vigoare recomanda perioade de monitorizare de o zi, o saptamana sau chiar mai mari.
Principalele probleme care trebuie rezolvate pentru realizarea monitorizarii calitatii energiei electrice sunt:
a) Stabilirea conditiilor teoretice generale ce trebuie indeplinite de catre dispozitivele de masurare. Pot fi generate doua grupe distincte de aparate:
- pentru furnizor- care au un numar mai mare de functiuni;
- pentru consumator- care au un numar redus de functiuni.
b) Stabilirea algoritmilor pentru fiecare indicator monitorizat;
c) Stabilirea cerintelor si a modului de realizare a campaniei de masuratori.
Calitatea energiei electrice furnizata consumatorilor, cu cele doua componente ale sale, calitatea tensiunii si calitatea alimentarii, prezinta un interes special pentru consumatorul de energie electrica, avand in vedere faptul ca multe dintre procesele acestuia sunt puternic influentate de indicatorii de calitate ai energiei electrice la barele de alimentare. In acelasi timp, consumatorii care utilizeaza tehnologii moderne, sunt surse de perturbatii electromagnetice, ceea ce poate afecta calitate energiei electrice furnizata altor consumatori conectati in aceeasi retea de distributie. In acest sens, atat in partea consumatorului cat si in partea furnizorului de energie electrica exista un interes deosebit pentru monitorizarea calitatii energiei electrice in punctul comun de exploatare.
Informatiile obtinute pot sta la baza deciziilor privind imbunatatirea parametrilor de calitate a energiei electrice pe barele de alimentare si limitarea perturbatiilor determinate de consumator pana la limitele acceptate. Aceste limite sunt stabilite de catre furnizor, astfel incat pe barele de alimentare sa nu fie depasite limitele de perturbatii acceptate din punctul de vedere al calitatii energiei electrice furnizate.
Calitatea energiei electrice furnizata consumatorilor devine pe piata energiei electrice, un factor important in alegerea furnizorului. In acest sens, cunoasterea nivelului de calitate in punctul comun de cuplare, dar si a perturbatiilor pe care consumatorul le poate transmite in reteaua electrica de alimentare ofera informatii necesare evaluarii compatibilitatii celor doi parteneri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Casa Calitatii la Energie Electrica.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!