Centrale Eoliene

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul I: Introducere pag 2
Capitolul II: Proiectarea centralei eoliene - Partea mecanica pag 37
Capitolul III: Proiectarea centralei eoliene - Partea electrica pag 64
Capitolul IV: Caracteristici generale ale centralelor eoliene moderne pag 70
Capitolul V: Dificultati legate de valorificarea energiei eoliene pag 76
Capitolul VI: Concluzii pag 82
Bibliografie pag 84


Extras din licenta Cum descarc?

Energia eoliana este o sursa de energie regenerabila generata din puterea vantului. Vanturile sunt formate din cauza ca soarele nu incalzeste Pamantul uniform, fapt care creeaza miscari de aer. Energia cinetica din vant poate fi folosita pentru a roti niste turbine, care sunt capabile de a genera electricitate. Unele turbine pot produce 5 MW, desi aceasta necesita o viteza a vantului de aproximativ 5,5 m/s, sau 20 de kilometri pe ora. Putine zone pe pamant au aceste viteze ale vantului, dar vanturi mai puternice se pot gasi la altitudini mai mare si in zone oceanice.
Energia eoliana este folosita extensiv in ziua de astazi, si turbine noi de vant se construiesc in toata lumea, energia eoliana fiind sursa de energie cu cea mai rapida crestere in ultimii ani. Majoritatea turbinelor produc energie peste 25% din timp, acest procent crescand iarna, cand vanturile sunt mai puternice.
La sfarsitul anului 2006, capacitatea mondiala a generatoarelor eoliene era de 73904 MW, acestea producand ceva mai mult de 1% din necesarul mondial de energie electrica.
Desi inca o sursa relativ minora de energie electrica pentru majoritatea tarilor, productia energiei eoliene a crescut practic de cinci ori intre 1999 si 2006, ajungandu-se ca, in unele tari, ponderea energiei eoliene in consumul total de energie sa fie semnificativ: Danemarca (23%), Spania (8%), Germania (6%).
Se crede ca potentialul tehnic mondial al energiei eoliene poate sa asigure de cinci ori mai multa energie decat este consumata acum. Acest nivel de exploatare ar necesita 12,7% din suprafata Pamantul (excluzand oceanele) sa fie acoperite de parcuri de turbine, presupunand ca terenul ar fi acoperit cu 6 turbine mari de vant pe kilometru patrat. Aceste cifre nu iau in considerare imbunatatirea randamentului turbinelor si a solutiilor tehnice utilizate.
1.1 Istoricul eolienelor
Energia eoliana este una din cele mai vechi surse de energie nepoluanta. Drept sursa energetica vantul este cunoscut omenirii de 10 mii de ani. inca de la orizontul civilizatiei energia vantului se utiliza in navigatia maritima. Se presupune ca egiptenii stravechi mergeau cu panze cu 5.000 ani in urma. In jurul anului 700 pe teritoriul Afganistanului se utilizau masini eoliene cu axa verticala de rotatie se utilizau pentru macinarea grauntelor. Cunoscutele instalatii eoliene (mori cu elicele conectate la turn) asigurau functionarea unor sisteme de irigare pe insula Creta din Marea Mediterana. Morile pentru macinarea boabelor, care functionau pe baza vantului, sunt una din cele mai mari performante a secolelor medii. in sec. XIV olandezii au imbunatatit modelul morilor de vant, raspandite in Orientul Mijlociu, si au inceput utilizarea larga a instalatiilor eoliene la macinarea boabelor, asadar moara de vant este stramosul generatoarelor eoliene. 
Moara de Vant
Mai tarziu, morile se orientau dupa directia vantului si au fost puse panze pentru a capta mai bine energia


Fisiere in arhiva (3):

  • Centrale Eoliene.doc
  • desen ansamblu 1.dwg
  • roata elastica v2.dwg

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!